Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Όλοι στους δρόμους, προτού μας πετάξουν στο δρόμο

Την οργή και αγανάκτηση τους εξέφρασαν οι οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ για την ωμή επέμβαση στην ΕΡΤ.

 

«Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ που έχουν υποστεί την κυβερνητική τρομοκρατία με συνδικαλιστικές διώξεις, εφεδρείες και λασπολογία από την διατεταγμένη συνέντευξη του διορισμένου, από την ΔΗΜΑΡ, Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ, καταδικάζουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο την τραμπούκικη ενέργεια της Κυβέρνησης, να διατάξει τις επέμβαση των ΜΑΤ, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Αυτή η ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της μαύρης για την Δημοκρατία μέρας της 11 Ιούνη που με ΠΝΠ η Κυβέρνηση έριξε μαύρο στην ΕΡΤ. Επί πέντε και πλέον μήνες οι ηρωικοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ έδωσαν μαθήματα δημοκρατίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας λειτουργώντας την ΕΡΤ προς όφελος του λαού.

Οι χρυσαυγίτικες αυτές ενέργειες έρχονται να προστεθούν στον μαύρο κύκλο καταστολής και αυταρχισμού κατά των εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δουλειάς και της ζωής τους και προετοιμάζουν το κλίμα για νέες απολύσεις και αντεργατικές – αντιλαϊκές επιθέσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από το Ραδιομέγαρο και να συνεχίσει τη λειτουργία της η ΕΡΤ με το σύνολο του προσωπικού της σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς εμπόδια και παρεμβάσεις.

Ο στόχος συγκυβέρνησης-τρόϊκας είναι η απαξίωση δημόσιων κοινωφελών φορέων όπως η ΕΡΤ με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και η παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους που καλούσε σε μαζική συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο με το σύνθημα «να βγούμε όλοι στους δρόμους, πριν μας πετάξουν στο δρόμο».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08/11/2013 - 03:49