Nadja- Who Am I ? Η παράσταση σύγχρονου χορού της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο Σύγχρονο Θέατρο

 

 

 

 

                                9 - 10 Μαΐου 2022 / Σύγχρονο Θέατρο_ 21.00

 

 

« You cannot see me from where I look at myself ». 
Francesca Woodmann
 
Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του έργου στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τον Ιούλιο του 2021, το έργο Nadja – Who am I? της  χορογράφου Αθανασίας Κανελλοπούλου παρουσιάζεται στην Αθήνα.
 
Με τίτλο εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Μπρετόν, το έργο Nadja – Who am I? είναι μια χορογραφική αντανάκλαση πάνω στο έργο της Αμερικανίδας φωτογράφου Francesca Woodman. Τέσσερις δυνατές ερμηνεύτριες συναντιούνται επί σκηνής και επιχειρούν, με ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο, να μας μεταφέρουν σ’ ένα κόσμο όπου τα σώματα εκτίθενται στη φθορά του χρόνου,  τα βλέμματα των άλλων, αλλά και στις δικές τους  διεκδικήσεις και αγωνίες.  Εξαφανίζονται, χάνονται μέσα σε καθρέπτες, αναζητούν την ολότητα, τη γήινη διάστασή τους, τον αληθινό, ουσιαστικό εαυτό.
Το έργο εστιάζει στη γυναικεία φύση, το γυναικείο βλέμμα, την τρωτότητα της θηλυκής υπόστασης, με αφετηρία τις φωτογραφίες της Woodman, που γοητεύουν και προβληματίζουν ακόμα και σήμερα. Μέσα από γνωστά αρχετυπικά μοτίβα από τον πολιτισμό, την τέχνη και τη φωτογραφία, η χορογράφος διερευνά τους
διαφορετικούς ρόλους της γυναίκας, ως μέσο πνευματικότητας και συνύπαρξης.
 Το έργο έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την περίοδο 2020-21.

 

 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ: https://vimeo.com/696875462
 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη, Χορογραφία, Κείμενα: Αθανασία Κανελλοπούλου
Ερμηνεύτριες: Βασιάνα Σκοπετέα, Μαρία Φουντούλη, Λία Χαμηλοθώρη, Ματίνα
Κωστιάνη
Βοηθός Χορογράφου: Βασιάνα Σκοπετέα
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Σωτήρης Μελανός
Φωτισμοί: Τζάνος Μάζης
Οργάνωση παραγωγής: Γιώλικα Πουλοπούλου, Χλόη Αλιγιάνν
Σχεδιασμός γραφικών: Μελίνα Κούλια
Οπτικοακουστική Κάλυψη: Γιάννης Καρούνης, Πηνελόπη Μωρούτ
Παραγωγή: Athanasia Kanellopoulou Performing Arts /Ομάδα Παραστατικών Τεχνών
Αθανασίας Κανελλοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνίες Παραστάσεων: 9-10 Μαΐου 2022

Ώρα: 21.00

Διάρκεια: 55 λεπτά

Χώρος: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα 118 54, (Μετρό Κεραμεικός)

Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 12 ευρώ | Άνεργοι/φοιτητές/άνω των 65 : 10 ευρώ

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/nadja-who-am-i/

Ηλεκτρονικά στο TicketServices.gr ,  στο εκδοτήριο της TicketServices Πανεπιστημίου 39, τηλεφωνικά στο 2107234567 και στο ταμείο του θεάτρου.

*Οι εισερχόμενοι στον χώρο χρειάζεται να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.*

Website

www.athanasiakanellopoulou.blogspot.gr

https://vimeo.com/user7954344

 

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία κλασσικό και σύγχρονο χορό στη ‘’Rambert School of Ballet and Contemporary Dance’’ στο Λονδίνο και στη Σχολή της Martha Graham στη Νέα Υόρκη. Έχει επίσης σπουδάσει Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας και παραδοσιακή μουσική (πολίτικο λαούτο). Επί 18 συναπτά έτη έζησε στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες σύγχρονου χορού,  όπως  Les Ballets C de la B/ Koen Augustijnen (2008-2010), Tanztheater Wuppertal PinaBausch, (guest artist 2002-2008), Jasmin Vardimon Company( 2006-2008), Cocoondance, Alexandra Waierstall, Gregor Zoellig( Tanztheater Osnabrueck),  In jung Jun, Guy Weissman, Rami Levi, Jossi Berg κ.α .

Από το 2008 έχει χορογραφήσει συνολικά 18 έργα , πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη,  Μέση Ανατολή και Β. Αφρική. (Παλαιστίνη, Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία, Mάλτα, Τουρκία, Κύπρο, Πορτογαλία, Αγγλία, Ισλανδία, Αίγυπτο κ.α).  Η χορογραφική της έρευνα αφορά σε θέματα κοινωνικο-πολιτικά και σε μια βαθύτερη εμβάθυνση και κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος  από την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας ( Zfin Malta Dance Ensemble)  την ομάδα της Jasmin Vardimon, (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, ( Iceland Academy of Arts), την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης, Sareyyet Ramallah, το πανεπιστήμιο της Μάλτας (Dance Studies University of Malta), την Ακαδημία Χορού της Νορβηγίας. Παραδίδει σεμινάρια σύγχρονου χορού, χορογραφίας και αυτοσχεδιασμού σε ομάδες και σε Ακαδημίες Χορού,  όπως  Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης,  SEAD Academy Αυστρία , Greenwich DanceAgency, Mimar Sinan University of Fine Arts  Istanbul, Iceland Academy of Arts,Dance Studies University of Malta, Vibra Slovenia,  Garage 29 Βρυξέλλες, Club Zak Πολωνία,  Seoul Arts Centre, Cairo Contemporary Dance Centre κ.α.  Από το 2017 μέχρι σήμερα διδάσκει στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και από το 2021 διδάσκει Αυτοσχεδιασμό και Χορογραφία στην ΚΣΟΤ. To 2018 ίδρυσε την ομάδα ‘’Athanasia Kanellopoulou Performing Arts’’ ως πλατφόρμα καλλιτεχνικής έρευνας και ανταλλαγής.

http://athanasiakanellopoulou.blogspot.com/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/04/2022 - 16:14