Κύπελλο: Εκπλήξεις στη φάση των «32»

Με εκπλήξεις ξεκίνησε η φάση των «32» του κυπέλλου, καθώς οι ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός και Λεβαδειακός αποκλείστηκαν από ομάδες μικρότερης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, Ο ΠΑΣ τέθηκε νοκ-άουτ από τον Αιγινιακό, ο Πανθρακικός από την Νίκη Βόλου και ο Λεβαδειακός από τον Αστέρα Μαγούλας. Άνετη πρόκριση με πεντάρα για τον Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός πέρασαν νικώντας με 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Εργοτέλη αντίστοιχα, ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-1 του Πλατανιά, ενώ ο Πανιώνιος έφυγε με 0-0 από την Καλαμαριά που του έδωσε την πρόκριση για τους «16».

Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται την Πέμπτη (31/10) με τα παιχνίδια (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων):

Καλλονή-Πιερικός (2-1)

Χανιά-Αστέρας Τρίπολης (0-0)

Βέροια-Ηρακλής Ψαχνών (1-3)

Παναιτωλικός-Κασσιόπη (1-0)

ΟΦΗ-Καλλιθέα (1-0)

Ξάνθη-Ηρακλής (0-1)

Άρης-Ολυμπιακός Βόλου (0-1)

Ατρόμητος-Φωστήρας (1-0)

Αναλυτικά:

Ο Αιγινιακός απέκλεισε τον ΠΑΣ

 

Νοκ άουτ από τη συνέχεια του κυπέλλου έθεσε ο Αιγινιακός τον ΠΑΣ Γιάννινα στη πρώτη μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Στη ρεβάνς του 0-0 των «Ζωσιμάδων», ο Αιγινιακός νίκησε με 1-0 με το τέρμα του Τσουρλίνοφ στο 25’.

Κίτρινες: 46' Φαμπίνιο, 60' Κυβρακίδης, 68' Μιτρόφ - 61' Μπέριος, 81' Ντε Βινσέντι, 89' Αυγενικού

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Αιγινιακός: Τόλιος, Κυβρακίδης (65' Καρακατσάνης), Σαμαράς, Λιόλιος, Γεωργίου, Πετκάκης, Χατζής, Φαμπίνιο, Πέντα, Δεμηρτζόγλου (54' Μιτρόφ), Τσουρλίνοφ (75' Ζούρκος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Αμπάρης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς (81' Αυγενικού), Κεϊτά, Κοροβέσης, Βίλα (34' Ντε Βινσέντι), Κρητικός (59' Βισέντο), Ίλιτς.

 

Αντίο στο κύπελλο είπε ο Πανθρακικός από τα πέναλτι

 

«Προδόθηκε» από το σημείο του πέναλτι ο Πανθρακικός που αποκλείστηκε από τη φάση των «32» του θεσμού από τη Νίκη Βόλου. Η ομάδα της Κομοτηνής που είχε χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς, στον επαναληπτικό άγγιξε τη πρόκριση καθώς στο 31’ βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 2-0 με τα τέρματα των Τζάνη (15’) και Ιγκόρ (31’). Ωστόσο ο Ανιέτε για την Νίκη μείωσε σε 2-1 στο 79’, το ματς πήγε στη παράταση όπου δεν άλλαξε τίποτα και στα πέναλτι η Νίκη Βόλου επικράτησε με 4-1 με τους Ανιέτε, Μανουσάκη, Ριβέρα και Παπαδόπουλο να ευστοχούν σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που βρήκαν δίχτυα μόνο από τον Παπαγεωργίου ενώ ο Πόποβιτς σημάδεψε το δοκάρι και ο Ιγκόρ σούταρε άουτ.

Κίτρινες: Σκλιοπίδης 58΄, Χρήστου 64, Παπαγεωργίου 79΄, Καθάριος 105΄ - Γκότοβος 59΄, Γιέσιτς 72', Μπιστάκος 90΄, Τζιώρας 120΄

Διαιτητής: Κύζας (Δράμα)

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς (73΄Ζοσέ) , Χρήστου, Σκλιοπίδης, Τζάνης (67΄Χασομέρης), Εμπόου, Πόποβιτς, Ρομέου (69΄Καθάριος) , Μπαϊκαρά, Ιγκόρ.

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης (75΄Ριβέρα), Γιώτας, Γκοτοβός, Παπαδόπουλος, Μπιτσάκος, Ακάσου (46΄Αναστασόπουλος), Ισαάκ (43΄Μανουσάκης), Γέσιτς, Τζιώρας, Ανιέτε.

 

Με «λευκή» ισοπαλία στους «16» ο Πανιώνιος

 

Την πρόκριση του στους «16» του κυπέλλου πανηγυρίζει ο Πανιώνιος που έφυγε με λευκή ισοπαλία (0-0) από την Καλαμαριά κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα και χάρη στη νίκη του με 3-1 στο πρώτο ματς πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Κόκκινες: 84' Καλτσάς

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

Απόλλων Καλαμαριάς: Βαλσαμάκης, Ορφανός, Μανουσαρίδης (28΄ λ.τρ. Παρμαξίδης), Πιτσόκος, Λιόνης, Παντελιάδης, Μωυσίδης, Βέργος (24' λ.τρ. Ναλμπάντης), Βλάχος, Γκουγκουλιάς, Πασιαλής (65' Δρόσος).

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Πάνος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Ζαχαράκης, Μητρόπουλος, Κολοβός, Παναγιωτούδης (46' Καλτσάς), Μαρουκάκης (46' Γιάννου), Καμπάνταης, Λάσνικ (63' Παντίδος).

 

Ο Λεβαδειακός τη νίκη, η Μαγούλα την πρόκριση

 

Γλυκιά ήττα με 3-2 γνώρισε ο Αστέρας Μαγούλας από τον Λεβαδειακό στη Λειβαδιά, ωστόσο πήρε τη πρόκριση καθώς στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 2-1.

Το εισιτήριο της πρόκρισης άλλαξε χέρια στις καθυστερήσεις (90’+) όταν ο πρώην τερματοφύλακας του Λεβαδειακού Κασμερίδης, προωθήθηκε σε εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και την πρόκριση της Μαγούλας. Ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 25’ με τον Ορτέγκα, εδραίωσε τη πρόκριση του στο 47’ με τον Ροτζέριο, ο Νόνης στο 83’ έστελνε το ματς στη παράταση (2-1), ο Μπούστος στο 86’ ξαναέδωσε τη πρόκριση στον Λεβαδειακό, αλλά ο Κασμερίδης στο 83’ έριξε νοκ-άουτ την πρώην ομάδα του.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Λεβαδειακός: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Μαρτίνεθ, Μάγκας, Ιωαννίδης, Ορτέγκα, Κονέ, Σκέμπης (68' Νικολακάκης) , Γιάντσης (81' Μπούστο), Μάρτινς, Μάντζιος.

Αστέρας Μαγούλας: Κασμερίδης, Σαμαρόπουλος (64' Γκόγκας), Στρατομήτρος, Κοτίτσας, Νόνης, Τριάντος, Έβερετ, Κάστρο, Πολίτης, Κορνελάτος, Δημητριάδης (80' Στρατάκης).

 

Με δύο νίκες στους «16» ο Παναθηναϊκός

 

Νικηφόρο πέρασμα από το Παγκρήτιο έκανε ο Παναθηναϊκός καθώς με το γκολ του Μπεργκ στο 49’ ζευγάρωσε τις επιτυχίες του (1-0) επί του Εργοτέλη στο θεσμό του κυπέλλου (οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει και στο πρώτο ματς με 2-1) και πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Κίτρινες: 22' Κοζορώνης, 36' Διαμαντάκος, 45'+1' Πελέ, 68' Σαρρής, 90'+4' Ρομάνο - 33' Ρισβάνης, 45'+3' Τριανταφυλλόπουλος

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας (74' Βερπακόφσκις), Πίτσος, Σαρρής, Μεχία, Κοζορώνης (64' Αναστασάκος), Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαλκιαδάκης (78' Μπουχαλάκης), Ρομάνο, Διαμαντάκος.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80' Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60' Ζέκα), Κλωναρίδης (71' Καρέλης), Μπεργκ.

 

Ο Απόλλων απέκλεισε τον Πλατανιά

 

Νίκη-πρόκριση με 2-1 πέτυχε ο Απόλλων επί του Πλατανιά στη Ριζούπολη και συνεχίζει στους «16» του θεσμού. Η «ελαφρά ταξιαρχία» που είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στα «Περιβόλια» στο πρώτο παιχνίδι, πήρε τη πρόκριση με τα τέρματα των Μίνγκα (50’) και Τσιλιγκίρη (69’), ενώ στο 85’ ο Ράφαελ Ντα Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Κίτρινες: 88' Καμαρά / 85' Ιντζίδης

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Απόλλων (Τεννές): Γκόμες, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Βέρτζος, Διαμάντης, Καμαρά, Τσεμπερίδης, Τσοκάνης (63' Γκουέλα), Τσιλιγκίρης (70' Άλβαρεζ), Μίνγκας, Μπάρκογλου (23' Φαρινόλα).

Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Περιστερίδης, Ντεντάκης, Ράφαελ, Καστέλς, Ιντζίδης, Σιώπης (55' Σουκιάς), Στόλερ, Γουνδουλάκης, Μπεριάν (60' Τσοντάκης), Κατάι, Πόποβιτς

 

Αγγαρεία… και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

 

Περισσότερο με… αγγαρεία παρά με επαναληπτικό κυπέλλου έμοιαζε η ρεβάνς της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον ΠΑΟΚ με τον δικέφαλο να κερδίζει με 1-0 (Ολίσε 67’) και να σφραγίζει πανηγυρικά την πρόκριση του για την επόμενη φάση με δύο νίκες (3-0 το πρώτο ματς).

Κίτρινες: 56' Μπουσινάκης

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Αναγέννηση Καρδίτσας: Τσάμης, Κόκκινος, Οικονόμου, Κουκούλης, Δημόπουλος, Μπιτέλης, Καραχάλιος (54' Κοντός), Ρόβας, Κρανιώτης (80' Τζάνης), Γεωργακόπουλος, Μπουσινάκης (71' Μυργιώτης).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας (78' Κωνσταντινίδης), Λόπεθ, Κατσικάς, Λόρενς (73' Τζανδάρης), Γκαρσία, Γεωργιάδης, Ολίσε (68' Πόζογλου), Βούκιτς, Νέτσιντ.

 

Πρόκριση με πεντάρες για τον Ολυμπιακό

Ζευγάρωσε τις νίκες του επί του Φωκικού ο Ολυμπιακός κερδίζοντας εκτός έδρας με 5-3 μετά τη νίκη του με 5-1 στο πρώτο ματς. Τα τέρματα των γηπεδούχων που προηγήθηκαν στο σκορ πέτυχαν οι Φράγκος (8’), Ράντι (51’) και Αλβάρεζ (76’), ενώ για τους «ερυθρόλευκους» βρήκαν δίχτυα οι Φουστέρ (16’), Βάις (23’), Ολαϊτάν (25’), Εντιγκά (33’) και Παπασάββας (85’).

Διαιτητής: Παπέτρου (Αθηνών)

Φωκικός (Γ. Κούτσης): Λαντζάνο, Πεχλιβανόπουλος, Καλαγκάνης, Πολυχρονάκης, Αλλά, Σκαρίμπας (69' Ζαχαρόπουλος), Τζέκος, Θέος (77' Γεωργουσόπουλος), Άλβαρεζ (89' Κυριάκης), Ράντι και Φράγκος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο (63' Παπάζογλου), Α. Παπαδόπουλος, Μεντζανί, Βούρος, Εντινγκά (46' Παπασάββας), Γιαταμπαρέ, Φουστέρ (46' Σάλιακας), Βάις, Ολαϊτάν, Σέποβιτς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54