Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου - 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Ιδού 5 ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου

Η Μελίνα Κανά στα Λιπάσματα Δραπετσώνας

Μελίνα Κανά
Μελίνα Κανά  PAPADAKIS PRESS

Η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, μετά από έναν κύκλο συνεχόμενων sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, παρέα με τον Αλέξανδρο Δάικο, έρχεται να μας διασκεδάσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες, σ’ έναν κόσμο που «Αξίζει» κι έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια - σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος, ένας τραγουδοποιός της νέας γενιάς, ο οποίος έχει κάνει ήδη αίσθηση κι έχει αγαπηθεί από το κοινό.

Δήμος Αναστασιάδης Live στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου - 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
 

Ο χαρισματικός καλλιτέχνης που ξεχωρίζει για την ερμηνεία, την ενέργεια και το πάθος του. Ο Δήμος Αναστασιάδης θα ταξιδέψει το κοινό σε μια βραδιά με τα πολυαγαπημένα και γνωστά του τραγούδια, ξεδιπλώνοντας παράλληλα το αστείρευτο ταλέντο του φωνητικά, αλλά και μέσα από την σκηνική του παρουσία.

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Διονύσου 2023.

Συναυλία – αφιέρωμα "Δυο χρόνια χωρίς τον Μίκη" - "28 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Φωλόπουλο"

Μίκης Θεοδωράκης
 BAYERISCHE STAATSBIBLIOTHEKSTERN-FOTOARCHIVCORNELIUS MEFFERTPOSTER

Συναυλία "Δυο χρόνια χωρίς τον Μίκη", τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβριου 2023, ώρα 20:00, στο Άλσος Περιστερίου, με το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης" - "Λιποτάκτες", με ερμηνευτές Βασίλη Λέκκα, Άγγελο Θεοδωράκη, Λουκία Βαλάση και Κώστα Σκόνδρα.

Το πρόγραμμα της συναυλίας με το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης" - Λιποτάκτες είναι αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά, αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

"Λιποτάκτες": Πιάνο: Ευαγγελία Μαυρίδου, Κιθάρα: Νίκος Γκιόλιας, Πνευστά: Ξενοφών Συμβουλίδης, Μπάσο: Θοδωρής Κουέλης, Κρουστά: Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης και Υπεύθυνη παραγωγής: Sophie Hayes.

Στο πλαίσιο της συναυλίας, ο Δήμος Περιστερίου θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό τιμητικό αφιέρωμα με τίτλο "28 χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Φωλόπουλο", τον Δήμαρχο Περιστερίου – σύμβολο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του, στην ιστορία της πόλης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

''Παντρολογήματα'' του Νικολάι Γκόγκολ στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

Η προξενήτρα προτείνει τρεις υποψήφιους γαμπρούς στην πανέμορφη νύφη. Όμως... Ο καθένας έχει το κάτι τις του που δεν έχει ο άλλος! Στην προσπάθεια τους να την διεκδικήσουν οι τρεις γαμπροί υπομονεύουν ο ένας τον άλλον και εκθέτουν τα υποτιθέμενα ελαττώματα των ανταγωνιστών τους. Μέσα σ' αυτό το κομφούζιο, ο θείος που είναι προχωρημένης ηλικίας προσπαθεί να βρει την λύση αλλά... Ένα αναπάντεχο τέλος τα ανατρέπει όλα!

Συντελεστές:

  • Διασκευή – Σκηνοθεσία : Αλμπέρτο Εσκενάζη
  • Σκηνικά – Κοστούμια : Μιχάλης Σδούγκος
  • Μουσική επιμέλεια : LEO
  • Χορογραφίες : Νίκος Καραστέργιος

Παίζουν:

  • Αλμπέρτο Εσκενάζη, Κάλη Δάβρη, Αντώνης Βαρθαλίτης, Σταμάτης Μπαντούνας, Βασίλης Φακάνας, Σάρα Εσκενάζη
  • Φωνή Φωτογράφου: Μάνος Ζαχαράκος
  • Φωνή Αμαξά: Κώστας Μπίγαλης
  • Φωνή Ψυχίατρου: Σπύρος Σπαντίδας

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μενάνδρεια 2023

Σπαθάρεια 2023

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ρένα Χαλιώτη και το ''Μουσείο Θεάτρου Σκιών Ευγένιος Σπαθάρης'', του Δήμου Αμαρουσίου, διοργανώνουν τα Σπαθάρεια 2023 από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 20:00.

To 24o Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, έχει τίτλο ''Ο Καραγκιόζης στον Κόσμο του Λαϊκού Παραμυθιού'' και είναι αφιερωμένο στις προφορικές παραδόσεις που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά όπου ο ήρωας μας εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ρόλο στη διατήρηση τους, με πρωτοπόρο το Δάσκαλο, Ευγένιο Σπαθάρη.

Τα Σπαθάρεια θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

  • Πρόγραμμα Παραστάσεων: Δευτέρα 04/09 ''Το Στοιχειωμένο Δεντρί'' Θέατρο Σκιών Κωνσταντίνου Κουτσουμπλή.