Η Εθνική προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, 1-1 στη Ρουμανία

Την τρίτη πρόκριση της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (μετά το 1994 και το 2010), πανηγυρίζει η εθνική ομάδα που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο Βουκουρέστι με την Ρουμανία και πέρασε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με συνολικό σκορ 4-2 (νίκη με 3-1 στο «Καραϊσκάκη» τη περασμένη Παρασκευή). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει το παρών σε ακόμα μία τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης την πέμπτη συνολικά σε διάστημα εννέα ετών μετά τον θρίαμβο του 2004. Η γαλανόλευκη άνοιξε το σκορ στο 23’ με τον Μήτρογλου και στο 55’ ισοφαρίστηκε από το αυτογκόλ του Τοροσίδη.

Με ενθουσιασμό και πίστη ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν το 3-1 του «Καραϊσκάκη» μπήκαν οι Ρουμάνοι που είχαν τον πλήρη έλεγχο στα πρώτα 15 λεπτά και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Καρνέζη. Η εθνική είχε παραχωρήσει γήπεδο στους Ρουμάνους και πίεζε μετά το κέντρο του γηπέδου όπου οι Έλληνες διεθνείς προσπαθούσαν να κλέψουν και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Παρά την υπεροχή που είχαν οι Ρουμάνοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα την ελληνική εστία  και περιορίστηκαν σε μακρινό αλλά άστοχο σουτ του Τόρζε στο 6’ και μία εκτέλεση φάουλ του Μαξίμ στο 15’. Μετά το πρώτο τέταρτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άρχισε να ανεβαίνει και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ενώ στο 17’ ο Χολέμπας με προσωπική προσπάθεια και σουτ που έδιωξες δύσκολα σε κόρνερ ο Ταταρουσάνου έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Πέντε λεπτά αργότερα (22’) από φάουλ του Καραγκούνη η μπάλα έφτασε στον Σαμαρά με τον Έλληνα επιθετικό να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο επόμενο λεπτό (23’) το «Νασιονάλ» «πάγωσε» όταν ο Καραγκούνης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου που ξεκίνησε από κανονική θέση και στο τετ α τετ πλάσαρε ψύχραιμα τον Ταταρουσάνου για το 0-1. Οι Ρουμάνοι τα έχασαν, δεν μπορούσαν να αντιδράσουν απέναντι στην εθνική που άνετα πλέον κρατούσε και κυκλοφορούσε τη μπάλα ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το ίδιο δυνατά όπως και στο ξεκίνημα του ματς μπήκαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μισό θέλοντας να πετύχουν το γρήγορο τέρμα που θα τους ξαναέβαζε στον αγώνα αλλά ταυτόχρονα θα τους αναπτέρωσε και τις ελπίδες τους. Το γκολ ήρθε στο 55’ τελικά όχι από ρουμάνικα πόδια αλλά από ελληνικά. Στη προσπάθεια του ο Τοροσίδης να απομακρύνει τη μπάλα της έδωσε ύψος με πολλά φάλτσα και αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας του Καρνέζη για το 1-1. Το γκολ έδωσε «φτερά» στους Ρουμάνους που είχαν και την ώθηση από την κερκίδα και τα επόμενα δέκα λεπτά το «Νασιονάλ»… έγερνε. Οι Έλληνες διεθνείς δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, έκαναν αρκετά λάθη χωρίς όμως οι Ρουμάνοι να μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν και να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Μοναδική εξαίρεση το σουτ του Χόμπαν στο 62’ που έδιωξε δύσκολα με γροθιές σε κόρνερ ο Καρνέζης. Η εθνική συνέχισε να αμύνεται χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα, οι Ρουμάνοι όσο κυλούσαν τα λεπτά αποκαρδιώνονταν και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε που στέλνει την εθνική στη κλήρωση της Μπαΐα στις 6 Δεκεμβρίου για τον καταρτισμό των ομίλων του Μουντιάλ του 2014!

Κίτρινες: 24' Μήτρογλου, 57' Χολέμπας

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατ (26' Λατοβλέβιτσι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Στάνκου (86' Γκρόζαβ), Τανάσε, Τόρζε (56' Νικουλάε), Μαξίμ, Μαρικά.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (72' Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54