"Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning", ένα project που αφορά άτομα με ειδικές ικανότητες στην Αθήνα

Τα άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση, δημιουργοί και ενεργοί πολίτες.
Συνάντηση στην Αθήνα στα πλαίσια του προγράμματος SPIRAL-ERASMUS+

 

Ένα σημαντικό project που αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες, ή καλύτερα άτομα με ειδικές ικανότητες θα ξεκινήσει τις εργασίες του στην Αθήνα σε λίγες μέρες.
Το "Spiral Project - Structure for Inclusive Arts Learning", που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, έχει ως στόχο να συστηματοποιήσει και να παράγει προγράμματα σπουδών στον τομέα των τεχνών χωρίς αποκλεισμούς (θέατρο, χορός, μουσική κλπ) και να προωθήσει τη δημιουργία δομών καλλιτεχνικής κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς, με σαφώς καθορισμένο και δομημένο περιεχόμενο και μαθησιακούς στόχους, δημιουργώντας κατευθυντήριες γραμμές και πρότυπα προσβασιμότητας για τις δομές αυτές.

Οι στόχοι του έργου είναι η αναγνώριση των ατόμων με αναπηρία ως ενεργών πολιτών και ικανών καλλιτεχνών, καθώς και η προώθηση των καλλιτεχνικών έργων που δημιουργούνται από ανθρώπους με αναπηρία.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την προσβασιμότητα

Το έργο συντονίζεται από τον οργανισμό Glocalmusic (Πορτογαλία) και έχει ως εταίρους τους οργανισμούς Fondacion Uxio Novoneyra (Ισπανία), MSMME, (Ουγγαρία), Fondazione AIDA (Ιταλία) ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει το Theatro Aeroploio-Topos alloU).

Το έργο, εκτός από τους επίσημους εταίρους, βασίζεται και καλεί σε συνεργασία οργανισμούς και σχολεία, που έχουν κύριο αντικείμενο τους τις εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οργανώσεις υποστήριξης).

Ο συντονιστής Οργανισμός Glocalmusic και όλοι οι εταίροι θα είναι στην Αθήνα μεταξύ 4 και 8 Ιουνίου 2024, όπου θα συναντήσουν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού, καθώς και δομές που υποστηρίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, η συμμετοχή στην συνάντηση οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να τηλεφωνούν στο 210 8654823 (Λαμπρινή Θάνου).