Ο Α. Τσίπρας στην ΕΡΤ3: Βασική δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ η επανίδρυση της ΕΡΤ (video)

«Η φωνή της ΕΡΤ3 παραμένει ζωντανή παρά την λυσσώδη προσπάθεια της μνημονιακής κυβέρνησης να την φιμώσει», δήλωσε αποκλειστικά στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας
της ΕΡΤ3
στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος σήμερα το απόγευμα τους χώρους του ελεύθερου ραδιοσταθμού σημείωσε ότι «oι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι, οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι πολίτες διεκδικούν
αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση. Μέσα από την αλληλεγγύη και την αυτοδιαχείριση κρατούν ζωντανή την φλόγα
». Ο κ. Τσίπρας τόνισε τέλος σκωπτικά πως «όσοι νομίζουν ότι έκλεισε το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο στην Αθήνα πλανώνται πλάνην οικτρά. Επόμενο βήμα τους είναι, μετά τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τώρα τελευταία της ΔΗΜΑΡ να καλέσουν στην ΔΤ και εκπρόσωπο των Μονάδων Αποκατάστασης της τάξης».
 

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε και τους χώρους της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων
και παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, Χρήστο Γιαννούλη και Αγλαία Κυρίτση.

Στη διάρκειά της, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «υπάκουο μαθητή» της τρόικας και απέδωσε την εμμονή της για πολιτική επιβολής αλλεπάλληλων επώδυνων μέτρων στη  συνειδητοποίηση ότι στη χώρα έρχεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή με αποτέλεσμα να το θεωρεί ως μεγάλη ευκαιρία για να περάσει ως μέτρο «ό,τι προλάβει».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι οι εκλογές θα γίνουν στη χώρα το 2016 προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ψυχορραγεί και πολύ  σύντομα, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, θα βρεθεί στο περιθώριο της ιστορίας». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της εξασφάλισης μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, αλλά σε σχετικό ερώτημα που αφορούσε ενδεχόμενες συμμαχίες, απέρριψε τη συγκυβέρνηση με τα δύο κόμματα που κυβερνούν σήμερα χαρακτηρίζοντάς τα, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς ενός τεράστιου κοινωνικού εγκλήματος.

Ωστόσο, όπως είπε, οι συμμαχίες θα κριθούν από τις δυνάμεις που θα συναισθανθούν την ανάγκη να στηρίξουν όχι μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων που θα προωθεί την κοινωνική σωτηρία, την έξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την πολιτισμική αναγέννηση.

Οι μόνοι σύμμαχοι του κ. Σαμαρά είναι ο κ. Σόιμπλε και η κυρία Μέρκελ, επισήμανε ο κ. Τσίπρας αντιπαραβάλλοντας  τη μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκει όπως είπε, το σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Δημιουργούμε συμμαχίες τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και αυτό ήταν
που πόνεσε πραγματικά την κυβέρνηση. Σε ότι αφορά τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αυτός όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για δημοκρατία στη χώρα. 

Χαρακτήρισε «έκτρωμα» το μόρφωμα που η κυβέρνηση αποκαλεί ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και πρόσθεσε ότι ακόμα και για την περίπτωση της ΝΕΡΙΤ οι υποσχέσεις για λειτουργία της το φθινόπωρο του 2013 έπεσαν έξω.

Εκτίμησε δε ότι τα σχήματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να έχουν προοπτική, και ξεκαθάρισε ότι βασική δέσμευση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η επανίδρυση της ΕΡΤ, ο έλεγχός της από την ίδια την κοινωνία και τους εργαζόμενους και η αποκατάσταση των εργαζομένων που επλήγησαν από τις μεγάλες αδικίες του μνημονίου.

Χαρακτήρισε δίκαιο και έντιμο τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ επισημαίνοντας την ηθική διάσταση αυτής της μάχης που ανέδειξε ως κεντρικά τα ζητήματα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αυτοδύναμης λειτουργίας και της αυτοδιαχείρισης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14/11/2013 - 22:33

Πολυμέσα