Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Αρνητικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα του τεστ DNA για τον μικρό Μπεν. Βάση των επιστημονικών εξετάσεων  που διενεργήθηκαν, ο 22χρονος νεαρός που εντοπίστηκε στη Λεμεσό δεν  είναι ο Μπεν Νίνταμ, ο οποίος χάθηκε στην Κω το 1991 σε ηλικία 21 μηνών, ενώ διέμενε με τον παππού και τη γιαγιά του. 
 
Στο Ινστιτούτο Γενετικής έγινε σύγκριση του προφίλ του DNA των γονιών του Μπεν, που έστειλε η Ιντερπόλ, με το γενετικό υλικό του νεαρού. 
 
Ο νεαρός είχε παρουσιαστεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και κατέθεσε ότι είναι το πρόσωπο που φαίνεται σε βίντεο και σε φωτογραφίες στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το οποίο και αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα. 
 
Ο 22χρονος στην κατάθεσή του, είπε ότι οι γονείς του είναι από τη Ρουμανία και ότι διαμένει στην Κύπρο από τον περασμένο Φεβρουάριο, με θείους του.


Τρεις περιπτώσεις υιοθεσίας  παιδιών από ισάριθμα ζευγάρια στη  Ρόδο, ερευνούν οι αρμόδιες αρχές, στα  πλαίσια ελέγχων που γίνονται σε όλη τη χώρα, μετά την αποκάλυψη  αγοραπωλησίας βρεφών ή μικρής ηλικίας παιδιών από τσιγγάνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας Rodosalarm οι περιπτώσεις που ερευνώνται στη Ρόδο δεν έχουν σχέση με τσιγγάνους, αλλά πάντως ανήκουν στην κατηγορία της αγοραπωλησίας με τη συναίνεση των γονιών των βρεφών.

Από τις τρεις  περιπτώσεις η μία φέρεται  να συντελέσθηκε στην Αθήνα και οι άλλες δύο σε Βαλκανική χώρα.

Κατά τις  ίδιες πληροφορίες τα παιδιά γεννήθηκαν κανονικά, έγινε εγγραφή τους στα  οικεία δημοτολόγια και δόθηκαν  για υιοθεσία σε ηλικίες από 2 – 4 χρονών, έναντι χρηματικού τιμήματος.

Οι εν λόγω ύποπτες  τρεις υιοθεσίες έγιναν στο διάστημα από το 2000 έως το 2006.

 

«Σημείο» χαρακτήρισε ο Σεβ Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος το γεγονός ότι δάκρυσε η εικόνα του Ταξιάρχη στην Ιαλυσό στις 26 Οκτ.

 

Ο βουλευτής  Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης  συνυπέβαλλε με άλλους 23 βουλευτές  της Νέας Δημοκρατίας ερώτηση  προς τον Υπουργό Οικονομικών  κ. Γιάννη Στουρνάρα στην οποία εμπεριέχονται  προτάσεις και παρατηρήσεις σχετικά  με τη φορολόγηση καλλιεργούμενων αγροτεμαχίων και των οικοπέδων εκτός σχεδίου πόλεως.

Τα ερωτήματα  που θέτουν οι βουλευτές προς τον  Υπουργό συνοψίζονται στα εξής: α) τι προτίθεστε να πράξετε κ Υπουργέ  ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες  μας με αβάσταχτη και άδικη  φορολογία και β) τι προτίθεστε να πράξετε με εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες δεν επιφέρουν κανένα έσοδο στους κατόχους τους;

Ο βουλευτής  κ. Υψηλάντης μαζί με τους υπόλοιπους συνυπογράφοντες βουλευτές θα συναντηθούν  σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Στουρνάρα για να συζητήσουν την επίλυση του μείζονος αυτού θέματος.

 

O κ. Υψηλάντης χθες συναντήθηκε με την κα. Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα θαλασσίων υποθέσεων και αλιείας. Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Υψηλάντης έθεσε στην Επίτροπο εκ νέου το μεγάλο πρόβλημα της ποσόστωσης του κόκκινου τόνου καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με τη διασυνοριακή αλιεία και απασχολούν τους αλιείς της περιοχής μας. 
Η Επίτροπος κα Δαμανάκη δεσμεύτηκε να είναι αρωγός στα αιτήματα των αλιέων των νησιών μας αλλά και γενικότερα της χώρας μας τόνισε όμως ότι το θέμα της ποσόστωσης αφορά καθαρά τα κράτη –μέλη και όχι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ .Υψηλάντης με την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνισε ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του  για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των αλιέων της περιοχής μας και ευχαρίστησε την Επίτροπο για το ενδιαφέρον που δείχνει για θέματα της αρμοδιότητάς της και σχετίζονται με τη Δωδεκάνησο. –

 

Τη Λέρο επισκέφθηκε  ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής  του στο νησί, ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε  με φορείς και πολίτες.

Επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ενώ επισήμανε τις ελλείψεις προσωπικού σε σχέση με το θεσμοθετημένο οργανόγραμμα και δεσμεύθηκε, εντός της επόμενης εβδομάδας, να αναδείξει συνολικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε  το Θεραπευτήριο Λέρου όπου έγινε  ευρεία συζήτηση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αλλά και για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο τομέας της δημόσιας .υγείας στο  νησί. Συζήτησε με πολίτες, συναντήθηκε με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων. Ιδιαίτερη συνάντηση είχε με το σύλλογο αλιέων, στηρίζοντας το αίτημα των επαγγελματιών αλιέων να περιοριστεί η υπεραλίευση από τις βιντζότρατες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου  είχε, επίσης, συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο, κ. Κόλλια, και δημοτικούς συμβούλους, στην οποία συζητήθηκαν θέματα άμεσης προτεραιότητας για το νησί. 
Σε δήλωσή του, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Λέρο, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει: 
«Θέλω κάθε επίσκεψη στη Λέρο, αλλά και κάθε συνάντηση και επαφή μου με τους πολίτες, να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεν είμαστε εδώ για  να αναδεικνύουμε μόνο τα προβλήματα αλλά και για να διεκδικούμε λύσεις.

Είχα αλλεπάλληλες επαφές με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Γκιουλέκα, για το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας ΙΕΚ στη Λέρο, με κατεύθυνση τις ειδικότητες που αφορούν την Υγεία. 
Υπάρχει η κτιριακή υποδομή, οι συνθήκες είναι ώριμες, η Λέρος δικαιούται να έχει ένα ΙΕΚ.

Σημαντική είναι και η  προοπτική που διανοίγεται με την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού. Ενημέρωσα τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το θεσμικό πλαίσιο και για την ανάγκη να διεκδικήσει η Λέρος το δικό της κομμάτι σε αυτή τη νέα προοπτική.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος  έχει συστήσει ειδική επιτροπή, που  καθορίζει όρους και προϋποθέσεις για τη λειτουργία καταδυτικών πάρκων. Ενημέρωσα το Δήμαρχο και έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση όλων για να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο νησί.

Ο καταδυτικός τουρισμός  προσελκύει τουρίστες υψηλού εισοδήματος, εμπλουτίζει και ενισχύει το τουριστικό προϊόν του νησιού».

 

Αυτοψία στα  τεχνικά έργα της γέφυρας Μάκκαρη  και Κηπηρίωνα πραγματοποίησε ο  περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ζήτησε από τους αναδόχους  να εντατικοποιήσουν τις εργασίες προκειμένου να προλάβουμε την χειμερινή περίοδο.

Για τα έργα στην περιοχή  Αίθωνα Αρχαγγέλου ζήτησε από τον  ανάδοχο να δώσει προτεραιότητα  κυρίως στα γεφύρια.

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη  Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, επισκέφθηκε  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες της Καρπάθου κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Α.Μ.Ε.Α. Εμ. Ζηδιανάκη και το μέλος κ. Μ. Τσιβγούλη. 
     Ο κ. Παπαβασιλείου ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 140 μέλη του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καρπάθου,  όσον αφορά την απασχόληση, την μετακίνηση και την έλλειψη στέγης για την φιλοξενία των δράσεων του συλλόγου και ταυτόχρονα παρουσίασε τις σκέψεις και τους στόχους των μελών του συλλόγου. 
     Ο Αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε την στήριξη της Περιφέρειας προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικά τις ευπαθείς ομάδες του νομού μας και ανέλαβε την δέσμευση σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μ. Χανιώτη να επιλύσουν το θέμα της στέγασης του συλλόγου σε κατάλληλα προσβάσιμο χώρο, εντός του οποίου τα μέλη του θα αναδεικνύουν τις δεξιότητες τους σε διάφορους τομείς. 
     Ειδικότερα, προτάθηκε η δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής  Επιχείρησης παραγωγικού χαρακτήρα για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρίες, είτε στον τομέα της χειροτεχνίας και της προώθησης τοπικών προϊόντων, είτε στον τουρισμό με την εξυπηρέτηση – μετακίνηση τουριστών  με ειδικές ανάγκες, μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Νομού Δωδεκανήσου και τα Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς. 
   Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η συμβολή του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α Καρπάθου στην Προγραμματική Σύμβαση που σύναψε η Περιφέρεια με την ΚΟΙΝΣΕΠ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.Μ.Ε.Α. για την καταγραφή των προσβάσιμων χώρων στις ξενοδοχειακές δομές της Καρπάθου και τονίσθηκε ότι η παροχή ευκαιριών απασχόλησης εκτός του ότι καλύπτει βασικές βιοτικές ανάγκες, ενισχύει την δύναμη και την θέληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες να μετέχουν ισότιμα, δημιουργικά και παραγωγικά σε όλες τις κοινωνικές δομές. -

 
Η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης  της  Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Κ.Ρ.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί τους «εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απολυμένους και τους νέους να κάνουν την επιτυχία της απεργίας δική τους υπόθεση και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μνημονιακή πολιτική, που τους οδηγεί στην ολοκληρωτική ισοπέδωση, τους καταδικάζει στη φτώχεια και φυλακίζει το μέλλον της νέας γενιάς» όπως υπογραμμίζει τονίζοντας πως: «Με την απεργιακή κινητοποίηση διεκδικούμε αποφασιστικά : 
• την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας 
• τη λήψη μέτρων κατά της ανεργίας – δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων 
• την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών . Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση, Πρόνοια και Πολιτισμός 
• την αύξηση του επιδόματος ανεργίας και την κατάργηση του Νόμου που βάζει φρένο στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας 
• τη δραστική φορολογία στο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες 
• Όχι στο σκάνδαλο των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών ( Νερό, Ενέργεια, Καθαριότητα ) 
• Όχι στα χαράτσια, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας 
• Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία. 
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ καλεί τα Σωματεία να οργανώσουν συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να πάρουν αποφάσεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης. 
Στο πλαίσιο της γενικής απεργίας την ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 Νοέμβρη 2013 
θα πραγματοποιηθεί και ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Ε.Κ.Ρ, στις 11.00 το πρωί της ίδιας μέρας..  

 

Απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει και το ΠΑΜΕ Ρόδου στις 6 Νοεμβρίου. ΄Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ « λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα!Στοχευμένα ή οριζόντια τα μέτρα που παίρνουν,  μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους. 
Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας.Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης. 
Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. 
Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ. 
Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. 
»Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ» , τονίζει το ΠΑΜΕ, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. 
Επίσης το ΠΑΜΕ οργανώνει και απεργιακή συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ ,την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 11:00 π.μ. 

 

Η Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου καλεί σε σύσκεψη όλους τους οικοδόμους αύριο Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, στις 6μμ, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως Ανεργία, Υγεία, Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό κλπ.

 

Η Ο.Τ.Ο.Ε. την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6.30 το απόγευμα  στο PARK HOTEL στη ΡΟΔΟ καλεί τους εργαζόμενους στις Τράπεζες για ενημέρωση – συζήτηση με θέμα:Αναδιαρθρώσεις στις Τράπεζες, Επιπτώσεις σε θέσεις εργασίας – σε εργασιακά και  ασφαλιστικά δικαιώματα (Συνταξιοδοτικά - Υγείας).

Από την ΟΤΟΕ θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν: ο Πρόεδρος, Σταύρος Κούκος και ο Γεν. Γραμματέας, Αχιλλέας Μυλωνόπουλος.

«Η ΟΤΟΕ πριν λίγους μήνες υπέγραψε συλλογική σύμβαση εργασίας για το κλάδο των Τραπεζοϋπαλλήλων, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια των Συλλογικών Συμβάσεων.

Λόγω όμως των εξελίξεων που συντελούνται σήμερα με τη συγκεντροποίηση των ελληνικών Τραπεζών, μπαίνουν σε δοκιμασία τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ. 

 

Προχθές έγινε με επιτυχία στην Ρόδο, η πρώτη συνάντηση της ομάδας ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ, «ενάντια στις παράνομες και αντισυνταγματικές χρεώσεις του ΟΑΕΕ. Εκατοντάδες επιστολές συμπληρώθηκαν με σκοπό την κοινή αντιμετώπιση νομικά και νόμιμα του δυνάστη των ελευθέρων επαγγελματιών».

Θα ακολουθήσει  τελευταία συνάντηση την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

 
Με τον Εμπορικό και Οικονομικό Ακόλουθο της κινεζικής πρεσβείας, κ. Sun Liwei, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου,Λίτσα Φτακλάκη υπεύθυνη για θέματα Τουρισμού, κατά την παραμονή του στη Ρόδο. 
 
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι δυνατότητες ανάπτυξης του κινεζικού τουρισμού στα νησιά μας, καθώς μεγάλο ρεύμα κινέζων τουριστών ήδη επισκέπτεται το νησί της Σαντορίνης, και μάλιστα ταξιδεύει εκτός τουριστικής περιόδου, οι επισκέπτες από την Κίνα επικεντρώνονται στην γνωριμία τους με τον πολιτισμό άλλων χωρών. 
 
Εκείνο που τόνισε ο κος Sun, είναι πως η κινέζικη αγορά είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και η Ελλάδα δεν την έχει αξιοποιήσει κατάλληλα. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο συναντήθηκε και ο Πρέσβης της Κίνας, κ. Du Qiwen, με την Υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, προκειμένου να εξετάσουν τις εν λόγω δυνατότητες, αλλά και να δοθούν λύσεις σε προβλήματα όπως είναι η visa, η απευθείας σύνδεση με Κίνα, και σαφώς μια δυναμική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην κινεζική αγορά. 
 
Η κα Φτακλάκη ενημέρωσε τον κ. Sun για τις στοχευμένες δράσεις που έχει υλοποιήσει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, όπως είναι η φιλοξενία Κινέζων δημοσιογράφων στα νησιά του Ν. Αιγαίου. Η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την βοήθεια της κινεζικής Πρεσβείας προκειμένου να διοργανωθούν fam trips  στα νησιά μας με δυνατούς tour operators, αλλά και road shows στην Κίνα. Επίσης, δεσμεύτηκε πως το 2014 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συμμετέχει στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Κίνας στο Πεκίνο. Τέλος, συμφωνήθηκε πως είναι σημαντικό να προγραμματιστεί συνάντηση της Περιφερειακής Αρχής με τον πρέσβη της Κίνας, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικότερα και διεξοδικά οι όροι της συνεργασίας για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στο Ν. Αιγαίο. 

      

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Ρόδου ώστε να αποτρέψει το νέο μέτρο της διαθεσιμότητας για υπαλλήλους του που κατά το Υπουργείο Εσωτερικών πλεονάζουν. ΄Όπως είπε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, «δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και δείχνουν πως ο Δήμος Ρόδου διαθέτει 1496 υπαλλήλους και του περισσεύουν εκατό». Ο κ. Κουσουρνάς τόνιζε πως δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει με τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής για να τους διευκρινίσει πως τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους είναι λανθασμένα. «Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Ρόδου έχει 1215 υπαλλήλους, μόνιμους και απασχολούμενους με συμβάσεις εργασίας. Ο Δήμος Ρόδου είναι από τους λίγους που έχασε πάνω από 400 υπαλλήλους εξ αιτίας των μέτρων» είπε ο κ. Σαββής.

" Ισχύει το  γεγονός ότι είναι υπεράριθμο  το προσωπικό στο Δήμο αλλά  το σημαντικότερο πρόβλημα είναι  η σωστή εσωτερική ανακατανομή  του, κάτι που δυστυχώς  ούτε  αυτή τη στιγμή μπορεί να  γίνει αφού δεν έδωσε η κυβέρνηση στους Δήμους τη δυνατότητα εσωτερικών μετακινήσεων" είπε μιλώντας στο σταθμό μας ο πρώην αντιδήμαρχος Μανόλης Σαββής. " Η κινητικότητα είναι μπλοκαρισμένη" τόνισε .

 

Μήνυση  κατά της εφημερίδας «Η δημοκρατική» προανήγγειλε πως θα καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των δαπανών της παράταξής του όπως αυτές απεικονίζονται στην επίσημη δημόσια βάση δεδομένων της εκλογικής διαφάνειας του Υπουργείου Εσωτερικών.

« Τον περιμένουμε  στο δικαστικό μέγαρο για να δούμε  τελικά πόσα απίδια βάζει ο σάκος» απαντά η εφημερίδα.

 

Την υποψηφιότητα του δημάρχου Μπενέτου Σπύρου για  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προανήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Πάνος Καμμένος στην εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο κ. Σπύρου, είπε ο κ. Καμμένος, προέρχεται από  το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ και ήδη  του προτάθηκε να είναι υποψήφιος  περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την  υποστήριξη και των άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων».

 

Την πρώτη του συνέντευξη, μετά την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Ρόδου, παραχώρησε σήμερα ο Μανόλης Σαββής στην ΕΡΑ Ρόδου και στους Ρένα Βενιανάκη και Διαμαντή Διαμαντή. Ο κ. Σαββής είχε υποβάλλει την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου στις 25 Οκτωβρίου, ενοχλημένος από τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά για τη στήριξη που παρείχε στον πρόεδρο της εταιρίας Πηγές Καλλιθέας. Ο κ. Σαββής υπογράμμισε στο σταθμό μας πως η συγκεκριμένη επιχείρηση των Πηγών Καλλιθέας δεν είχε πληρώσει Δημοτικό φόρο, που αντιστοιχούσε, με κέρδη τα δύο χρόνια το ένα εκατομμύριο σε 500 χιλιάδες ευρώ περίπου,   κάτι που είχε ζητήσει ,όπως είπε, ο ίδιος να βεβαιώνεται. " Είχα επισημάνει στο δήμαρχο πως δεν μπορεί ο ίδιος ο Δήμος να αμφισβητεί τον ΔΗΦΟΔΩ...". Ο κ. Σαββής δήλωσε πως εμμένει στην παραίτησή του." Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψω και να συνεχίσουμε με τις ίδιες διαδικασίες...".Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την πορεία του δημάρχου κ. Κουσουρνά ο κ. Σαββής είπε πως 'ο πρώτος κριτής είναι ο λαός, και επειδή το νησί μας είναι μικρό δεν βλέπω να υπάρχει η αίσθηση ότι πήγαμε καλά. Δυστυχώς, τόνισε,  συνέβη το αντίθετο .Δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε τον πολίτη  σε θέματα καθημερινότητας .Αναφερόμενος στον  Καλλικράτη ο κ. Σαββής είπε πως δεν συνοδεύτηκε με τι ενισχύσεις που έπρεπε... Επίσης ο κ. Σαββής επανέλαβε  στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΑ Ρόδου πως " δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές   εκλογές. Νομίζω, είπε χαρακτηριστικά,  πως πρέπει όλοι μας να δίνουμε το παράδειγμα της πραγματικής ανανέωσης και να μην έρθει ως παραγγελία αλλά και με τη δική μας θέληση. Επέστρεψα στην τράπεζα για να νοιώσω πιο δημιουργικός στον σημαντικό αυτό τομέα της δουλειάς μου...".Πάντως ο κ. Σαββής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ. " Δεν σταμάτησα να συμμετέχω στα κοινά για κάτσω στον καναπέ...."είπε.

 

Ένα τουριστικό πλοίο προσάραξε χθες 100 μέτρα  έξω από το λιμάνι του Μανδρακιού, με έξι επιβάτες. Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, και άμεσα στο σημείο κατέπλευσε πλωτό ναυαγοσωστικό του Λιμενικού προς παροχή συνδρομής ενώ οι δύο εκ των επιβαινόντων, γυναίκες, αποβιβάστηκαν με πνευστή λέμβο και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου. 
 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και οι τέσσερις άνδρες επιβαίνοντες παραμένουν επί του σκάφους με σκοπό τη φύλαξή του. 
 

Ακυβέρνητο  έμεινε, χθες το πρωί ένα σκάφος αναψυχής ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ βραχονησίδας ΠΗΓΑΝΟΥΣΑΣ και νήσου Λέρου, με έναν επιβάινοντα καλά στην υγεία του. 
 
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ παράλληλα μετέβη προς παροχή συνδρομής και το Α/Ψ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΑΡΙΑ» Τ. Λέρου 94, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω σκάφος με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παντελίου. -

 
Προχθές το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ένας 39χρονος ημεδαπός, γιατί οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή Καλυθιές Ρόδου παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά έναν 30χρονο ημεδαπό.

 

 Προχθές τα ξημερώματα στη Ρόδο, (2) άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν σε οικία, όπου διέμενε 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.180 €. Δράστες κατά τη διαφυγή τους, τραυμάτισαν τον παθόντα στο δεξί του μηρό ελαφρά. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Οι δράστες αναζητούνται .

 

Χθες το μεσημέρι στο Λιμάνι της Ρόδου, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, γιατί σε έρευνα που  έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας  έτερης ημεδαπής, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (37,4) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (2) φιαλίδια τα οποία περιείχαν συνολικά (389,6) γραμμάρια άγνωστο υγρό, (13) χαρτάκια εμποτισμένα με έλαιο κάνναβης και (1) τόξο κυνηγετικού τύπου με (1) βέλος. -

 

Χθες  στη  Ρόδο, συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, γιατί  σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική  απόφαση, ποινής φυλάκισης  (6) ετών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πράξη που έλαβε χώρα την 4-11-2007 στη Ρόδο.   
Επίσης χθες στη Ρόδο, συνελήφθη 55χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης  (8) μηνών, για κλοπή κατά συναυτουργία.

 

ΚΩΣ

Ακαρπες είναι  μέχρις στιγμής, δεύτερη ημέρα αναζήτησης ,οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Σύριου που συνεπέβαινε στο πολυεστερικό σκάφος που βυθίστηκε βράδυ Δεύτέρας στη θαλάσσια περιοχή στο Ψαλίδι της Κω. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού σώματος, εντωμεταξύ στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο Τούρκος 49χρονος διακινητής και κυβερνήτης του σκάφους που συνελήφθη κατά την επιχείρηση διάσωσης των 15 ανδρών το βράδυ του Ναυαγίου.

 

Και το σωματείο  ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων  Κω συμμετέχει στην απεργία  του κλάδου τη Κυριακή 3 Νοεμβρίου  ενάντια στο άνοιγμα των κατ/των τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με το Ν. 4177/2013. Να σημειωθεί οτι η 3η Νοεμβρίου είναι η πρώτη Κυριακή που τα κατ/τα θα είναι ανοικτά μετά το 1908, οπότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα η Κυριακάτικη αργία.

Ο Εμπορικός  σύλλογος της Κω απο την άλλη κάνει λόγο για προαιρετική λειτουργία ,συγκεκριμένα αναφέρει σε δελτίο τύπου πως , τα κατ/τα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά με ωράριο 11-8 το βράδυ.

 

Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η στάση της εργολαβικής εταιρείας GLOVE- WILLIAMS που οφείλει δεδουλευμένα από τον Απρίλιο στους εργαζόμενους που απασχολούσε στο χώρο του αεροδρομίου. Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο και το Εργατικό κέντρο Β! Συγκ/τος κάλεσαν σε τριμερή συνάντηση, στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου η εργοδοσία ήταν απούσα.Η στάση της εργοδοσίας -υπογραμμίζει το σωματείο- αποδεικνύει την αδιαφορία της προς τους εργαζόμενους που όλο το διάστημα της απασχόλησης τους τηρούσαν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις τους, εργάζονταν υπερωριακά η τις μέρες ανάπαυσης τους ,ενώ δεν προβλέπονταν από τη σύμβαση, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν τη νόμιμη προσαύξηση.Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε δυναμική απάντηση με πρώτη αυτή τη κινητοποίησης της Κυριακής επισημαίνοντας οτι'' η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στους χώρους των αερολιμένων όπως η καθαριότητα , η φύλαξη γενικεύτηκε ενω η ιδιωτικοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ανέτρεψε πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στο χώρο των αερομεταφορών με τη πλήρη κατάργηση να έρχεται με το ξεπούλημα των αεροδρομίων.

 

Ενα σπάνιο διαμάντι μεγάλης αξίας ήταν ανάμεσα στα  κοσμήματα που αφαίρεσαν άγνωστοι από κατοικία στη πόλη της Κω, την 28 η Οκτωβρίου,την ώρα που η οικογένεια βρίσκονταν στη παρέλαση.Οι δράστες ,που σύμφωνα με τους άνδρες της Ασφάλειας που διενεργούν την έρευνα,δεν παραβίασαν ούτε πόρτα ούτε παράθυρο, άνοιξαν το ανασφάλιστο συρτάρι και πήραν τα κοσμήματα και 600 ε.

 

ΠΑΤΜΟΣ

Η διοίκηση του  Εθνικού Κέντρου Μέσης Βοήθειας κατόπιν των επαφών της με τον  Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής  του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Νικήτα Τσαμπαλάκη πραγματοποιεί από αύριο 31 Οκτωβρίου μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού όσο και για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας. 
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Patmostimes για τον λόγο αυτό  θα μεταβεί στην Πάτμο, ο υπεύθυνος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των πληρωμάτων των ασθενοφόρων και Διευθυντής του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. στη Μυτιλήνη, ιατρός Μανόλης  Τσανικλίδης συνοδευόμενος από κλιμάκιο εξειδικευμένων εκπαιδευτών.

Η θεματολογία  του προγράμματος εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας της Πάτμου, θα αφορά τόσο το ευρύτερο φάσμα των συνηθέστερων επειγόντων περιστατικών στην καθημερινή πράξη όσο και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή).

Συγκεκριμένα, αύριο  31 Οκτωβρίου και στις 3 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας, ενώ την 1η και 2 Νοεμβρίου 2013 για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου.

Καταυτόν τον  τρόπο η Κεντρική Διοίκηση του  Ε.Κ.Α.Β. με την αμέριστη βοήθεια και  προσπάθεια των διασωστών του  και των εκπαιδευτών του, εκτός  της σημαντικής για τη δημόσια  υγεία και κοινωνική ασφάλεια επιχειρησιακής τους δράσης, υλοποιεί μία σειρά ενεργειών που σχετίζονται με την ενημέρωση αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών αλλά και άλλων ειδικών ομάδων και οργανισμών στην πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/10/2013 - 16:22