Θλίψη στον ελληνικό κινηματογράφο: Πέθανε η Χαριτίνη Καρόλου

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 78 ετών άφησε η γνωστή ηθοποιός και μια απ’ τις πιο γνωστές φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου, Χαριτίνη Καρόλου, σύμφωνα και με όσα δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram Σπύρος Μπιμπίλας.

Πιο αναλυτικά ο κ. Μπιμπίλας ανέφερε: «Αντίο αγαπημένη μου φίλη πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο …η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως… Καλό ταξίδι Χαριτίνη μου… θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη για το νοιάξιμό σου για όλους μας και για τη λατρεία σου για το θέατρο».

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε μια ηθοποιός με εντυπωσιακό άερα και συνήθως υποδυόταν δεύτερους ρόλους αστής και γυναίκας του κόσμου. Είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω» του Νίκου Φώσκολου και στην ταινία «Αεροσυνοδός» που είναι ελάχιστα γνωστή καθώς δεν προβάλλεται από τα τηλεοπτικά κανάλια. Πολύς κόσμος την αναγνωρίζει ως την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη  (με την οποία υπήρξαν στενές φίλες στο «Πολνηρο θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα», αν και εξαιρετικό υπήρξε το πέρασμα της σε ταινίες όπως «Οι αμαρτωλοί» του Δαλιανίδη, ή το «Όμορφες μέρες» του Ασημακόπουλου.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήταν το μικρότερο από τα 8 παιδιά της οικογένειας. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών και αποφοίτησε το 1964. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία «Ο Αδελφός Άννα», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Πέτρος Φυσσούν και ο Μάνος Κατράκης. Ακολούθησαν οι ταινίες «Ο Ντιρλαντάς», «Όμορφες μέρες», «Ζαβολιές», «Ερασταί του μεσαίου τοίχου», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω» και «Επιχείρησις Δούρειος Ίππος».

 

Πέθανε η ηθοποιός, Χαριτίνη Καρόλου Με την Αλεξάνδρα Λαδικού στην ταινία του Κώστα Ασημακόπουλου «Όμορφες μέρες» (1972)

Ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη Σούλη Γεωργιάδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 1997 και με τον οποίο δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.