Υπνωτήριο Αστέγων στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάζεται την επόμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Ανδρέα Γεωργίου το Υπνωτήριο Αστέγων, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. Το Υπνωτήριο Αστέγων θα έχει δυναμικότητα 74 κλινών και στις εγκαταστάσεις του 750 τ.μ. περιλαμβάνονται λουτρά, στεγνοκαθαριστήριο και αίθουσες συνεδρίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης.
 


Η δημιουργία του κατέστη δυνατή με τη συνδρομή της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης», η οποία παραχώρησε για μία δεκαετία στο Δήμο Θεσσαλονίκης μέρος του πρώτου ορόφου του κτιρίου ιδιοκτησίας της. Όλες οι δαπάνες διαμόρφωσης και εξοπλισμού εξασφαλίστηκαν με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η εν λόγω κοινωνική δομή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και υλοποιείται με συμπράττοντες φορείς την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24/11/2013 - 09:11