Αναβολή συναυλίας BLUES CARGO λόγω του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου - θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/9

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/09
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 18.00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ!

"BLUES CARGO" την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/09 στο  ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
 
 
 
21.00: Μία blues βραδιά με τους «BLUES CARGO», την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής .Με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards αλλά δικές τους συνθέσεις από το καινούριο CD « Delayed Delivery».
 
 Στέλιος Ζαφειρίου - κιθάρα,
 Δημήτρης Ιωάννου- μπάσσο, τραγούδι,
 Μπάμπης Τσιλιβίγκος-σαξόφωνο,
 Γιώργος Λαγογιάννης -πλήκτρα και
 Τόλης Γούλας-ντραμς.
 
Όλα ξεκίνησαν από μια ανοιχτή συναυλία στο γήπεδο του Αμύντα το 1984.
Ο Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), που τότε έπαιζε με τους BLUES UNITED MUSICIANS, γνωρίζεται με τον Στέλιο Ζαφειρίου (κιθάρα) και με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για την blues έκφραση, φτιάχνουν τους JUKE BLUES.
Παίζοντας σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και τζαμάροντας με άλλους μουσικούς, γνωρίζονται με τον Στέλιο Γαβριηλίδη (τύμπανα) και αλλάζουν το όνομά τους σε BLUES MACHINE. Το 1987 μπαίνει στην παρέα και ο Στέλιος Ζούζουλας (κιθάρα)  και το νέο σχήμα βαφτίζεται σαν BLUES CARGO.
Γεμάτοι μουσικές ανησυχίες,  δουλεύουν συστηματικά πάνω στο ηλεκτρικό blues   και πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις, παίζοντας στα γνωστά τότε live στέκια Στην πορεία του χρόνου, διευρύνουν τον ορίζοντά τους, συνοδεύοντας Αμερικάνους καλλιτέχνες του BLUES. Στην μακρόχρονη πορεία τους, έχουν συνοδεύσει    μουσικούς σαν τον Guitar Shorty, U.P Wilson, Louisiana Red, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, Lefty Dizz, Angela Brown, Lovie Lee, Byther Smith, Jean Caroll, Maxine Howard, Blind Mississippi Morris, Sweet Betty, Jimmy Morello , Nellie Tiger Travis , Jolly Jumper and Big Moe , Michael Dotson,Janice Harrington, Matthew Skoller.
Με πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ, κυκλοφορούν στα 1993 την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «First Delivery»,   που αποτελείται μόνο από συνθέσεις του γκρουπ, και συγκεντρώνουν άριστες εντυπώσεις και κριτικές.
Στις αρχές του 2009 κυκλοφορούν την δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο <<Delayed Delivery>> που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και ειδικότερα από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κύρους <<Blues Review>>.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54