Δεύτερη γυναίκα νεκρή στη Ρόδο - Συνεχίζονται οι έρευνες για έναν αγνοούμενο

Στους δύο ανήλθε ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρία που έπληξε χθες το νησί της Ρόδου, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκε νεκρή μια 27χρονη στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής. Τα ίχνη της άτυχης γυναίκας είχαν χαθεί από χθες μαζί με ενός 50χρονου, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από χείμαρρο. Ο άνδρας εξακολουθεί να αναζητείται από τα σωστικά συνεργεία. Χθες τη νύχτα άλλη μια γυναίκα, μια 40χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή στο ποτάμι της Παστίδας στην Κρεμαστή.

Η 40χρονη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή όταν υποχώρησαν τα νερά από την κοίτη χειμάρρου στη γέφυρα Μαριτσών χθες τη νύχτα στο ποτάμι της Παστίδας στην Κρεμαστή, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά οι άλλοι δύο αγνοούμενοι.

Η 27χρονη και ο 50χρονος, αμφότεροι εκπαιδευτικοί, επιχείρησαν να διασχίσουν τη γέφυρα στην Κρεμαστή. Μαζί τους ήταν άλλος ένας 30χρονος συνάδελφός τους ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, στην κατάθεσή του στο ΑΤ Ιαλυσού ο 30χρονος είπε ότι όλα συνέβησαν στις 16:30 όταν δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού στο οποίο το νερό φαινόταν χαμηλό. Σε κάποια στιγμή το όχημα άρχισε να παρασύρεται και τότε, όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο. Ο ίδιος πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα. Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, όμως, που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν… από τα μάτια του, είπε συγκλονισμένος στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρασύρθηκε αυτοκίνητο και στην περιοχή Αρχάγγελος.

Η ισχυρή βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα, κυρίως στην Ιαλυσό. Λόγω της κακοκαιρίας, υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού, ενώ έχει διακοπή η υδροδότηση σε δεκάδες σπίτια στην περιοχή της Ιξιάς και Ιαλυσού. Ξενοδοχεία του νησιού προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από στέγη.

Οι πληγείσες περιοχές, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Σάββατο το πρωί μεταβαίνει στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23/11/2013 - 08:16