Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ μετείχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι τυχόν χωροταξικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η κινητικότητα των υπαλλήλων.

Όπως είπε ο Δήμαρχος

  • «οικονομικά η Τ.Α. βρίσκεται σε αδιέξοδο και γι’ αυτό στις 28/11 θα γίνει στην Αθήνα Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, όπου θα αποφασίσουμε για την τύχη και την πορεία μας από εδώ και στο εξής»

  • «φαίνεται πως αλλαγές στον τρόπο εκλογής για την Αυτοδιοίκηση δεν θα υπάρξουν. Όσον αφορά δε στο χωροταξικό η ΚΕΔΕ εκτιμώ ότι θα απαντήσει αρνητικά στην πρόθεση του Υπουργείου να φέρει κυριολεκτικά στο πάρα πέντε και τη διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας και άλλων τεσσάρων μεγάλων νησιών. Πρόκειται για μια πρόχειρη κίνηση, που την σχεδίασαν στο γόνατο, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συζήτηση με την Τ.Α. και τους πολίτες».

  • Τέλος, όσον αφορά την κινητικότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ, ο Δήμαρχος Κέρκυρας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο Δήμο και δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι πρέπει, αναφορικά με την εθελοντική ενδοδημοτική και διαδημοτική κινητικότητα, να υπάρξει χρόνος ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.

 

Αλλαγή σκυτάλης στο Δίκτυο Πάφου

Στην Κέρκυρα αναμένονται την Παρασκευή (15.11) το βράδυ οι εκπρόσωποι των πόλεων – μελών του Δικτύου Πάφου, προκειμένου να παραστούν στην τελετή παράδοσης της Προεδρίας του Δικτύου από το Δήμο Κέρκυρας στο Δήμο Λαμιέων.

Το Δίκτυο Πάφου ιδρύθηκε την 12η Νοεμβρίου 1995, στην Πάφο και σ’ αυτό συμμετέχουν οι Δήμοι Πάφου, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Καλαμαριάς, Λαμίας και Λέσβου.

Η τελετή θα γίνει το Σάββατο, στις 11.00 το πρωί.

 

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Την Κυριακή το ΠΑΜΕ οργανώνει, στις 6.00 το απόγευμα, στο Σαρόκο, συγκέντρωση και πορεία για τα 40 χρόνια της εξέγερσης

 

Συνάντηση του Δημάρχου με τον πρέσβη του Βιετνάμ

Το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης του Βιετνάμ Vu Binh, συνοδευόμενος από στελέχη της Πρεσβείας και τον Πρόεδρο Χριστόφορο Λάσκαρι καθώς και μέλη του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον Πρέσβη, έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές της Ελλάδας προς το Βιετνάμ κυρίως σε λάδι, γεωργικά και οικοδομικά προϊόντα. Επίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών από το Βιετνάμ που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα.

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη Καραμούτσου

Μια σημαντική εκδήλωση θα γίνει στην Αχαράβη και συγκεκριμένα, στο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. 

Πρόκειται για το 2ο συμπόσιο ενημέρωσης που θα έχει ως θέμα «Βόρεια Κέρκυρα: Κοιτάσματα Πολιτισμών και το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Φιλόλογου Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Καραμούτσου.

 

Αστυνομικό Δελτίο

  • Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών επτά υποθέσεις κλοπών από αποθήκες και υπαίθριους χώρους στην Κέρκυρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ρομά, οι οποίοι αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία αξίας περίπου 6.000 ευρώ περίπου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ρομά ηλικίας από  25 έως 45 ετών, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

  • Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, κλοπή σε σπίτι στην πόλη της Κέρκυρας από το οποίο αφαιρέθηκαν χρυσαφικά.

 

Ομιλία στην Αναγνωστική Εταιρεία

Η Αναγνωστική Εταιρεία οργανώνει ομιλία του ιστορικού ερευνητή Σπύρου Π. Γαούτση, με θέμα: «Η ανάδυση του ιταλικού εθνικισμού και το επεισόδιο της

Κέρκυρας του 1923».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, ενώ θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.

 

Κατασκευές μουσικών οργάνων στο Πολυτεχνο

Πρόγραμμα κατασκευής μουσικών οργάνων για παιδιά «από υλικά που θέλουν να μιλήσουν και να ντύσουν με ήχους μια ιστορία» θα υλοποιηθεί στο Πολυτεχνο.

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και θα τα χρησιμοποιήσουν  σε μια αφήγηση παραμυθιού, με υπεύθυνο τον καθηγητή μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικοσυνθέτη Γιάννη Ψαριώτη.

Το εργαστήρι θα γίνει το Σάββατο 16 του μηνός, στις 12.00 το μεσημέρι.

 

Παραμύθια για δύσκολους καιρούς

«Παραμύθια νυχτερινά για δύσκολους καιρούς» θα αφηγηθεί η Λίλλη Λαμπρέλλη, το Σάββατο 16 του μηνός, στις 8.30 το βράδυ, στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ. Η μουσική είναι του Γιάννη Ψαριώτη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54