Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα. Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα. Εξάλλου οι δύο άντρες αποφάσισαν να προωθήσουν άμεσα την ελληνική θέση στο επίμαχο ζήτημα, της εκκαθάρισης εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών σε αντίθεση με την πρόταση της τρόικας να κλείσουν άμεσα οι εταιρείες.

 

Συζήτησαν επίσης και το θέμα του Ενιαίου Φόρου στα ακίνητα. Για το θέμα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα έχουν το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις τους και κυρίως τις διαφωνίες τους. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ήδη συναντήθηκαν με τον Γιάννη Στουρνάρα την περασμένη εβδομάδα, επιθυμούν να αλλάξει η φιλοσοφία του νέου νόμου.

 

Μετά τη λήξη της «διαπραγμάτευσης», οι σιαμαίοι μνημονιακοί εταίροι Σαμαράς-Βενιζέλος, αφού ξόρκισαν τα οριζόντια μέτρα, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα στοχευόμενα-διαρθρωτικά, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο στόχαστρο των μη μέτρων έχουν μπει οι συντάξεις, τα ακίνητα, τα Αμυντικά Συστήματα, τα οποία σκέπτονται να τα κλείσουν κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος μέχρι τελικής πτώσεως, συμπλήρωσε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

 

«Συνήγορο υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου», χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του κυβερνητικών εταίρων και πρόσθεσε ότι έχει καταργηθεί το Σύνταγμα και πως υποκαταστάθηκε η νομοθετική εργασία της Βουλής από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον συνήγορο υπεράσπισής του, κ. Σαμαρά, προκειμένου να τον ευχαριστήσει ακόμη μια φορά για την ασυλία που του παρέχει, με αντάλλαγμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που ψηφίζει τα λαοκτόνα μέτρα τα οποία επιβάλλουν η τρόικα και το Βερολίνο», είπε ο κ. Καμμένος, και κατέληξε: «Επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της κατάργησης του Συντάγματος με την υποκατάσταση της νομοθετικής εργασίας της Βουλής με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου». Εξάλλου αίτημα να τεθεί η δράση της τρόικας υπό την επιτήρηση και τον έλεγχο των θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του Μνημονίου, απηύθυνε από το Παρίσι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

 

Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει αποφασιστικά την εμμονή της τρόικας για αποδοχή, από την ελληνική πλευρά, ενός υψηλότατου δημοσιονομικού κενού, υπογράμμισε η ΔΗΜΑΡ.

 

Πηγές: ΝΕΤ / ΕΡΑ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/11/2013 - 18:23