Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ο αγώνας συνεχίζεται…

«Ψωμί, Παιδεία Υγεία, Εργασία Αξιοπρέπεια, Δημοκρατία» ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν χθες το βράδυ στο θέατρο «Απόλλων» Πύργου τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι εργαζόμενοι – απολυμένοι της ΕΡΑ Πύργου, αποτίνοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα υπενθύμιση - επιβεβαίωση πως 40 χρόνια μετά το  λαϊκό κίνημα δεν έχει υποστείλει τη σημαία και συνεχίζεται να αγωνίζεται σε όλα τα μέτωπα. Εκ μέρους του συντονιστικού των σωματείων κεντρική ομιλήτρια ήταν η Βίκυ Βασιλοπούλου, ενώ από την πλευρά της ΕΡΑ Πύργου χαιρέτισαν οι Γεωργία Γεωργοπούλου και η Αθανασία Καρούμπαλη. Τονίστηκε ότι συνεχίζεται ο αγώνας για την ελεύθερη έκφραση, ο αγώνας ενάντια στο «μαύρο» που θέλουν να επιβάλλουν στη ζωή μας, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και πραξικοπηματικού τύπου εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.  Εγινε  προβολή αποσπασμάτων βίντεο από τους αγώνες των φοιτητών και της νεολαίας το 1973, τα βασανιστήρια, το φόβο των πολιτών να μιλήσουν έστω για όσα βίωναν στην καθημερινότητά τους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα από τον Παναγιώτη Χατζηλαζαρίδη, και συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων.

ΠΑΜΕ: «Να εμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής μας»

Την εξέγερση του Πολυτεχνείου τίμησε χθες το απόγευμα τα μέλη του ΠΑΜΕ  με εκδήλωση και πορεία που πραγματοποίησαν στον Πύργο.  Όπως τονίστηκε, 40 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη, όπου φοιτητές και μεγάλο τμήμα του λαού και της νεολαίας συγκρούστηκαν με τη χούντα των συνταγματαρχών, βγάζουμε συμπεράσματα: ο λαός και η νεολαία με την αποφασιστική και οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, να επιβάλλουν το δίκιο τους με τη δική τους δύναμη, χωρίς να περιμένουν σωτήρες. Εμπνεόμαστε από τον Νοέμβρη του ’73 για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός μας. Για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τότε και τώρα …

Για τη δράση του στον αντιδικτατορικό αγώνα στη διάρκεια της χούντας, αλλά και με αναφορές στο σήμερα, μίλησε ο Μάκης Μπαλαούρας, σε εκδήλωση που οργάνωσε το Σάββατο το Σωματείο Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, τιμώντας τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ο κ. Μπαλαούρας με την ομιλία του ανέσυρε μνήμες και αναφέρθηκε σε γεγονότα εκείνης της εποχής που και σήμερα θα έπρεπε να αφυπνίζουν και να ξεσηκώνουν τους πολίτες σε έναν αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, και δημοκρατία.

Παραμένει το αδιέξοδο με τα σκουπίδια

Καμιά εξέλιξη δεν σημειώθηκε όσον αφορά την άρση του αδιεξόδου με τα απορρίμματα, και κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε με τους αιρετούς του Νομού ο δήμαρχος Πύργου  Μάκης Παρασκευόπουλος το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Ηλείας, Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Κοντογάννης, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης, οι δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και άλλοι δημοτικοί παράγοντες.
Και στην προχθεσινή σύσκεψη δεν υπήρξε εναλλακτική πρόταση πέραν της επαναδιαπραγμάτευσης με τους κατοίκους στις «Λίμνες». Θα προταθεί στους κατοίκους να αποδεχθούν τον δεματοποιητή, ενώ τα δέματα θα μεταφέρονται εκτός Νομού.  Στην κατεύθυνση αυτή, και επειδή το κόστος θα πολύ μεγάλο, οι δύο παρόντες στη σύσκεψη βουλευτές Γιάν. Κουτσούκος και Γιώργος Κοντογιάννης, ανέλαβαν να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών  Γιάν. Μιχελάκη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για ένα περίπου εξάμηνο, και σε αυτό το διάστημα θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί άλλος χώρος που θα καλύψει τις ανάγκες των τριών δήμων για την διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι να ολοκληρωθεί το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά.


Εκδήλωση για τα απορρίμματα από την ΕΛΜΕ Ηλείας

Εκδήλωση με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο ώρα 8.30 το βράδυ στο θέατρο «Απόλλων» Πύργου, στο πλαίσιο της προβολής ταινιών από την ΕΛΜΕ Ηλείας. Στο διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Εργοστάσια απορριμμάτων: το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων».

Στην ΕΡΑ Πύργου η Ραχήλ Μακρή

Την ΕΡΑ Πύργου, όπου παραχώρησε συνέντευξη, επισκέφθηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή το Σάββατο το μεσημέρι, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ηλεία. Η κα Μακρή συνομίλησε με τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Πύργου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια όλων η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει σύντομα όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα που έχει καταλυθεί με όλους τους τρόπους.

 

Συλλήψεις για ληστεία


Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στον Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο αδελφές ηλικίας 21 και 17 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις ακόμα αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 55, 31 και 17 ετών οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.Οι πέντε δράστες, ενεργώντας από κοινού, οργάνωσαν ληστεία, σε βάρος 67χρονου στη Βαρβάσαινα. Όπου του αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 20.000 ευρώ.
Καιρός
Ηλιοφάνεια σήμερα στα δυτικά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι έως μέτριοι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία, μέχρι  19 βαθμούς Κελσίου.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/11/2013 - 11:03