Η Μεγάλη Χίμαιρα επιστρέφει! - Πρόγραμμα Δεκεμβρίου

Πορεία προς το φως!
 
Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα ενός απόλυτα δίσεκτου έτους, που ίσως στο μέλλον να καταγραφεί ως αποφράς χρονιά. Ίσως ακόμα – ακόμα η αναφορά του αριθμού 20, να θεωρηθεί η απόλυτη γρουσουζιά, ή ακόμα και η ηλικία των 20 να αναφέρεται με αρνητικό πρόσημο! Όμως, με όσο χιούμορ κι αν εμβολιάσει κανείς την παρούσα συγκυρία, είναι δύσκολο να αγνοήσει τη μαύρη πραγματικότητα.

Θέλω να πιστεύω όμως πως είμαστε σε μια πορεία που οδηγεί στο φως. “Τι φως!”, αναφωνεί η Μαρίνα Μπαρέ, μπαίνοντας με το πλοίο "Χίμαιρα" στο Αιγαίο! Έτσι κι εγώ. Βλέπω να οδεύουμε προς ένα ξέφωτο. Η πορεία είναι μακριά κι οδυνηρή, αλλά η αντοχή μας που δοκιμάζεται θα ανταμειφθεί.

Η αναβίωση της Μεγάλης Χίμαιρας είναι ένα δώρο για όλους μας, αλλά κι ένα μεγάλο στοίχημα. Στοίχημα πολλαπλό: νέο στήσιμο σκηνικού, φώτων, νέες πρόβες μετά από 2,5 χρόνια, και κυρίως η συνομιλία της παράστασης με τον κινηματογραφικό φακό! Το τόσο αγαπημένο This is not Romeo & Juliet, αυτό το ατέρμονο παιχνίδι ρόλων στο έπος της αγάπης, θα ζωντανέψει άλλη μία φορά! Η συνεργασία με το θέατρο Προσκήνιο και η παρουσίαση του Οιδίποδα του Δημήτρη Καραντζά μέσα στο Πορεία, είναι ακόμα μία λαμπρή απόδειξη για το πώς μπορούν θεατρικοί οργανισμοί να συμπράξουν σε υψηλό επίπεδο. Η εξαιρετική δημιουργός Ειρήνη Σκυλακάκη μάς επιλέγει για να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ με τίτλο: Sounenir, αλλά και επιλογές από όλη τη δισκογραφία της. Τέλος, η κεντρική μας παράσταση για φέτος, η Ευρυδίκη της Sarah Ruhl, μετά την εκπληκτική επιτυχία της πρεμιέρας επανέρχεται για μία ακόμα ζωντανή μετάδοση.

Το φως είναι κοντά. Ας κρατηθούμε ζωντανοί μέχρι να μας ζεστάνει.

Καλή θέαση,
Δημήτρης Τάρλοου
Δώρισε μία συνδρομή του Πορεία και χάρισε στους αγαπημένους σου μία μοναδική εμπειρία θεάτρου!
 
KANE ENA ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΔΩΡΟ
 
THIS IS NOT ROMEO & JULIET

a work by
Argyris Pandazaras
 
Σάββατο 5/12 21:00

Η επιτυχημένη παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα This is not Romeo & Juliet, βασισμένη στο Σαιξπηρικό αριστούργημα, θα παρουσιαστεί ζωντανά από τη σκηνή του Θεάτρου Πορεία σε real time live streaming.

 
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Μ. Καραγάτση
Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης
 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
 
Κυριάκη 13/12 20:00

Η Μεγάλη Χίμαιρα  του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, η παράσταση - σταθμός του Θεάτρου Πορεία, που με την καθοριστική συμβολή του ποιητή και μεταφραστή Στρατή Πασχάλη εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει ξανά στη σκηνή του θεάτρου και προβάλλεται σε ζωντανή αναμετάδοση την Κυριακή 13/12.

Έξι κάμερες υψηλής ευκρίνειας, κίνηση της μηχανής πάνω στη σκηνή, γερανός και πολλά ακόμα, θα συμβάλλουν σε νέα οπτική και εμπειρία για τους θεατές μας. Η νέα Μεγάλη Χίμαιρα είναι καθ’ οδόν. Υποδεχτείτε την!

Η παράσταση θα παιχτεί ξανά και θα προβληθεί σε ζωντανή αναμετάδοση την Κυριακή 20/12 και το Σάββατο 26/12.

 
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΟΙΔΙΠΟΥΣ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Σάββατο 19/12 21:00

Το Θέατρο Πορεία και Θέατρο Προσκήνιο συμπράττουν στο πλαίσιο των διαδικτυακών τους δράσεων και παρουσιάζουν τον Οιδίποδα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά για μία μοναδική real time live streaming προβολή το Σάββατο 19/12.
 
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Irene Skylakaki trio

Κυριακή 27/12 21:00

Μετά από αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός Irene Skylakaki επέστρεψε εδώ και λίγους μήνες στην Ελλάδα και με τον καινούριο της δίσκο με τίτλο Souvenir που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, ετοιμάζεται για ένα ιδιαίτερo και ατμοσφαιρικό real time live streaming session με το trio project της, στο Θέατρο Πορεία στις 27 Δεκεμβρίου!
 
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Sarah Ruhl
ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
 
Κυριακή 02/01 21:00
 
Η Ευρυδίκη της Sarah Ruhl, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο Πορεία, με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, επιστρέφει με μία ακόμα real time live streaming αναμετάδοση.
 
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε άριστες εργασιακές συνθήκες σε δεκάδες συνεργάτες, να δημιουργούμε, να εγγυόμαστε το υψηλό επίπεδο παραστάσεων, να υπάρχουμε.
 
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54