Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, που πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας στην Αθήνα για την έναρξη των νέων διαπραγματεύσεων. Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ήδη πιάσει δουλειά, ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων σχετικά με το δημοσιονομικό κενό και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Tο θέμα της φορολόγησης και οι εσωκομματικές αντιδράσεις συζητήθηκε στη σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου. Στο επίκεντρο τέθηκε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Τρόικα που αρχίζει την Δευτέρα για όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί ένα δισ. ευρώ.

Αγκάθια παραμένουν το δημοσιονομικό κενό, η κινητικότητα και η αμυντική βιομηχανία, με έντονη δυσαρέσκεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

Οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, δήλωσε ερωτηθείς ο κ. Βενιζέλος για τον φόρο ακινήτων, μετά τη συνάντηση και όπως έκανε γνωστό θα υπάρξουν δύο νέες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό την Πέμπτη για τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ αντίστοιχα, ενώ οι διαβουλεύσεις θα είναι συνεχείς μέχρι να υπάρξει συμφωνία για όλα τα θέματα.

Εν τω μεταξύ, η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.προεξόφλησε την απόφαση της κυβέρνησης να μην συζητήσει καμία άλλη πρόταση για το μέλλον της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» πέραν αυτής που διαπραγματεύεται αυτή την ώρα σκληρά με την Τρόικα.

 

Πηγές: ΕΡΑ, ΑΠΕ/ΜΠΕ 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/10/2013 - 21:28