Βαριά ήττα 3-0 για την εθνική μας από Κολομβία

Μετά από μέτρια εμφάνιση η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου γνώρισε την ήττα με 3-0 στο Μπέλο Οριζόντε από την Κολομβία στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στη Βραζιλία. Αργή, προβλέψιμη στην ανάπτυξη, πολλά κενά στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας όπου ο Κουαδράδο έκανε «πάρτυ», αλλά και άτυχη η ομάδα του Σάντος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ευκαιρίες και ένα δοκάρι για να πάρει κάτι καλύτερο στον αγώνα, όμως υπέκυψε στην ανωτερότητα της Κολομβίας που μπαίνει πια δυναμικά για την διεκδίκηση της πρωτιάς στον 3ο όμιλο. Δύο γκολ για τους Κολομβιανούς πέτυχε ο Ροντρίγκεζ (58΄, 90+3΄) ενώ ο Πάμπλο Αρμέρο είχε ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό. Δοκάρι ο Γκέκας στο 63΄, δεν βοήθησαν οι αλλαγές του Σάντος.
Η ελληνική ομάδα είχε την ατυχία να κυνηγάει στο σκορ την αντίπαλό της από πολύ νωρίς: Μόλις στο 5ο λεπτό ο Αρμέρο πήρε ωραία την μπάλα από τον Κουαδράδο και με συρτό πλασέ από το ύψος του πέναλτυ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Καρνέζη που αιφνιδιάστηκε καθώς η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μανωλά και κατέληξε αργά και βασανιστικά στα δίχτυα (1-0).
Με τη σέντρα κιόλας η ομάδα του Σάντος έφτασε κοντά στην ισοφάριση: Ο Σαμαράς από αριστερά έστρωσε ωραία την μπάλα για τον Κονέ που έπιασε το σουτ με το εξωτερικό κουντουπιέ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερόί δοκάρι της εστίας της Κολομβίας.
Η εθνική μας που ανέκτησε στη συνέχεια την εδαφική υπεροχή πλησίασε άλλη μια φορά κοντά στο γκολ από στημένη φάση στο 28΄: Απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας των Κολομβιανών, εκεί όπου ο Τοροσίδης πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους και έστειλε την μπάλα να περάσει ξυστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Οσπίνα.
Οι Κολομβιανοί που αρκούνταν σε αντεπιθέσεις έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 37΄ με τον Ροντρίγκεζ που από βαθιά μπαλιά έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής απ΄ ευθείας το σουτ που όμως έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Καρνέζη.
Στο 45΄ ο Κονέ έχασε σπάνια ευκαιρία να στείλει τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια: Ο Γκέκας κέρδισε όλες τις κόντρες από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, η μπάλα από κόντρα πάνω στο πόδι του Σαμαρά στρώθηκε ιδανικά στον Κονέ που από το ημικύκλιο σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Οσπίνα που «απογειώθηκε» και απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ.
Η πρώτη μεγάλη φάση του 2ου ημιχρόνου ανήκε στην Κολομβία: Ο Τζέϊμς Ροντρίγκες λίγο έξω από την περιοχή εξάπέλυσε το δυνατό σουτ που όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της εθνικής μας ομάδας.
Οι Κολομβιανοί μπήκαν σαφώς πιο δυνατά στο γήπεδο από την εθνική μας ομάδα που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και έχασε πολλές μάχες. Στο 58΄ από εκτέλεση κόρνερ η ελληνική άμυνα συνελήφθη κοιμώμενη και ο Γκουτιέρεζ μετά από ασίστ του Αγκιλάρ με πολύ κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα βάζοντας πια σε πολύ δύσκολη θέση την ομάδα του Σάντος (2-0).
Νωρίτερα ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός μας τεχνικός είχε περάσει στον αγώνα τον Φετφατζίδη στην θέση του Σαλπιγγίδη σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την μάχη του κέντρου.
Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των διεθνών μας που έδειξαν ότι δεν το πίστεψαν στη συνέχεια ότι μπορούσαν την ανατροπή απέναντι στην παθιασμένη Κολομβία.
Εκτός των άλλων η εθνική μας ομάδα ήταν και άτυχη, αφού στην φάση του 63ου λεπτού ο Γκέκας μετά από γύρισμα του Τοροσίδη εξ΄ επαφής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξαναμπεί και πάλι στο παιχνίδι η Ελλάδα.
Στο 70΄ ο νεοεισελθών Μήτρογλου που επιστρατεύτηκε κι αυτός από τον Σάντος στο 2ο ημίχρονο προκειμένου να φρεσκαριστεί η επίθεση μετά από καλό συνδυασμό έξω από τον περιοχή σούταρε με δύναμη, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυνομένου και έφυγε κόρνερ.
Ο Σαμαράς στο 85΄ με δυνατό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή σημάδεψε προς την δεξιά γωνία του γκολκίπερ της Κολομβίας η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Οσπίνα.
Ο Τζέϊμς Ροντρίγκες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την χαριστική βολή στην παραπαίουσα εθνική μας ομάδα με πλασέ από το ύψος του πέναλτυ που δεν μπόρεσε (παρά την προσπάθεια) να αποσοβήσει ο Καρνέζης (3-0).

Κολομβία (Ζοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζουνίγια, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο (75΄Αρίας), Κουαδράδο, Σάντσες, Αγκιλάρ (68' Μεχία), ΤζέιμςΡοντρίγκεζ, Γκουτιέρες, Ιμπάρμπο.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (57' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Μήτρογλου).
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/06/2014 - 02:54