«Είμαστε αχάριστοι με την ΕΡΑ Αιγαίου, να συνεχίσει με ευθύνη της Περιφέρειας»

Να συνεχίσει να υπάρχει ως ραδιόφωνο με την ευθύνη της Περιφέρειας προτείνει το  Lesvosnews.net καλώντας την να τολμήσει, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι γρανάζι της κεντρικής εξουσίας. Αν το θέλουν υπάρχει τρόπος. Η Περιφέρεια μπορεί να δείξει το δρόμο για το Περιφερειακό Ραδιόφωνο του Βορείου Αιγαίου. Και το κόστος μπορεί να καλυφθεί και από φορείς και από τη διαφημιστική πίτα. Ας κάνουμε μια φορά και κάτι που δεν θα φέρει ψήφους, δεν έχει τόση απήχηση όσο το ποδόσφαιρο αλλά είναι θέμα δημοκρατίας.

 

 

 

 

To portal της Λέσβου, αναφέρεται με θερμά λόγια στους εργαζομένους της ΕΡΑ Αιγαίου που

για πέντε μήνες επιμένουν, αγωνίζονται, παράγουν πρόγραμμα, ενημερώνουν. Χωρίς να έχουν πάρει αποζημιώσεις απόλυσης , χωρίς να αμείβονται.  Και μόνο αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι της ΕΡα Αιγαίου είναι κάτι παραπάνω από «επαναστάτες» ή  κατά άλλη μια έννοια «ρομαντικοί».

Και υπογραμμίζει ότι η μάχη που δίνουν είναι άνιση, μιας και «δεν έχουν καμία ουσιαστική στήριξη από πολιτικά πρόσωπα και φορείς του νησιού μας»

«Πού είναι ο Δήμος Λέσβου; Που είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Που Σύλλογοι , Ομάδες κτλ ; Ποιοι από αυτούς πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν ηθικά και υλικά τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡα Αιγαίου; Κάποτε όμως έτρεχαν στην ΕΡα Αιγαίου για να ακουστεί η φωνή τους! Πέρα από το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης με το κλείσιμο της ΕΡΤ υπάρχει και ένα θέμα ηθικό, για την ακρίβεια θέμα «αχαριστίας».  Είμαστε (με ελάχιστες) εξαιρέσεις αχάριστοι απέναντι στην ΕΡα Αιγαίου»

Σημειώνει επίσης τη μεγάλη αξία της ΕΡΑ της ΕΡΑ Αιγαίου για τη Λέσβο και  τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Δεν είναι ένας απλός ραδιοφωνικός σταθμός. Είναι η φωνή των νησιών μας , είναι η φωνή των πολιτών. Η ΕΡα Αιγαίου με το καθημερινό της πρόγραμμα ήταν ουσιαστικά η μοναδική ραδιοφωνική πηγή ενημέρωσης σε τοπικά ζητήματα. Και τα μικρόφωνα της ΕΡα Αιγαίου ήταν ανοιχτά. Μπορεί να λέμε πολλά για την  «αμαρτωλή ΕΡΤ» αλλά η ΕΡα Αιγαίου ποτέ δεν ήταν αμαρτωλή και ποτέ δεν λειτούργησε με κομματικές γραμμές. Έδωσε και δίνει βήμα σε όλους. Και το σημαντικότερο: βοηθούσε να φθάσει η φωνή των νησιών μας στο κέντρο. Δεκάδες προβλήματα και ειδήσεις αναδείχτηκαν από την ΕΡα Αιγαίου. Αυτός ο μοναδικός δίαυλος κινδυνεύει να κλείσει οριστικά.
Το σήμα της ΕΡα Αιγαίου έφθανε σε κάθε χωριό της Λέσβου, σε κάθε νησί του Βορείου Αιγαίου. Δυνατό και καθαρό. Ήξερες ότι ακόμη και σε διακοπές ρεύματος , ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες οι αναμεταδότες της ΕΡα Αιγαίου δεν θα σιωπήσουν. Το ήξερες και το άκουγες
»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12/11/2013 - 07:31