Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Με δύο συγκεντρώσεις στο 2ο Λύκειο Πύργου και στην πλατεία ΟΤΕ, συμμετείχαν στη σημερινή πανεργατική πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ τα πρωτοβάθμια σωματεία και το ΠΑΜΕ Ηλείας. Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση είχε προαναγγέλλει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Στην διάρκεια τις χθεσινής ημέρας τόσο το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πύργου, όσο και των πρωτοβάθμιων σωματείων σε συνεντεύξεις  Τύπου που παραχώρησαν, κάλεσαν όλους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους  να πάρουν μέρος μαζικά όχι μόνον στην απεργία, αλλά και στις συγκεντρώσεις, διατρανώνοντας την θέση τους ότι  «δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική» και επομένως πρέπει να ανατραπεί.  


Στα άκρα φθάνει η αντιπαράθεση  κατοίκων των Μακρισίων και της Αλφειούσας με τους δημάρχους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας για τις «Λίμνες», μετά και τη σύλληψη τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 38χρονου κατοίκου των Μακρισίων που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας και ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Η σύλληψη του 38χρονου έγινε σε άσχετο χώρο και χρόνο, την ώρα που πήγαινε στο σπίτι του και περνούσε από τη γέφυρα του φράγματος Αλφειού και ενώ διαπιστώθηκε πως ήταν αυτός σε βάρος του οποίου υπήρχε καταγγελία για τις «Λίμνες». Σήμερα το μεσημέρι η απολογία του μετά την προθεσμία που πήρε κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα. Τη στήριξή τους στον 38χρονο εξέφρασαν  κάτοικοι της περιοχής και πολίτες από τον Πύργο με παρουσία τόσο στα Δικαστήρια, όσο και έξω από την Αστυνομική Δ/νση  Ηλείας τις απογευματινές ώρες.

Για το «ασυνήθιστο»  της σύλληψης και κράτησής του, που στόχο έχει να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των κατοίκων, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου, η δικηγόρος του Δώρα Καλάκου.   Στο μεταξύ, αμετακίνητοι στη θέσης τους παραμένουν οι κάτοικοι στις «Λίμνες» με τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να προσεγγίσουν τη χωματερή.


 

Τις «Λίμνες» θα επισκεφθεί αύριο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, υπεύθυνη για το Περιβάλλον όπου αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή της στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής και να καταγγείλει την προσπάθεια εκφοβισμού τους με τις συλλήψεις που γίνονται. Στη συνέχει θα επισκεφθεί το Ποτόκι και τα Κονιδέικα, ενώ θα δώσει συνέντευξη τύπου στην οποία θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.


 

Η έλλειψη πόρων και μέσων σε συνδυασμό με τη μεγάλη γραφειοκρατία, καθιστούν ελλιπή την αντιπλημμυρική προστασία του νομού μας. Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση των εμπλεκομένων φορέων στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με θέμα την εκτέλεση έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας στην αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Καφύρας «αυτά που έχουν γίνει είναι λίγα, όχι επαρκή και πολλά, όχι σωστά. Ως Ηλεία χρειαζόμαστε 6,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση των άμεσων και επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων, τις οριοθετήσεις των ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων». Στις εισηγήσεις που ακολούθησαν εκφράστηκε η ανησυχία των εκπροσώπων των φορέων, καθώς όπως τονίστηκε ως Νομός δεν είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε χωρίς προβλήματα το φετινό χειμώνα.



Τελειώνει και επισήμως το Νοσοκομείο της Κρέστενας, ενώ υποβαθμίζεται η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις τοποθέτησης των νέων Διοικητών από τον υπουργό Υγείας. Στη λίστα των ονομάτων η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας εμφανίζεται πλέον ως Κέντρο Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας με αναπληρωτή διοικητή τον πολιτικό μηχανικό από τη Λακωνία Λέανδρο Καλογεράκο, ενώ ο πρόσφατα διορισθείς αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κρεστένων Διον. Στασινόπουλος μετακινείται στην αντίστοιχη θέση του Γεν. Νοσοκομείου Αργολίδας στο Ναύπλιο. Στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και τη Νοσηλευτική Μονάδα του Πύργου τοποθετείται διοικητής ο Βασ. Δημόπουλος, το όνομα του οποίου μερικές μέρες πριν είχε ανακοινωθεί για τη θέση του διοικητή του Αγ. Ανδρέα Πατρών. Πίσω από την τυπική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας προκύπτει η υλοποίηση επί της ουσίας του σχεδίου συγχώνευσης και κατάργησης νοσηλευτικών μονάδων της περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας.


 

Ένα κοριτσάκι Ρομά περίπου 2 ετών τραυματίστηκε χθες ελαφρά όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στη βοηθητική οδό  της Εθνικής Οδού Πύργου – Πατρών στο ύψος των φαναριών Λαστεϊκων. Το παιδί στην προσπάθειά του να περάσει απέναντι στο δρόμο δεν πρόσεξε το αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς Πάτρα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από αυτό και να τραυματιστεί. Διεκομίσθη στο νοσοκομείο Πύργου.


 

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2014 θα συζητηθούν στις 2 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης το απόγευμα της Παρασκευής. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα όπου βασικό θέμα είναι το τεχνικό πρόγραμμα, και η δεύτερη στις 7.30  για τον προϋπολογισμό.

 

Καιρός

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα. Ανεμοι στο Ιόνιο νότιοι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, θερμοκρασία μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54