Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο

 

 

 

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ .ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα προχώρησε το γραφείο τύπου της τοπικής επιτροπής του ΚΚΕ

Όπως αναφέρει «από τη στιγμή που κυβέρνηση και τρόικα συμφωνούν στο βασικό στόχο, που είναι να πληρώσει ο λαός τα χρέη και την έξοδο από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, οι όποιες διαπραγματεύσεις θα καταλήγουν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, είτε με τη σημερινή είτε με όποια άλλη κυβέρνηση εντός των τειχών της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού συστήματος. Έξοδος από την κρίση προς όφελος και του λαού και του κεφαλαίου δεν υπάρχει, όπως υπόσχεται και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν και στην Κέρκυρα εκλογές για τα τοπικά όργανα του Περιφερειακού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν συνολικά 5 συνδυασμοί:

  • οι Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί, με εκπρόσωπο τον Αθανάσιο Μακρή

  • οι Δυναμικοί Αδέσμευτοι Μηχανικοί, με εκπρόσωπο τον Παναγιώτη Μπολοβίνο

  • η Ενότητα για την Ανατροπή, με εκπρόσωπο τον Γεώργιο Βούλγαρη

  • η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, με εκπρόσωπο τη Χάρι Καββαδία

  • και η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας, με εκπρόσωπο το Νίκο Τρίαντο

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΚΚ

Την έγκριση κονδυλίου για την πραγματοποίηση βελτιωτικών εργασιών που θα επιτρέψουν την οριστική αδειοδότηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας γνωστοποίησε στην Άντζελα Γκερέκου ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γ. Αδριανός, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτού. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος που είχε θέσει η Γκερέκου σε πρόσφατη συνάντησή της με τον κ. Αδριανό, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων να μην παράσχει προσωρινή άδεια λειτουργίας στις κλειστές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ.
Το ποσό, που ανέρχεται σε 50.000 €, θα διατεθεί για την πυροπροστασία και άλλες εργασίες στους χώρους του ΕΑΚ προκειμένου να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία αθλητικών εκδηλώσεων. Η εκπόνηση των σχετικών μελετών βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, οπότε λήγει η προσωρινή άδεια λειτουργίας που έχει χορηγηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΛΤΕΖΟΥ

Συμπληρώνονται αύριο, 22 Νοέμβρη, 75 χρόνια από την ημέρα θανάτου, στις φυλακές της Κέρκυρας όπου εκρατείτο, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ) Χρήστος Μαλτέζος.

Όπως – μεταξύ άλλων - αναφέρει το ΚΚΕ, «συμπληρώνονται, στις 22 Νοέμβρη, 75 χρόνια από την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή, στις φυλακές της Κέρκυρας όπου εκρατείτο, μια από τις ηρωικότερες μορφές του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, ο νεολαίος επαναστάτης, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ) Χρήστος Μαλτέζος. Ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα φρικτών βασανιστηρίων στα οποία τον υπέβαλαν τα όργανα της μεταξικής δικτατορίας».

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  • Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας υπόθεση κλοπής οικοδομικών εργαλείων (αξίας 5.000 ευρώ) από εξωτερικό χώρο οικίας στην περιοχή Λιβάδι του Ρόπα, που είχε γίνει το Σάββατο 9 του μηνός και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ρομά ηλικίας από 15 έως 22 ετών για κλοπή.

  • Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα,   σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις,  στον Βιρό και στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 40 ετών, για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και ηρωίνη).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Κέρκυρα σεμινάριο με θέμα «Όλες οι αλλαγές των νόμων 2238/4138/4172 και 4173 του 2013 - Νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων».
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Παρασκευή και το Σάββατο 22 και 23 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια 10 ωρών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν τα Μέλη του Ο.Ε.Ε. , τα οποία είναι οικονομικά τακτοποιημένα και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί των οποίων οι επαγγελματικές ταυτότητες  είναι σε ισχύ. Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.
Μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες, εφόσον έχουν παρακολουθήσει το σύνολο του σεμιναρίου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα το εργαστήριο χορού DanceofLight, στο πλαίσιο του 2ετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος ArtIn(E) Motion: NewA.I.M.sforNon-formalLearningτο οποίο υλοποιεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Σπάζοντας τα Σύνορα».

Πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος δραστηριοποιείται στην γενικότερη ανάπτυξη και εξέλιξη της πρωτοβουλίας των νέων και ενηλίκων, στην πραγματοποίηση καινοτόμων σχεδίων και στην συμμετοχή του ενεργού Έλληνα σε μια εθελοντική βάση. 

Το εργαστήριο DanceofLightστην Κέρκυρα ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 24 του μηνός. Θα ολοκληρωθεί με μια παράσταση χορού DanceofLight: FromLifetoLifeπου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20.30 στη Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Κέρκυρας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις image, ξεκινά την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το πρόγραμμα «Κυριακή.....πάμε Πινακοθήκη».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Κυριακάτικων δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά 5 έως 10 ετών και τις οικογένειές τους που θα πραγματοποιείται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, εφόσον αυτή δε συμπίπτει με κάποια αργία, και ώρες 11.30 – 13.00.

Την πρώτη Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί την αφηγήτρια παραμυθιών Τατιάνα Φραγκούλια η οποία έρχεται στην Κέρκυρα για να αφηγηθεί παραδοσιακά παραμύθια γεμάτες εικόνες.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ θα εμφανιστεί το συγκρότημα «AVictimOfSociety» που αυτήν την περίοδο ηχογραφεί το πρώτο του LP που θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear.

Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 22 του μηνός, στις 10.00 το βράδυ.

 

«ΚΟΥΛΟΜΠΛΟΥΜ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Αυτό το Σάββατο 23 Νοέμβρη, τις 12:00 το μεσημέρι, «ΚΟΥΚΛΟΜΠΛΟΥΜ» στο Πολύτεχνο, με την ομάδα «3 λαλούν».

16 άτομα, με σειρά άφιξης, ηλικίας από 7 έως 107 ετών, θα πειραματισθούν με το κουκλοθέατρο και το νερό, θα εξερευνήσουν κουκλοθεατρικά ενυδρεία και θα φτιάξουν κούκλες που θα πρωταγωνιστήσουν στις ιστορίες τους.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ

Μια εβδομάδα αργότερα (καθώς εφέτος η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου συνέπεσε με την επέτειο του Πολυτεχνείου) θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και στην Κέρκυρα εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.
Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί κάθε τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των εκατομμυρίων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα και στις οικογένειες τους. Αποτελεί δε φόρο τιμής στα σωστικά συνεργεία, την τροχαία, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τραυματικές εμπειρίες από τροχαία δυστυχήματα.

Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί «Μαύρη Ποδηλατοπορεία» από ποδηλατικές ομάδες, την Κυριακή στις 12.00

 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Αναγνωστική Εταιρεία οργανώνει ομιλία του ιστορικού ερευνητή Σπύρου Π. Γαούτση, με θέμα: «Η ανάδυση του ιταλικού εθνικισμού και το επεισόδιο της

Κέρκυρας του 1923».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, ενώ θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό.

 

ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Tα Υπόγεια Ρεύματα έρχονται για πρώτη φορά με τη νέα τους σύνθεση στην Κέρκυρα και στο ΕΠΤΑ, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου για μία και μόνο εμφάνιση. 

Η συναυλία θα αρχίσει στις 10.00 το βράδυ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Συνεχίζονται τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου οι συναντήσεις στήριξης του μητρικού θηλασμού που πραγματοποιούνται στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία. Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να παρακολουθήσουν όχι μόνο οι μελλοντικοί γονείς αλλά και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν οι πρεσβευτές αυτού του ανεκτίμητου δώρου προς τα παιδιά μας, του μητρικού θηλασμού, στηρίζοντας τη μητρότητα. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54