Η Καταπactή πραγματοποιεί μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις των δραματικών σχολών

Η Καταπactή πραγματοποιεί μαθήματα προετοιμασίας
για τις εισαγωγικές εξετάσεις των δραματικών σχολών
 

Η Καταπactή, έχοντας εισάγει τα τελευταία χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις των δραματικών σχολών,   οδηγεί με επιτυχία τους υποψηφίους στην εισαγωγή τους στην κατάλληλη για αυτούς σχολή. 
 
Μέσα από ένα πρόγραμμα ασκήσεων, τεχνικών λόγου, σωματοποίησης συναισθημάτων, φωνητικής και μουσικής, οι υποψήφιο/ες αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για να εισαχθούν με επιτυχία στη δραματική σχολή της επιλογής τους. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Καταπactής Σωτήρης Δούβρης διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και απαγγελία ποιημάτων, ενώ η έμπειρη καθηγήτρια Γκέλυ Φλουρή αναλαμβάνει, για φέτος, τη μουσική – φωνητική προετοιμασία.

Η φιλοσοφία της προετοιμασίας
 
Το πρόγραμμα της Καταπactής εστιάζει στη σωστή διαχείριση των εκφραστικών μέσων των υποψηφίων (γνώσεις τεχνικών υποκριτικής, σωματοποίησης συναισθημάτων, αναπνοών και φωνητικής). Με αυτόν τον τρόπο, φτάνοντας μπροστά στην εκάστοτε Επιτροπή, ο/η υποψήφιος/α, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του εαυτού του/της και όχι ένα στυλιζαρισμένο αποτέλεσμα.
 
Αναλυτικά:
Υποκριτική μονολόγων
  • Κατάλληλη επιλογή μονολόγων μέσα από ανθολόγια του παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αρχαιότητα έως το σήμερα.
  • Ανάλυση του έργου στο οποίο εμπεριέχεται ο μονόλογος έτσι ώστε να αντιληφθεί ο υποψήφιος τον στόχο του ρόλου, τα εργαλεία που χρησιμοποιεί και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει. Μέσα από αυτήν την εσωτερική πάλη θα προκύψει η σωστή θερμοκρασία απόδοσης.
  • Ασκήσεις άρθρωσης και ορθοφωνίας για τη σωστή εκφορά του λόγου
  • Αυτοσχεδιασμός
 
Αυτοσχεδιασμός
  • Λεκτικός αυτοσχεδιασμός πάνω στους μονολόγους, έτσι ώστε να μπορεί να ερμηνεύσει λαμβάνοντας υπ’ όψιν οποιαδήποτε συνθήκη του ζητηθεί
  • Μη λεκτικός αυτοσχεδιασμός, προσεγγίζοντας σενάρια και θεματικές που έχουν ζητηθεί σε εξετάσεις προηγούμενων χρόνων.
 
Τραγούδι
Ο στόχος είναι η βελτίωση της τοποθέτησης της φωνής, ώστε να αποφευχθούν φωνητικά προβλήματα που συχνά δημιουργούνται λόγω κακής χρήσης του φωνητικού  οργάνου. Επίσης, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα του αυτιού, ώστε να εκτελούνται ευκολότερα και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τονική ακρίβεια, τα τραγούδια που θα επιλεγούν, σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους. Θα προταθούν ερμηνευτικές ιδέες, που θα βοηθήσουν και την σκηνική παρουσία του κάθε υποψήφιου. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.
 

Βιογραφικά διδασκόντων
 
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΥΒΡΗΣ – ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΠΟΙΗΜΑ
Είναι απόφοιτος της «Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδης». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη με θέμα την «Ανάλυση θεατρικού κειμένου και εφαρμογή στην θεατρική πρακτική και εκπαίδευση», της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με αντικείμενο τις «Θεατρικές ειδικότητες: ρόλοι – επαγγελματίες και σωματική έκφραση» και «σώμα και σκηνική πρακτική», καθώς και musical με τη μέθοδο P.M.T.P. (Professional Musical Theater Performance). Από το 2007 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση, σε μεταγλωττίσεις και ενίοτε στον κινηματογράφο.
 
ΓΚΕΛΥ ΦΛΟΥΡΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Είναι πτυχιούχος Εθνικού Ωδείου, του Τμήματος Σύγχρονου Τραγουδιού, τάξης Άννας Διαμαντοπούλου και από το 2006 διδάσκει σύγχρονη φωνητική και σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο. Έχει φοιτήσει στο τμήμα Υποκριτικής του Θεάτρου των Αλλαγών, με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις παραστάσεις: “Μονόπρακτα Tennesse Williams”, 2009, “Η πιο δυνατή”, 2010, Θέατρο Συν+κάτι, “Σομόν Σατέν”, 2011, Θεατρική ομάδα Almas, όλα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.
 
Έχει συνεργαστεί, επί σκηνής και δισκογραφικά, με τους: Χάρις Αλεξίου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Γιάννη Σπανό, Βαγγέλη Βέκιο, καθώς και με τα μουσικά συγκροτήματα Dr. Vodkatini, Ελυτρον κ.α.. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού musical με καθηγήτρια την Εβελίνα Παπούλια, σύγχρονου χορού-musical στην σχολή χορού Stardance. Φοίτησε στο τμήμα μουσικοθεραπείας στο Ωδείο Όπερα και τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την ηχοθεραπεία και την ψυχοσωματική εναρμόνιση μέσω της φωνής.Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του πρωτοποριακού συστήματος IMUSE (interactive multisensory environment ) με τον καθηγητή και δημιουργό του Phil Ellis. Έχει πιστοποίηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων φωνοθεραπείας Integrated Voice Therapy. Έχει δουλέψει με ομάδα Α.Μ.Ε.Α στο σωματείο Αλκυόνη και στο δήμο Αθηναίων. Κάνει προσωπικές ή και ατομικές συνεδρίες ηχοθεραπείας και φωνητικής εναρμόνισης. Τέλος, συνεργάζεται με τον πολιτιστικό οργανισμό LIMINAL διδάσκοντας φωνητική και ορθοφωνία σε μικτές θεατρικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας VoiceMentoring που ασχολείται ολισθικά με την φωνή συνδυάζοντας επιστήμη και τέχνη.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:
Emailinfo@katapacti.gr
T.: 216 80 96 448
Κορομηλά 19 - Αθήνα (Ν. Κόσμος)