Νέο album: Χρίστος Μοδέστου - «Έλα μαζί μου»

Νέο album

Χρίστος Μοδέστου - «Έλα μαζί μου»

εξώφυλλο.png

Ο Χρίστος Μοδέστου μας συστήθηκε τον Απρίλιο του '22 με το τραγούδι "Έλα μαζί μου". Ένα χρόνο μετά, μας παρουσιάζει την ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Έλα μαζί μου". Περιλαμβάνει εφτά τραγούδια σε στίχους των Αλέξανδρου Βαναργιώτη, Μάρκου Κρητικού, Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και Ιωάννη Πάττα και σε μουσική Αποστόλη Αρμάγου, Γιώργου Καγιαλίκου, Λεωνίδα Πετρόπουλου και Χρίστου Μοδέστου. Την ενορχήστρωση και την παραγωγή υπογράφει ο Λεωνίδας Πετρόπουλος.

Τα τραγούδια του album έχουν γραφτεί τα τελευταία δέκα χρόνια και έχουν αλλάξει με τα χρόνια μορφή. Είναι τραγούδια που επιλέχθηκαν πολύ προσεκτικά και αντανακλούν τη μουσική ταυτότητα του ερμηνευτή. Από τις ηχογραφήσεις μέχρι και την επιλογή της σειράς ήταν ένα μικρό τελετουργικό. Κάθε τι σε αυτό το δίσκο έχει το δικό του νόημα. Μέσα από τα τραγούδια ακούμε τις επιρροές του Χρίστου Μοδέστου, από την τρυφερότητα του Μάνου Χατζιδάκι, την παραδοσιακή μουσική, τον παλμό του Μίκη Θεοδωράκη, το ξέσπασμα του Θάνου Μικρούτσικου και τη μελωδικότητα του Μάνου Λοΐζου.

Τα τραγούδια του album κυκλοφορούν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Spotify: https://spoti.fi/3LixpnB
iTunes/Apple Music: https://apple.co/43HQnLo
Deezer: https://bit.ly/3UQCmXS

Λίγα λόγια για τον Χρίστο Μοδέστου:

Ο Χρίστος Μοδέστου γεννήθηκε το 1989 στην Λεμεσό της Κύπρου.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του AIA (Audio Institute of America), διπλωματούχος Μονωδίας, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής (τμήμα Αχιλλέα Χαλδαιάκη). Είναι κάτοχος integrated master στη μουσικολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τις Ελένη Κυπριανού, Κλειώ Μυτιληναίου, Λένια Ζαφειροπούλου και Αγάθη Λίτσα.
Υπήρξε μέλος της χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, της χορωδίας «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» στην Κύπρο, όπως επίσης και του χορού ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης». 
Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 2004. 
Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και συμμετέχει σε αφιερώματα σε διαφόρους Έλληνες συνθέτες και ποιητές. Γράφει μουσική για το θέατρο και ασχολείται με την μελοποίηση ποιημάτων. Εμφανίστηκε σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Παττίχειο Θέατρο, Θέατρο Ριάλτο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Vienna Musikverein κ.α.). 
Το 2013 δημιούργησε το μουσικό ντουέτο "Ίμερος" με την πιανίστα Μαρία Τύμπα.
Την περίοδο 2012-2015 υπήρξε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ε.Κ.Π.Α. για την καταλογογράφηση των χειρογράφων της συλλογής του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα. Την περίοδο 2015-2017, διευθύνει την ορχήστρα δωματίου Ποικίλης μουσικής  και τη χορωδία του διδασκαλείου Ελληνικής γλώσσας του Ε.Κ.Π.Α.. 
Από το 2015 διδάσκει τραγούδι.

Εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι του Χρίστου Μοδέστου: https://www.youtube.com/c/ChristosModestou
Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/christos.m.modestou
Instagram: https://www.instagram.com/modecristo/
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/05/2023 - 17:37