Η δραματική μεταμόρφωση του Κίλιαν Μέρφι για τον ρόλο του Οπενχάιμερ- Αποστεώθηκε, έτρωγε 1 αμύγδαλο την ημέρα

Ο Κίλιαν Μέρφι δεν επελέγη τυχαία από τον Κρίστοφερ Νόλαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή και το έργο του J Robert Oppenheimer, πατέρα της ατομικής βόμβας, ενός ανθρώπου αφοσιωμένου στο έργο του, σχεδόν εξαϋλωμένου που ζούσε πίνοντας μαρτίνι και καπνίζοντας.

Για την επιλογή που έκανε, ο Νόλαν έχει ότι "προσπαθώ να μην σκέφτομαι ηθοποιούς καθώς ετοιμάζω μια ταινία, αλλά τα μάτια του Κίλιαν ήταν τα μόνα μάτια που ξέρω ότι μπορούσαν να βγάλουν αυτή την ένταση".

Πώς ο Κίλιαν Μέρφι του Peaky Blinders μετατράπηκε στον πατέρα της ατομικής βόμβας, Οπενχάιμερ: Έτρωγε ένα αμύγδαλο τη μέρα

Για να υποδυθεί τον ρόλο, ο 47χρονος πρωταγωνιστής του Peaky Blinders υπέβαλε τον εαυτό του σε εξαντλητικές και ανθυγιεινές δοκιμασίες για να αποκτήσει την αποστεωμένη όψη του Αμερικανού φυσικού επιστήμονα.

"Έτρωγε ένα αμύγδαλο τη μέρα"

Όπως αποκάλυψε η συμπρωταγωνίστριά του, Έμιλι Μπλαντ, η οποία υποδύεται τη σύζυγό του Κίτι, ο Κίλιαν Μέρφι "έτρωγε ένα αμύγδαλο τη μέρα". Και ο ίδιος ο Ιρλανδός ηθοποιός είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times ότι για να προετοιμαστεί για τον ρόλο έφτασε πολλές φορές στα άκρα καθώς είχε αποφασίσει να χάσει πολύ βάρος για να μοιάζε με τον σχεδόν σκελετωμένο εμβληματικό φυσικό.

ΚΙΛΙΑΝ ΜΕΡΦΙ ΕΜΙΛΙ ΜΠΛΑΝΤ

Μιλώντας στους New York Times, ο σταρ είπε πώς χρειάστηκε περισσότερους από πέντε μήνες πριν από τα γυρίσματα για να προετοιμαστεί τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά για τον ρόλο.

Ομολόγησε ότι "αγάπησε" τη σωματικότητα της προετοιμασίας για τον ρόλο, λέγοντας πώς ήθελε να χάσει βάρος για να δώσει αυτή τη διάσταση του Οπενχάιμερ και να δείξει ότι ήταν ένας άνθρωπος που ήταν απορροφημένος από τη δουλειά του και "δεν έτρωγε ποτέ".

"Μου αρέσει να παίζω με το σώμα μου και ο Οπενχάιμερ είχε μια πολύ ξεχωριστή σωματικότητα και σιλουέτα, την οποία ήθελα να προσεγγίσω σωστά" είπε.

Και συμπλήρωσε: "Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά και δουλέψαμε πολύ με τους υπεύθυνους για τα κοστούμια της ταινίας. Ο Οπενχάιμερ ήταν πολύ αδύνατος, σχεδόν σκελετωμένος. Ζούσε με μαρτίνι και τσιγάρα. Είχε αυτά τα τόσο λαμπερά μάτια και ήθελα να αποδώσω το βλέμμα του με τα ορθάνοιχτα μάτια. Δουλέψαμε πολύ την σιλουέτα, την κίνηση και τις εκφράσεις του πριν ξεκινήσουμε".

ΚΙΛΙΑΝ ΜΕΡΦΙ

Ο δημοφιλής Ιρλανδός ηθοποιός τόνισε πάντως ότι "δεν προτείνει" την ακραία δίαιτα αλλά βρήκε ενδιαφέρον ότι κατάλαβε πόσο λίγο του χρειαζόταν να φάει. Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian είπε ότι "γίνεσαι κάπως ανταγωνιστικός με τον εαυτό σου, κάτι που δεν είναι υγιές. Δεν θα το συμβούλευα".

ΚΙΛΙΑΝ ΜΕΡΦΙ
Ο ηθοποιός είπε ότι δεν θέλει να αποκαλύψει ακριβώς πόσα κιλά έχασε για τον ρόλο, αλλά είπε πώς η ταραχώδης φύση των γυρισμάτων τον έκανε να σταματήσει να ανησυχεί για το φαγητό, ενώ και για τον ύπνο του είπε ότι κοιμόταν για πολύ λίγες ώρες κατά τη διάρκεια τους.
"Έτρεχα με απίστευτη ενέργεια. Πέρασα ένα όριο πέρα από το οποίο δεν με ένοιαζε το φαγητό, δεν με ένοιαζε τίποτα".

ΚΙΛΙΑΝ ΜΕΡΦΙ
Εξηγώντας ότι ο Νόλαν τους είχε δώσει έξι μήνες για να προετοιμαστούν, είπε: "Είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε, ο Κρις αφιερώνει πάντα πολύ χρόνο στην προετοιμασία, κάτι που μου αρέσει, οπότε είχαμε περίπου έξι μήνες πριν ξεκινήσουμε πραγματικά τα γυρίσματα. Βουτάς σε αυτό, βυθίζεσαι".

Η νέα ταινία του Νόλαν παρακολουθεί τον Οπενχάιμερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την εποχή που ξεδιπλώνεται το άκρως απόρρητο σχέδιο Μανχάταν που στον πυρήνα του έχει τον σχεδιασμό της ατομικής βόμβας.

Η ταινία είναι διασκευή του βραβευμένου με Πούλιτζερ βιβλίου του 2006 American Prometheus: The Triumph And Tragedy Of J Robert Oppenheimer, των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ Σέργουϊν που καταγράφει με λεπτομέρειες την προσωπική ζωή του Οπενχάιμερ.