Μπακογιάννη: ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση «για να πάμε σε εκλογές το 2016»

Επαναλαμβάνει την πρόταση της για συμμετοχή στην κυβέρνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς η Ντόρα Μπακογιάννη, παρατηρώντας ότι «οι 153 κυβερνητικοί βουλευτές είναι μια μικρή πλειοψηφία μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ προέτρεψε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η χώρα θα πάει στις κάλπες το 2016. Θα ήταν σωστή πολιτική κίνηση να πάρει πρωτοβουλία ο κ. Σαμαράς να αυξηθεί η πλειοψηφία, «αφού οι στόχοι είναι κοινοί, να βρούμε κοινό τόπο και να πάμε μαζί μέχρι τις εκλογές του 2016£ ανέφερε

 

 

Φόβοι για «ταρζανιές» από βουλευτές

Η κα Μπακογιάννη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο κάποιοι βουλευτές να διαφοροποιηθούν από τις κυβερνητικές γραμμές:

Και όπως είπε χαρακτηριστικά

«Όταν ο αριθμός είναι 153 ο κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει τον Ταρζάν. Δεν είναι η ώρα για τέτοια πράγματα»

Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία νέα προγραμματική συμφωνία.

Σπ. Λυκούδης - ΔΗΜΑΡ: Αρμοδιότερος για να απαντήσει ο Φώτης Κουβέλης

Σύμφωνα με τη βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της Ν. Μπακογιάννη, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης είπε ότι η  ΔΗΜΑΡ πρέπει να είναι πάντα σε μία θέση ευθύνης».

Συμπλήρωσε όμως ότι  ο αρμοδιότερος σε αυτή τη φάση να απαντήσει είναι ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, που είναι ο αυθεντικότερος εκφραστής του κόμματος, τρεις εβδομάδες πριν από το συνέδριο.

Πηγές: Ναυτεμπορική - ΣΚΑΙ
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14/11/2013 - 14:04