Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωρίς ταμπού, η μεταφορά των Δημόσιων Υπηρεσιών σε Ιδιώτες

Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για τη μεταφορά υπηρεσιών από το κράτος στους ιδιώτες, χωρίς ταμπού και ιδεολογικές προκαταλήψεις υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας μάλιστα ότι θα πρέπει η χώρα να πάρει μαθήματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε για δυο είδη πολιτικών αλλαγών που δρομολογούνται. Αυτές που απλά κινούνται στη σφαίρα της κοινής λογικής (και τις οποίες πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ) και αυτές με ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο, όπως «η χάραξη νέων ορίων μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τι πρέπει να κάνει το κράτος και τι ο ιδιωτικός τομέας με τι κριτήρια μεταφέρονται οι υπηρεσίες από το κράτος στον ιδιωτικό τομέα».

 

Ποιοτικές μεταρρυθμίσεις το επόμενο βήμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι η συζήτηση αυτή θα μπορούσε να γίνει χωρίς ταμπού και ιδεολογικές προκαταλήψεις, επικαλούμενος τα μαθήματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έσπευσαν να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες πέραν του σημείου που θα έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν.

Παρατήρησε επίσης  ότι παρότι το κράτος μειώθηκε σημαντικά σε μέγεθος «ακόμα δεν έγινε καλύτερο» τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα είναι οι ποιοτικές μεταρρυθμίσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10/11/2013 - 17:49