Στέγαστρο καταπλάκωσε ταξί εν κινήσει

Οδηγός ταξί που διερχόταν τη λεωφόρο Υμηττού (αρ. 255) τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες όταν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες ένα στέγαστρο, που βρισκόταν στην ταράτσα 4ώροφου κτιρίου, ξεκόλλησε από τον δυνατό αέρα, παρασύρθηκε και κατέληξε στην απέναντι πλευρά, την ώρα που περνούσε με το αυτοκίνητο του λίγο μετά τις 11 το πρωί. Από θαύμα, ο οδηγός του ταξί δεν χτύπησε σοβαρά, ωστόσο έχει υποστεί ισχυρό σοκ και προσωρινή αμνησία και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. 

 

 

Από την πτώση του στεγάστρου κόπηκαν και τα καλώδια ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να δημιουργηθεί χάος. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πολλές κλήσεις, πάνω από 40, για κοπή δέντρων σε όλη την Αττική αφού πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ 52 είναι οι κλήσεις για διακοπές ρεύματος μετά το ξαφνικό μπουρίνι. Από αυτές οι δώδεκα έγιναν έως τις 6 το πρωί και οι υπόλοιπες 40 έως τις 10. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές των Αμπελοκήπων, στο Παγκράτι, την Ομόνοια και τον Πειραιά. Διακοπές ρεύματος είχαμε στη Νίκαια και σε περιοχές του Πειραιά γιατί πλημμύρισαν δυο παλιοί υποσταθμοί της ΔΕΗ που βρίσκονται σε υπόγεια. Τώρα, η εταιρία περιμένει να γίνει άντληση των υδάτων για να αποκαταστήσει τη βλάβη. 

 

Λόγω των δυνατών ανέμων, έπεσε δέντρο στις γραμμές του τρένου μεταξύ των σταθμών Ν. Ηρακλείου-Ειρήνης, με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά τα δρομολόγια σε εκείνο το σημείο . Η Πυροσβεστική, κατευθύνθηκε αμέσως στο σημείο και απομάκρυναν το δέντρο από τις γραμμές για να συνεχιστούν τα δρομολόγια. Ακόμα η Λ. Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου ήταν πλημμυρισμένη το πρωί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Επίσης ποτάμι θυμίζουν τόσο η οδός Κλεισθένους στον Γέρακα αλλά και πολλοί δρόμοι στο Χαλάνδρι.

 

Πηγές: ΝΕΤ / ΕΡΑ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/11/2013 - 18:05