Ευχαρίστησε για τη δημοσιοποίηση αυτής της φωτογραφίας από τους γιατρούς του Ευαγγελισμού ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Α. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους γιατρούς του Ευαγγελισμού για τη φωτογραφία της ντροπής


Στο πρόβλημα με την απουσία αξονικών τομογράφων στον Ευαγγελισμό αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνοντας ότι ο ένας που παρουσίασε βλάβη την περασμένη Παρασκευή, λειτουργεί πλέον κανονικά ενώ ο δεύτερος με προβλήματα παλαιότητας θα ανατικαστασταθεί σύντομα με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Το θέμα ανέδειξαν, ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου δίνοντας μάλιστα στη δημόσιοτητα φωτογραφία ντροπής από τη γενική εφημερία της Τρίτης, όπου ασθενείς ήταν στοιβαγμένοι σε φορεία, περιμένοντας να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο για αξονική τομογραφία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, τούς ευχαρίστησε για τη φωτογραφία απορώντας ωστόσο γιατί την έφεραν τώρα στη δημοσιότητα.

 



 

«Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω, βέβαια, γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς» ανέφερε.

Είπε μάλιστα, ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί και αυτό το φαινόμενο, έχει τεθεί σε εφαρμογή η κινητικότητα.

« Φυσικά, θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις. Δε θα λυθεί αυτό μόνο με την κινητικότητα. Μπορεί να πάμε σε μια λογική, όπως στο εξωτερικό, να υπάρχουν ανεξάρτητα ΤΕΠ, όπου θα γίνεται διαχωρισμός των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τώρα, αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι να κατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούργιο»

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31/10/2013 - 13:42