PANX ROMANA / ΔΗΜ. ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ & οι «Γεια σου Τάκη» (Τα Μπλουζ της Ψωροκώσταινας) | 14.09.2024 | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

PANX ROMANA

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ και οι «Γεια σου Τάκη»

“Τα  Μπλουζ της Ψωροκώσταινας’’

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων/Technopolis City of Athens

Doors open 19:30 – Starts: 20:45

Early Bird: 10€
* (Η προσφορά Early Bird ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων)
Υπόλοιπη προπώληση 13€ - Ταμείο 15€

Εισιτήρια προπωλούνται:  
https://www.more.com/music/panx-romana-mitsos-poulikakos-kai-geia-sou-taki/

Fb event: https://www.facebook.com/share/hVWX1VZR4UGhEuwT/

 

Μια ιστορικής σημασίας συναυλιακή βραδιά θα λάβει χώρα το Σαββατόβραδο της 14ης Σεπτεμβρίου, σε μια σπάνια σύμπραξη σπουδαίων μουσικών, που θα αποτελέσει έμπνευση και θα δημιουργήσει μοναδικά ηχοχρώματα!

Σε αυτούς τους καιρούς ερέβους κι απελπισίας, ‘’Τα Μπλουζ της Ψωροκώσταινας’’, είναι φύση και θέση ανατρεπτικά τραγούδια ελευθερίας, έκφρασης και ελπίδας, κόντρα στην κτηνώδη βλακεία  και την ναζιστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής.

Τραγούδια που στέκονται αλληλέγγυα σε τόσες γενιές ανθρώπων με ροκ εντ ρολ διάθεση, που σκέφτονται εκτός πλαισίου.

PANX ROMANA και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ & οι ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑΚΗ, δυο μουσικά σχήματα θρύλοι που δεν σταμάτησαν ποτέ να μας τα λένε έξω από τα δόντια εδώ και τουλάχιστον 5 δεκαετίες!

Μια συναυλία / γιορτή πιο επίκαιρη από ποτέ…

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ & οι ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑΚΗ
 

 

Ο αειθαλής Δημήτρης Πουλικάκος, ο αρχαιότερος εν ζωή Έλληνας rocker, μαζί με τους Γεια Σου Τάκη, το παγκοσμίως κακόφημο συγκρότημα που τον συνοδεύει, ένα αληθινό supergroup με μέλη που έχουν υπηρετήσει όλο σχεδόν το φάσμα της Ελληνικής μουσικής από το κλασσικό rock μέχρι το punk, κι από την παραδοσιακή μουσική μέχρι την jazz καί την electronica, σε παλιά κλασσικά αλλά καί ολοκαίνουρια τραγούδια του Μήτσου από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του με τους Γεια Σου Τάκη, καθώς και επιλεγμένες διασκευές με το δικό τους χαρακτηριστικό ύφος που κινείται με άνεση από το rock στο blues κι από το funk στη reggae κι έκανε όσους τυχερούς παρευρέθηκαν στις συνεχόμενες sold-out εμφανίσεις τους στο Κύτταρο να τους χαρακτηρίσουν ως ότι πιο κοντινό στους Grateful Dead αλλά και στους Blockheads διαθέτει σήμερα η Ελληνική rock σκηνή.

 

photo © Michael Ramalla Gammal

 

Το δεκαμελές βασικό σχήμα αποτελούν οι:

• Δημήτρης Πουλικάκος: φωνή, ακουστική κιθάρα

• Βασίλης Σπυρόπουλος: lead κιθάρα, φωνητικά

• Γιώργος «Pfeffer» Πιπέρης: rhythm κιθάρα

• Κώστας Κούβδος: slide κιθάρα, φυσαρμόνικα

• Βαγγέλης Χάνος: ακουστική κιθάρα, φωνητικά

• Μάρθα Μαυροειδή: λαύτα

• Χαράλαμπος Παρίτσης: βιολί

• Αφροδίτη «Τίτη» Ρήγα: πλήκτρα, φωνητικά

• Ντίνος «Dee» Ζούμπερης: μπάσσο, φωνητικά

• Παναγιώτης «Τσίκο» Κατσικιώτης: τύμπανα, φωνητικά

 

Όταν η περίσταση το επιτρέπει ή το απαιτεί, συνδράμουν μαζί τους και οι εκλεκτοί σολίστ:

Κωστής Βαζούρας: άλτο σαξόφωνο

- Ανδρέας Μνιέστρης: τενόρο σαξόφωνο

 

Εγγραφείτε στο κανάλι τους:

https://www.youtube.com/@MitsosPoulikakosGeiasouTaki

Επικοινωνήστε μαζί τους:
https://www.facebook.com/MitsosPoulikakosGeiaSouTaki

 


Panx Romana

 

Σε μια εποχή που καταρρέει, οι Panx Romana με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά. «Ιδέες και έννοιες που βάλλονται από τις σύγχρονες μορφές εξουσίας, αλλά υποστηρίζονται με πάθος από μια μπάντα που η εποχή μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».

Οι Panx Romana είναι το άσυλο των ημερών της αθωότητας “άτακτων”, αμούστακων νεαρών από τα ’70s. Προέρχονται από μια γενιά που μεγάλωσε την εποχή που η δικτατορία είχε καταλάβει την εξουσία στην Ελλάδα με την βία, και είχε φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή. Από αυτή την σκοτεινή περίοδο, οι Panx εμπνεύστηκαν το εφηβικό τους όνειρο να κάνουν μια μπάντα που θα είχε δυνατή φωνή και στάση ζωής, βασισμένη στην πράξη.

Δε σπάσανε, πιστεύουν ακόμα, έχουν κάτι να πουν, και πάντα φωνάζουν… «Σπάσε τη Γραμμή, Κράτος Κλειστόν, Ράδιο Κατάληψη, Διακοπές στο Χακί»… πυροδοτώντας διαχρονικά το συναίσθημα και την αντίσταση στα σκοτάδια της ζωής.

‘Είναι η δύναμη του συνειδητοποιημένου rock’n’roll που ζει τ’ όνειρο ακόμα και αν μοιάζει ουτοπία. Όσο ουτοπικό είναι να κερδίσουμε, άλλο τόσο ουτοπικό είναι να νικηθούμε’’, είναι η αγαπημένη φράση του Frank Panx.

Όλο το έργο των Panx Romana έγκειται στην αφύπνιση που επιτελείται με τον λόγο τους, από εκείνους που αρνούνται να μεγαλώσουν, εκείνους που πορεύονται με άξονα την - άνευ συνόρων, χρωμάτων ή φυλών - ανθρωπιά, εκείνους των οποίων “αρχές είναι ο νόμος του ελεύθερου λαού που είναι γραμμένες σε καρδιές με μελάνι ουρανού”, που λένε “Εγώ είμαι ο κανείς που δεν κάνει κάτι, μα εγώ θα γίνω ο Κανείς που θα κάνει κάτι”.

Oι Panx Romana δραστηριοποιούνται με ακτιβιστικές πρακτικές και δράσεις μέσα από την μουσική συλλογικότητα “Αντισώματα”, το “Immigraniada Festival” και το “Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων” με δράσεις αλληλεγγύης και πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων, που πλήττονται άμεσα από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε σαν κοινωνία και σαν άτομα.

Frank Panx – Φωνή & Στίχοι, Julio Panx – Μπάσο & Μουσική, Woody Panx – Κιθάρα & ΜουσικήΔημήτρης Δημητράκας – Τύμπανα

Συντονιστείτε στην συχνότητα των Panx Romana και από την επίσημη σελίδα τους: https://panx.gr/

Εγγραφείτε στα κανάλια τους
https://www.youtube.com/channel/UCY3Y1RiF4PCksYdpRds1Hiw
https://www.youtube.com/channel/UCXH35ySWu-JEr0viBebnwsw

και επικοινωνήστε μαζί τους:
https://www.facebook.com/PanxRomana/
https://www.facebook.com/PanxRomana.II/
https://www.facebook.com/Panx.Romana.Frank
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Instagram: panxromana