Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Σε θέση «μάχης» οι κάτοικοι στις «Λίμνες»

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι κάτοικοι από τα Μακρίσια και την Αλφειούσα στις «Λίμνες», καθώς, όπως αναφέρουν, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος αθέτησε τη συμφωνία για το δεματοποιητή και την μεταφορά σκουπιδιών στη χωματερή και από άλλους δήμους πλην του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας.
Χθες το απόγευμα οι κάτοικοι πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση όπου τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις μετά και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δήμαρχος Πύργου, σε κατοίκους των Μακρισίων για παρεμπόδιση εργασιών στην εγκατάσταση του δεματοποιητή. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι αρνήθηκαν ότι προέβησαν σε μια τέτοια ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι απλά ζήτησαν από τους εργάτες να μην ξεριζώσουν τα δέντρα που πρόσφατα είχαν φυτέψει σε χώρο που δεν προορίζεται για την εγκατάσταση του δεματοποιητή.


Προς δημοπράτηση τα «Συμπληρωματικά έργα στο Λιμάνι Κατακόλου


Στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να δημοπρατηθούν τα «Συμπληρωματικά έργα στο Λιμάνι Κατακόλου», συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατ. Ευρώ, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης και την αποστολή τους στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για τη μελέτη που περιλαμβάνει τα έργα επέκτασης του προσήνεμου μόλου στα 150 μέτρα, την εκβάθυνση και επέκταση της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, την κατασκευή νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας για επέκταση του κεντρικού προβλήτα, καθώς και την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 206 μέτρων και πλάτος 8 μέτρων.  Τα έργα παρουσίασαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δημήτρης Αποστολόπουλος και ο προϊστάμενος μελετών της Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Μπούλιαρης.


 Ποτέ την Κυριακή από την αγορά της Ηλείας

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στην κλάδο του εμπορίου που έχει κηρύξει για μεθαύριο Κυριακή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, συμμετέχει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πύργου, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Με ανακοίνωσή τους καλούν τους καταναλωτές να στηρίξουν τον αγώνα τους υπερασπιζόμενοι την Κυριακάτικη αργία. Κάλεσμα στο αγοραστικό κοινό και τους επαγγελματίες να μην ανταποκριθούν στο μέτρο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, απηύθυνε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πέτρος Παπαδάτος, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών Χαράλαμπος Παλλαδινός, ενώ με επιστολή που απέστειλε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Παραγωγικών Τάξεων Ν. Ηλείας, επισημαίνει ότι «η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει ημέρα αργίας για όλα τα καταστήματα».

Συγκρατημένη αισιοδοξία για ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο



Με συγκρατημένη αισιοδοξία από τους παράγοντες της αγοράς, αρχίζει σήμερα η πρώτη φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ενημερώνει τους εμπόρους και τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με το νέο νόμο η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο.

Νερό από τον Ερύμανθο σε 6 χωριά


Με νερό από τον Ερύμανθο, αναμένεται να υδροδοτηθούν από την επόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι των Δ.Δ. Σαλμώνης, Παλαιοβαρβάσαινας, Σκουροχωρίου, Λαστείκων, Βυτινεικων και Γρανιτσέικων καθώς οι εργασίες σύνδεσης με τον αγωγό ύδρευσης βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους. Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Γιάννης Αργυρόπουλος, μετά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες των ΔΕΥΑ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, τα έργα από τις ανάδοχες εταιρίες προχωρούν και πολύ σύντομα θα υδροδοτηθούν από τον Ερύμανθο έξι Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πύργου. Αναφερόμενος ο κ. Αργυρόπουλος  στη χημική και μικροβιολογική ανάλυση του νερού που έγινε στη Δεξαμενή του Κατακόλου είπε ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Το νερό το οποίο τρέχει στις βρύσες συναγωνίζεται όλα τα εμφιαλωμένα νερά της χώρας. Δεν είναι απλά κατάλληλο για πόση και για όποια άλλη χρήση, αλλά είναι πολύ καλύτερο από τα εμφιαλωμένα τα οποία κυκλοφορούν.

 

Μητρικός Θηλασμός την Κυριακή στον Πύργο


Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στην πόλη του Πύργου όπου διοργανώνεται για πρώτη φορά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11:00π.μ. στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.


Σύλληψη για οφειλές στο Δημόσιο


Συνελήφθη χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου 34χρονος, για οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 34χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στον τομέα των κατασκευών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 51.408 ευρώ.

Καιρός


Αίθριος καιρός σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο δυτικοί  έως σχεδόν μέτριοι 3- 4 μποφόρ. θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01/11/2013 - 11:49