"Έγκλημα και Τιμωρία" στο νέο Θέατρο ΕΛΕΡ

Για 16 παραστάσεις 
από τις 17 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 23 Ιανουαρίου 2022 

Στο νέο Θέατρο ΕΛΕΡ

Τη χρονιά́ που διανύουμεσυμπληρώνονται 200 χρονιά από τη γέννηση του ΦιόντορΝτοστογιέφσκι (1821-1881). Σαν φόροτιμής στον ίδιο και στο έργο του, η ΌλιαΛαζαρίδουσκηνοθετεί το «Έγκλημα και Τιμωρία». Πρόκειται για τη βραβευμένη θεατρική διασκευή του έργου του Ντοστογιέφσκι από τους MarilynCampbell και CurtColumbus, που αφηγείται την ιστορία μέσω των τριών βασικών ρόλων: του Ρασκόλνικοφ, του Πορφύρη και της Σόνια, με επίκεντρο τον Ρασκόλνικοφ. Τοσκηνικό́ της παράστασης είναι δημιουργία του ζωγράφουΧρήστουΜποκόρου. Στους τρεις ρόλους θα δούμε τρεις νέους ηθοποιούς, τους ΝικόλαΜίχοΚωνσταντίνοΜπλάθρα και ΧριστίναΤασκασαπίδου. Ζωντανή μουσική από σκηνής η Ελένη Φουρλάνου (βιόλα).

Η ΌλιαΛαζαρίδουσημειώνει«Στο Έγκλημα και Τιμωρίαέναςνεαρόςφοιτητήςφτάνει στο φόνοδιαμαρτυρόμενος για την κοινωνική́ αδικία και καταγγέλλοντας την, αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να εγκληματήσεικάνειςόταν το κάνει για να προσφέρει στο κοινό́ καλό́. Και αν είναιλογικό́ να θεωρείται ο ίδιοςένοχος, τη στιγμή́ που όσοικάνουνπολέμουςευθύνονται για εκατομμύριαθανάτους.

Αυτά́ τα ερωτήματακαθώς και η βασανιστική́ μεταφυσική́ ανησυχία που διαπερνάει το έργο του Ντοστογιέφσκιίσωςμοιάζουνπαράταιρα, σε μια εποχή́ που τη συνείδησηυπνωτίζει ο ήχος του πληκτρολογίου.

Παλεύοντας με τη φτώχια, την ανέχεια και τη ρηχή́ εποχή́ μας, κάποιοινέοικατορθώνουν να κάνουν την υπέρβασηΠαίρνουνφορά και μέσα απ’ τα σκοτάδιαβγαίνουνκάποτε στο φως. ΑυτοίείναιλίγοιΌμως στη σκέψη μου βρίσκονταιόλοι οι νέοι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μίζερεςεποχές, με κομμέναγόνατα, με ελάχισταχρήματα και με τον κυνισμό́ που γεννάει η απελπισία.

Σε αυτούςαφιερώνωνοερά́ αυτή́ την παράσταση».

Το θέατρο

Το Θέατρο ΕΛΕΡ, που δανείζεται το όνομά του από τη φράση του Θουκυδίδη «Ελπίς τε και Έρως επί παντί» και βρίσκεται στην οδό Φρυνίχου 10 στην Πλάκα, ανακαινίστηκε εκ θεμελίων με πολλή αγάπη, προσπάθεια και επιμονή κατά τη διάρκεια της καραντίνας και κόντρα στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Είναι ένας χώρος μοντέρνος και φωτεινός, πλήρως εξοπλισμένος τεχνολογικά για τις ανάγκες των δημιουργών, που μας προσκαλεί να τον γνωρίσουμε μέσα από ένα προσεγμένο ρεπερτόριο και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη θεατρική δημιουργία. Ηπολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης Έγκλημα και τιμωρίασε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδουεγκαινιάζει τη φετινή, πρώτη σαιζόν του Θέατρο ΕΛΕΡ. 

Συντελεστές: 

Διασκευή́: MarilynCampbellκαιCurtColumbus

ΜετάφρασηΣτέλιοςΒαφέας

ΣκηνοθεσίαΌλιαΛαζαρίδου

ΣκηνογραφίαΧρήστοςΜποκόρος

ΦωτισμοίΖαφείρηςΕπαμεινώνδας, Θωμάς Οικονομάκος

ΦωτογραφίεςπαράστασηςΧριστίναΓεωργιάδου

ΠαίζουνΝικόλαςΜίχαςΚωνσταντίνοςΜπλάθραςΧριστίναΤασκασαπίδου

Για 16 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00

Διάρκεια70 λεπτά


Θερμές ευχαριστίες στουςΕύαΣτεφανή, ΟυρανίαΚρασάκηΓιώργοΜουρατίδη
Η παράσταση επιχορηγείται από́ το ΥΠ.ΠΟ.Α

Τιμέςεισιτηρίων: 14 ευρώ κανονικό́ευρώ ΑμεΑφοιτητικό́ και άνω των 65

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/egklima-kai-timoria-theatro-eler/

Θέατρο ΕΛΕΡ - Φρυνίχου 10, 105 58 Αθήνα (Πλάκα) - Τηλ: 211 735 3928

www.eler.gr - Facebook & Instagram: @elertheater

Φρυνίχου 10 • 105 58 Αθήνα • Τηλ.: 211 735 3928 - • email: eler@eler.gr • www.eler.gr