Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 23 Αυγούστου - 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται εντός και εκτός πόλης από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Ιδού 5 ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου:

"Τα Πνεύματα του Ινισέριν" - 6o Stroggylo Open Air Film Festival

 

 

Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου που κράτησε συντροφιά στο σινεφίλ κοινό στο αίθριο του εμβληματικού 'Στρογγυλού' σχολείου του μοντερνιστή αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου στον Άγιο Δημήτριο.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου θα προβληθούν "Τα Πνεύματα του Ινισέριν" (The Banshees of Inisherin) / Δραματική 2022, Έγχρ. | Διάρκεια: 114’, Αγγλική/Αμερικανική ταινία. Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μακ Ντόνα. Με τους: Μπρένταν Γκλίζον, ΚόλινΦάρελ, ΚέριΚόντον.

Σε ένα απομονωμένο νησάκι στ’ ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας, την ίδια στιγμή που ο ιρλανδικός Εμφύλιος ακόμα καλά κρατεί στην ενδοχώρα, ο Παντράικ έρχεται σε απόγνωση όταν ο καλύτερός του φίλος αρνείται να τον δει και να του μιλήσει. Προσπαθεί επανειλημμένα να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά εκείνος του παραδίδει ένα ανατριχιαστικό τελεσίγραφο.

"Ανατομία μιας Πτώσης" - 13o Athens Open Air Film Festival

To Αthens Open Air Film Festival, ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, επιστρέφει για ένα ακόμα καλοκαίρι με μοναδικές προβολές με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Αθήνα.

 

 

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία ''Ανατομία μιας Πτώσης'' (Anatomie d'une Chute). Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας που τιμήθηκε με τον φετινό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, σε συνεργασία με την Spentzos Film.

Σκηνοθεσία: Ζιστίν Τριέ - Πρωταγωνιστούν: Σάντρα Ούλερ, Σαμουέλ Τεΐς, Σουάν Αρλό. Οι γκρίζες ζώνες στη ζωή ενός ζευγαριού κι ενός γάμου έρχονται στην επιφάνεια με τον πιο αδιάκριτο τρόπο όταν ο σύζυγος μιας πετυχημένης συγγραφέα βρίσκεται νεκρός έξω από το σπίτι του, θύμα πτώσης που μπορεί να προκάλεσε ο ίδιος, μπορεί όμως και όχι. Ευθύς αμέσως η γερμανικής καταγωγής γυναίκα του, και μητέρα του παιδιού τους, θεωρείται βασική ύποπτη. Και μένει στο δικαστήριο να αποφασίσει για την αθωότητά της ή όχι, για το αν ο άντρας της αυτοκτόνησε ή κάποιος (εκείνη;) τον έσπρωξε στον θάνατό του, για το αν ο ψυχρός και αναπολογητικός χαρακτήρας της συγγραφέα ταιριάζει τελικά γάντι με το προφίλ μιας ψυχρής δολοφόνου.

  • Τετάρτη 23 Αυγούστου - CINE ΑΙΓΛΗ, Κήπος Ζαππείου / Μεγάρου, Αθήνα, (21:00).

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι
Ντιάννα Μαγκανιά, Λευκός Νάνος, 2022, λάδι σε καμβά, 160×160  ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΡΕΒΕΚΚΑ ΚΑΜΧΗ

Στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζεται ομαδική έκθεση με τίτλο "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι". Εκτίθενται έργα των: Ανδρέα Αγγελιδάκη, Αλέξη Ακριθάκη, Νίκου Αλεξίου, Αλέξανδρου Γεωργίου, Δημήτρη Γκέτση, Κωνσταντίνου Κακανιά, Ιάσονα Καμπάνη, Ντιάννας Μαγκανιά, Μίλτου Μανέτα, Ζήση Μπλιάτκα, Τάκις.

"Μια ομαδική έκθεση με Έλληνες καλλιτέχνες- κανονικά είναι κάτι που δεν έκανα ποτέ, δηλαδή το να κατατάσσω καλλιτέχνες με την εθνικότητά τους, και από όταν άνοιξα την γκαλερί μου σκεφτόμουν να "φέρω" το Ελληνικό κοινό κοντά σε ξένους καλλιτέχνες και τη διεθνή εικαστική σκηνή. Παρόλα αυτά έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και έχουν αλλάξει πολλά. Η Αθήνα είναι τελείως διαφορετική από πριν περίπου 28 χρόνια. Στη "σούπα" της διεθνούς σκηνής νιώθουμε την ανάγκη να δείξουμε την Ελληνική δημιουργία" αναφέρει για την έκθεση η Ρεβέκκα Καμχή.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι με την ιστορία της γκαλερί, εκτός από δύο νέους καλλιτέχνες, τον Μπλιάτκα και τον Γκέτση. Περισσότερα εδώ...

Το σύνδρομο του απατεώνα

project Imposters
Το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει το project Imposters  T.A.F.

Το T.A.F./ the art foundation παρουσιάζει το project Imposters, που εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό του χώρο την Τρίτη 4 Ιουλίου, και φιλοξενεί τα έργα μιας ομάδας γυναικών που επέλεξαν σε δεύτερο χρόνο να οδηγηθούν σε νέους δρόμους και διαφορετικά δημιουργικά πεδία. Παρόλο που έκαναν αυτή τη μετάβαση ακολουθώντας τα προφανή ταλέντα και κλίσεις τους, διακατέχονται από Imposter syndrome, προσπαθώντας να αποδείξουν εκ νέου την αξία τους -σε έναν πολύ πιο ιδιαίτερο πλαίσιο.

Imposter syndrome ή "σύνδρομο του απατεώνα" διακατέχει τα άτομα που χαρακτηρίζονται από αδυναμία να εσωτερικεύουν τα επιτεύγματά τους και έναν επίμονο φόβο ότι θα εκτεθούν ως "απάτη". Παρά τα εξωτερικά αποδεικτικά στοιχεία της ικανότητας τους, εκείνοι και εκείνες που παρουσιάζουν το σύνδρομο παραμένουν πεπεισμένοι ότι είναι απατεώνες και δεν αξίζουν την επιτυχία.

Το project Imposters είναι μια χαρτογράφηση δημιουργικών γυναικών, που αισθάνονται ανασφάλεια στους νέους ρόλους τους, στην προσπάθεια εκπλήρωσης του επαγγελματικού τους οράματος.

Info: T.A.F./ the art foundation | 4/7-2/9 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 3-11 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

"Δημοτική Αγορά Κυψέλης-Φωνές / Άνθρωποι / Ιστορίες"

στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης  ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η μουσειολογική ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων σχεδίασε μια μόνιμη ιστορική έκθεση με τίτλο "Δημοτική Αγορά Κυψέλης- Φωνές| Άνθρωποι | Ιστορίες" στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, αναβιώνοντας την ιστορία ενός χώρου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην περιοχή και στην κουλτούρα της εποχής, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη γειτονιά αλλά και για την πόλη ευρύτερα.

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης - Δευτέρα έως Πέμπτη: 09:00-14:00, Παρασκευή: 09:00-14:00 & 17:00-21:00, Σάββατο: 11:00-18:00, Κυριακή: 11:00-18:00 όταν υπάρχει event στον χώρο. Είσοδος Ελεύθερη.