Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πάτρας

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗ
 
Ενας χρόνος συμπληρώνεται στις 25 Νοεμβρίου από τον θάνατο του θρυλικού μαέστρου της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων και μουσικού παραγωγού της ΕΡΑ Πάτρας Θανάση Τσιπινάκη. Οι αναφορές στην έλλειψη του χαρισματικού συναδέλφου στη γενέτειρά του - την Πάτρα και σε επίπεδο εκπομπών έχουν ξεκινήσει, όπως ακριβώς "επιττάσσει" το έργο του, αναφωνούν γνωστοί και φίλοι του. 
Ο Θανάσης Τσιπινάκης αξίζει να σημειωθεί ότι συνεντέλεσε στη γνωστοποίηση του μουσικού σχήματος της Πάτρας ενώ συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη. τον Δημήτρη Παπαδημητρίου  και τον Γιώργο Ανδρέου, όπως και με γνωστές ερμηνεύτριες - ερμηνευτές. Από τις πλέον χαρακτηριστικές συνεργασίες που ανάπτυξε ήταν και η αντίστοιχη με τον Πατρινό ποιητή Διονύση Καρατζά από την οποία προέκυψε το γνωστό έργο  "Χελιδόνια της βροχής", σε μουσική Γιώργου Ανδρέου.
 Σήμερα η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων συνεχίζει το έργο του Θανάση Τσιπινάκη έχοντας ακόμα και το όνομά του, με την ανάδειξη συμφωνικών έργων ειδικά γραμμένων για μαντολίνο ή με την απόδοση του έργου γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών, υπό την διεύθυνση της κ. Ζεππάτου.
Αύριο στις 8.30 το πρωί θα συγκεντρωθούν γνωστοί και φίλοι στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Πατρινό μουσικό, στον Ι.Ν. της Αγ. Βαρβάρας Πατρών.
 
ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ
 
Κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 12, στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας, αντί της Παρασκευής το βράδυ στις 9,  θα συνέρχεται από τούδε και στο εξής η Μόνιμη Γενική Συνέλευση Αλληλέγγυων πολιτών προς την ΕΡΤ Πάτρας, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη κατά την τελευταία γενική συνέλευση. 
Τα θέμα που θα κυριαρχήσει κατά την μεθαυριανή 16η Συνέλευση Αλληλέγγυων, αφορούν στη καλύτερη δυνατή διοργάνωση της εκδήλωσης ιστορικής μνήμης που έχει οριστεί για τις 7 Δεκεμβρίου, (ημέρα Σάββατο - 11 π.μ.) στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της Πάτρας, με αφορμή την 70ή επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Η εκδήλωση, η οποία θα τελέσει υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων, θα έχει βασικό ομιλητή τον συγγραφέα - δημοσιογράφο κ. Γιώργο Λεκάκη, που θα αναφερθεί στις "αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών κατά την περίοδο της Κατοχής".
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23/11/2013 - 06:14