Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΙΣSOS»

Ταξίδι στην Χαλκιδική οργανώνει η «Ανοικτή Πρωτοβουλία Αγώνα ΙσSOS» το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοέμβρη, προκειμένου να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής που είναι αντίθετοι στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Στην αποστολή μπορούν να συμμετέχουν συμπολίτες   που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας και συμφωνούν   με το ψήφισμα που θα μεταφέρει η  Επιτροπή.

Το ταξίδι συμπίπτει με το συλλαλητήριο που έχει αναγγελθεί από τις επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης το Σάββατο 9 Νοέμβρη το πρωί στην Θεσσαλονίκη κάτω από τον γενικό τίτλο «SOS Χαλκιδική- για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ»! και στο οποίο η κερκυραϊκή αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει.

Με την ευκαιρία αυτή, η Πρωτοβουλία καλεί τους Κερκυραϊκούς φορείς (σωματεία εργατικά- υγείας- παιδείας- πρόνοιας- πολιτισμού- αθλητισμού) να υπογράψουν το Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ HAHN ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αποτελεσματικότερη διαχείριση και αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων, που είναι η κυριότερη πηγή δημοσίων επενδύσεων για την Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Johannes Hahn, Επιτρόπου της Ε.Ε. για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Για το έργο των φραγμάτων , έργο μείζονος σημασίας για την Κέρκυρα, ο κ.  Χαν δήλωσε ότι θα αποτελέσει έργο πρώτης προτεραιότητας για τη νέα προγραμματική περίοδο. Μετέφερε, ωστόσο, την ανησυχία των αρμοδίων της Ε.Ε. για την  ικανότητα διαχείρισης ενός τόσου μεγάλου έργου (καθώς υπάρχουν αρνητικά παραδείγματα από τη Ρόδο και την Κρήτη), καθώς και για την τιμολογιακή πολιτική στην οποία  υποστήριξε  ότι πρέπει να συμβάλει το ελληνικό κράτος.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη, σήμερα (4.11)το πρωί, στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 48χρονος ημεδαπός, μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, που είχε οργανώσει τη μεταφορά και εμπορία πάνω από (526) κιλών κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε «καβάντζα», σε ερημική παραλία της Λευκάδας.
Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, μέλη του κυκλώματος, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς και ένας ακόμη άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ.

Τέσσερα θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για:

  • την παροχή δημοσίων υπηρεσιών υγείας

  • τη μεταβίβαση των «ορφανών» λιμανιών στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας

  • τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας

  • και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) και τον τρόπο υπολογισμό του

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σαρόκο καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, στις 10.00 το πρωί, στο Σαρόκο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη θα φιλοξενηθεί εκδήλωση με θέμα την «Παρουσίαση τιμητικού τόμου Εύης Λάσκαρι». Την παρουσίαση θα κάνει ο Ζέφυρος Καυκαλίδης.

Ο   τόμος αυτός είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Εύης Λάσκαρι, φιλολόγου, αποφοίτου της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιoθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης), Διευθύντριας, από το 2001 μέχρι τον θάνατό της το 2008, της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κερκύρας. Περιέχει κείμενα αφιερωμένα στη μνήμη της και εργασίες από το πέμπτο διεθνές συνέδριο δικαίου της πληροφορίας 2012 (ICIL 2012),   το οποίο επίσης είχε αφιερωθεί  στη μνήμη της και διεξήχθη στην Κέρκυρα, στην Ιόνιο Ακαδημία, τον Ιούνιο του 2012.  

ΒΡΑΔΙΑ ΤΖΑΖ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ  

Βραδιά ελεύθερου jazz αυτοσχεδιασμού με «το μέλλον της ελληνικής jazz σκηνής»,  - τους ταλαντούχους σπουδαστές του προγράμματος jazz του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 6 του μηνός, στις 9.30 το βράδυ, το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54