Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Το πράσινο φως, μετά από καθυστερήσεις 15 ετών, δόθηκε χθες για την επένδυση ύψους 267,7 εκατομμυρίων ευρώ, στον Κάβο Σίδερο του Λασιθίου, με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία το έργο – μαμούθ εντάσσεται στις διαδικασίες φαστ τρακ. Όπως είναι γνωστό, το έργο προβλέπει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων, δυναμικότητας 1.936 κλινών κι ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, σε έκταση 25 χιλιάδων στρεμμάτων, στη θέση Χερσόνησος Σίδερο, κοντά στο φοινικόδασος του Βάι.

 

Σοβαρές αρρυθμίες στη λειτουργία του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προκαλεί η έλλειψη γιατρών. Από σήμερα και ως το τέλος του μήνα κλείνει η Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου καθώς, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, έχει μείνει με δύο ορθοπεδικούς, από τους οποίους ο ένας απουσιάζει με αναρρωτική άδεια. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση του νοσοκομείου για αδράνεια και προαναγγέλλουν ότι από τις 27 ως τις 30 Νοεμβρίου θα κλείσει εκ νέου και η Παιδιατρική Κλινική, οι γιατροί της οποίας θα καλύπτουν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία. Κλειστή θα παραμείνει ως την ερχόμενη Τρίτη και η Ουρολογική κλινική. Τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, περιγράφουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «υπάρχουν πάρα πολλά κενά στις εφημερίες των περισσότερων κλινικών και σε ειδικότητες κρίσιμες για την αντιμετώπιση επειγόντων, όπως το ακτινολογικό, η καρδιολογική και η αναισθησιολογία».

 

Με μειωμένα κονδύλια από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους καλούνται να κάνουν έργα και επενδύσεις οι δήμοι της Κρήτης, οι οποίοι μοιράζονται 1.175.610 ευρώ. Η κατανομή από το λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών για τους δήμους ανά περιφερειακή ενότητα είναι η εξής: Ηράκλειο 485,070 ευρώ, Λασίθι 195,590 ευρώ, Χανιά 270,110 ευρώ και Ρέθυμνο 224,840 ευρώ.

 

Μία ακόμη δανειολήπτρια, άνεργη μητέρα ανήλικου παιδιού, δικαίωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Η γυναίκα είχε δανειστεί από δύο Τράπεζες σχεδόν 88 χιλιάδες ευρώ και είχε μοναδικό εισόδημα τα 300 ευρώ της διατροφής του παιδιού και 80 ακόμη ευρώ ανά δίμηνο από το Ταμείο Πρόνοιας. Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Δικαστήριο αποφάσισε να την απαλλάξει από την καταβολή δόσεων για δύο χρόνια, ως την επανεξέταση της οικονομικής της κατάστασης. Επίσης, δεν διέταξε την εκποίηση της δεύτερης υπάρχουσας κατοικίας της, λόγω ανυπαρξίας αγοραστικού ενδιαφέροντος.

 

Με το αργυρό βραβείο Erasmus 2013 τιμήθηκε, στις Βρυξέλλες, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, για τις επενδύσεις του στην ποιοτική διδασκαλία και τις ευκαιρίες που προσφέρει για επιμόρφωση στο εξωτερικό, τόσο για τους σπουδαστές, όσο και για τους καθηγητές.

 

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για τη διαθεσιμότητα προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Στις 11 το πρωί, για μία ώρα «πάγωσαν» κάθε εργασία και πραγματοποίησαν σιωπηλή συγκέντρωση στο αίθριο του Πανεπιστημίου, κρατώντας ζωγραφιές, όπως τα πανομοιότυπα «Ανθρωπάκια» του Γιάννη Γαΐτη. Η διαμαρτυρία τους επαναλαμβάνεται και σήμερα.

 

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας από κινδύνους καιρικών φαινομένων συζητήθηκαν χθες στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης. «Θωράκιση υπάρχει, ωστόσο απευχόμαστε τα ακραία καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αναφερόμενος στις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

 

Κλειστό για το κοινό θα είναι ως την ερχόμενη Τρίτη το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, λόγω των εκλογών για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων, την ερχόμενη Κυριακή. Οι κάλπες θα στηθούν στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ηράκλειο και στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και τα μη ενήμερα ταμειακώς μέλη.

 

Τέσσερα νέα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση οικισμών του δήμου Μινώα Πεδιάδος και την καλύτερη σύνδεση με την πόλη του Ηρακλείου πραγματοποιεί, από τις 12 Νοεμβρίου, το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου. Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, οι νέες γραμμές δρομολογίων θα λειτουργήσουν πιλοτικά για ένα μήνα κι ανάλογα με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού, θα εξεταστεί η συχνότητά τους στο μέλλον.

 

Περίπου 400 αθλητές, αθλήτριες – ανάμεσά τους ορισμένοι από τους καλύτερους έλληνες δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων - και μαθητές σχολείων αναμένεται να συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου «Γύρος της πόλης της Σητείας». Ο αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο πλαίσιο του αγωνιστικού θεσμού του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «Γύροι Πόλεων – Μιχάλης Κούσης».

 

Δωρεάν θα μοιράσει την επίσημη εμφάνισή της η ΠΑΕ ΟΦΗ στα 400 παιδιά των ακαδημιών της, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες για πολλές οικογένειες, λόγω οικονομικής κρίσης. Η διάθεση των στολών θα γίνει σήμερα από το Καλτσέτο και το Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο για όλα τα παιδιά των ακαδημιών.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54