ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αλ. Τσίπρας: Ο Πρωθυπουργός θα παρακαλέσει τη Μέρκελ να τον λυπηθεί

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, χρεώνοντάς του πως κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα την παρακαλέσει να τον λυπηθεί. «Δεν ξέρω αν η κ. Μέρκελ θα τον λυπηθεί (σσ. τον πρωθυπουργό), αλλά ξέρω πως είναι αξιοθρήνητος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας  μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Aξιοθρήνητο» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Α. Μέρκελ στο Βερολίνο. Απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιμένει από τη συνάντηση αυτή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που θα παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να τον λυπηθεί, μεταφέροντας τις, ήδη, ειλημμένες αποφάσεις για μετά τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, αυτό θα γίνει με μοναδικό επιχείρημα «λυπηθείτε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε. «Είναι αξιοθρήνητος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, για τον πρωθυπουργό.

Αλ. Τσίπρας: Ο τομέας της Υγείας είναι το πρώτο θύμα του μνημονίου

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της δημόσιας υγείας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του την Παρασκευή με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί άμεσα πολιτική λύση. Διαφορετικά «θα είμαστε αναγκασμένοι να σερνόμαστε σε διαδικασία αργού και βασανιστικού θανάτου» είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο τομέας της Υγείας είναι το πρώτο θύμα του μνημονίου και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, με τρία εκατομμύρια πολίτες ανασφάλιστους και πολίτες που υποφέρουν από βαριές ασθένειες και δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έρχεται τώρα να επιβάλει διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και στην ουσία οδηγεί γιατρούς στην απόλυση, λέγοντας ότι η κινητικότητα συνιστά «μετακίνηση στην ανεργία».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54