Δωρεάν στην πόλη το Σαββατοκύριακο: 8+1 προτάσεις χωρίς είσοδο 25 - 27/8

Εκθέσεις τέχνης και όμορφες εκδηλώσεις για να περάσουμε ποιοτικές στιγμές με φίλους, με τα παιδιά και με τον εαυτό μας, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο από διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, και δίνουν την ευκαιρία να βγούμε από το σπίτι, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε... ευρώ.

Ιδού 7 ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου:

The Beatles Live Tribute Band στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Τη μουσική παράσταση It was 60 years ago today – A look back at the Beatles effect παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, το συγκρότημα The Beatles Live Tribute Band, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εισβολή των Beatles στην Αμερική και την έναρξη της Beatlemania.

Οι The Beatles Live Tribute Band ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία 20 ετών, με παραστάσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρουσιάζουν το μουσικό αφιέρωμα στη δηµοφιλέστερη µουσική µπάντα όλων των εποχών, σε μια παράσταση δίωρης διάρκειας, εµπλουτισµένη µε οπτικοακουστικό υλικό που υπόσχεται να μεταφέρει ζωντανά στο κοινό, τη μουσική που μεγάλωσε και λατρεύτηκε από μια ολόκληρη γενιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του Ευριπίδειου Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
ΚΠΙΣΝ - Park your Cinema στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος  PELAGIA KARANIKOLA © 2022

 

Park your Cinema - Park your Cinema Kids - 2 προβολές

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται για όλο τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου προσκαλώντας το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.00.

  1. "Big" (Πένι Μάρσαλ, 1988) την Παρασκευή 25/8.
  2. "Η Φάρμα των Ζώων" (Λίζε Ι. Όσβολ, 2018) το Σάββατο 26/8.

Cine Fix - Σινεμά στο Πάρκο - 2 προβολές

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής προσφέρει στους δημότες του το Κτήμα Φιξ ανοίγοντας τις πόρτες του ως χώρο πρασίνου, ιστορίας και πολιτισμού. Με την επιμέλεια της ομάδας του Cinema Alive, στον ιστορικό χώρο του Κτήματος Φιξ λειτουργεί πια το Cine Fix κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και για όλο τον Αύγουστο. Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές για μικρούς και μεγάλους, αναψυχή, διασκέδαση, αλλά και παιχνίδι σε έναν χώρο πρασίνου 27 στρεμμάτων.

  1. "Το Κυνήγι του Κλέφτη" (Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1955) την Παρασκευή 25/8.
  2. "Ο Άνθρωπος του Θεού" (Γέλενα Πόποβιτς, 2021) το Σάββατο 26/8. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.00.

"Σοφία" στο Θέατρο Αττικού Αλσους

Στις 26/08 ανεβαίνει στο θέατρο Αττικού Άλσουν η μουσικοθεατρική παράσταση "Σοφία" της Σοφίας Καψούρου με την Μαρίτα Παπαρίζου.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Σοφία Καψούρου, Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης, Αφηγητής: Ιάσων Παπαματθαίου, Ορχήστρα: Ελληνική Συμφωνιέτα (Sinfonietta Hellenica), Ενορχήστρωση: Αλέξης Ντίαμαντ. Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής.

Sonic Bliss Festival 2023

Το Sonic Bliss Festival 2023 έρχεται για πρώτη φορά στον πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα, το Σάββατο 26 Αυγούστου! Πρόκειται για ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανεξάρτητη σκηνή που σκοπό έχει να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα και καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής.

Οι Royal Arch, οι XOAN, οι commuter, The Man & His Failures και ο Tony Bluebird θα φέρουν στην περιοχή του Πειραιά τον ιδιαίτερο τους ήχο που έχει ξεχωρίσει, δίνοντας ένα δυναμικό καλοκαιρινό show.

Συναυλία Μαρίας Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια και η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας καλούν στην έναρξη του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 στις 27 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας.

Η Μαρία Φαραντούρη
Η Μαρία Φαραντούρη  YIANNIS MARGETOUSAKIS PHOTOGRAPHY

"Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης…", "στην Ελευσίνα μια φορά", για μία και μοναδική συναυλία, η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς ενώνουν τις φωνές τους, στις 27 Αυγούστου, και μας θυμίζουν μερικά από τα αριστουργήματα του έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού των μεγάλων συνθετών και των μεγάλων ποιητών: των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου, Αναγνωστάκη και άλλων.

O Μανώλης Μητσιάς
O Μανώλης Μητσιάς

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, σταθεροί και συνεπείς στο ποιοτικό τραγούδι, εμφανίζονται σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους και ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια πλαισιωμένοι από εξαίρετους μουσικούς.

Opening act: LIVE MUSIC ACTS-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ Μυστήριο 154. Ένα ρεσιτάλ με βιολί και πιάνο του νέου Ελευσίνιου καλλιτέχνη Αιμίλιου Μπάρτζη και της βραβευμένης σολίστ πιάνου Μαργαρίτας Κολάση σε έργα κλασικού ρεπερτορίου. H εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Αισχύλεια" 2023.

Μυστήριο 67: Αμολή - Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο

Μυστήριο 67 Αμολή
Μυστήριο 67 Αμολή  ΒΟΥΛΑ ΑΝΔΡΩΝΗ

Στις 27 Αυγούστου και στις 14 και 23 Σεπτεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Μυστήριο 67 Αμολή - Η Δήμητρα και η αγροτική καλλιέργεια στο μεταβιομηχανικό Θριάσιο Πεδίο, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο αντίστοιχα. Ένα έργο της ερευνήτριας, εικαστικού και performance artist Αιμιλίας Μπουρίτη και της καλλιτεχνικής πλατφόρμας "Συν+Εργασία" που εστιάζει στη δημιουργία δικτύου και ανταλλαγών μεταξύ των αγροτικών κοινοτήτων της περιοχής.

"Αμολή" για τους αγρότες του Ασπροπύργου σημαίνει το αυλάκι του νερού που ποτίζει τις αγροτικές καλλιέργειες. Το Μυστήριο 67 Αμολή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιπατητική διαδρομή στα αγροκτήματα, συμμετοχή του κοινού στην αγροτική εργασία, όπως συγκομιδή φυστικιών και φύτευση οπωροκηπευτικών, αφηγήσεις, παραδοσιακή μουσική, αρβανίτικα τραγούδια, performance, εικαστική εγκατάσταση, προβολές, παρουσίαση του ντοκιμαντέρ "100 χρόνια αγροτική ζωή στον Ασπρόπυργο" καθώς και συνάντηση μεταξύ των αγροτικών κοινοτήτων του Θριασίου Πεδίου. Οι δράσεις ολοκληρώνονται με την παρουσίαση από ερευνητές του Εργαστηρίου ΗΜΕ-ΠΡΟΠΕ ΠΑΔΑ των θεμάτων της ενεργειακής μετάβασης στις αγροτικές κοινότητες και οι προκλήσεις της χρήσης νερού για τους αγρότες του Θριασίου πεδίου.

  • Ημερομηνία: Κυριακή 27 Αυγούστου
  • Ώρα: 18.00 - 22.30
  • Τοποθεσία: Αγρόκτημα με φυστικόδεντρα του Αδάμ Αργυρίου
  • (Οδός Στράτου Φράγκου, περιοχή Αεροδρομίου - Ελευσίνα)