Στους «8» πέρασαν Βραζιλία και Κολομβία

Στην διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε η πρώτη αναμέτρηση για την φάση των «16», όπου η γηπεδούχος Βραζιλία πήρε τελικά την πρόκριση με 3-2 (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) επί της Χιλής. Τα γκολ πέτυχαν ο Χάρα με αυτογκόλ (σ.σ. η ΦΙΦΑ το χρεώνει ως γκολ του Λουΐζ) και ο Σάντσες ισοφάρισε για την Χιλή στο 32΄ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει στις 4/7 την Κολομβία για τα προημιτελικά.

Η ομάδα του Σκολάρι «έπαιξε με την φωτιά» και παρότι είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) για να πάρει τη νίκη χωρίς άγχος, εντούτοις άφησε να κυλήσει το παιχνίδι μέχρι και το 120΄ όπου στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Πινίγια με σουτ-κεραυνό τράνταξε το δοκάρι του Ζέζαρ!

Στην διαδικασία των πέναλτι τα γκολ για την Βραζιλία έβαλαν οι Λουΐζ, Μαρσέλο και Νεϊμάρ και για την Χιλή οι Αρανγκίς και Ντίαζ. «Μοιραίος» αποδείχθηκε για 2η φορά ο Χάρα καθώς στο πέναλτι που εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55' Χουλκ, 60' Λουίς Γκουστάβο, 93' Ζο, 105'+1' Αλβες - 17' Μένα, 40' Σίλβα, 102' Πινίγια

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνιελ Αλβες, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φερναντίνιο (72' Ραμίρες), Λουίζ Γκουστάβο, Χουλκ, Νεϊμάρ, Οσκαρ (106' Γουίλιαν), Φρεντ (64' Ζο).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ισλα, Μένα, Μεδέλ (108' Ρόχας), Χάρα, Σίλβα, Ντίας, Αρανγκίς, Βιδάλ (87' Πινίγια), Σάντσες, Βάργκας (57' Γκουτιέρες).



colomvia.jpg

Κολομβία – Ουρουγουάη 2 – 0

Μόνο τυχαία δεν πήρε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο η Κολομβία και το απέδειξε και το Σάββατο που νίκησε εύκολα με 2-0 την σκληροτράχηλη Ουρουγουάη στον δεύτερο αγώνα της ημέρας για την φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Βραζιλία.

Ο Ροντρίγκεζ πέτυχε και τα δύο γκολ του αγώνα (28΄, 50΄) απέναντι στην Ουρουγουάη που τα περίμενε όλα από τον Καβάνι. Το κενό του τιμωρημένου Σουάρες φάνηκε πολύ, καθώς ο Φορλάν δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάιπερς (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78' Αρμέρο – 55' Χιμένεζ, 77' Λουγκάνο

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Αρμέρο, Σάντσεζ, Αγκιλάρ, Ροντρίγκεζ (85' Ράμος), Κουαδράδο (81' Γκουαρίν), Ζουνίγκα, Γκουτιέρεζ (68' Μεχία), Μαρτίνεζ

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Γκοντίν, Αλβ. Περέιρα (53' Ραμίρεζ), Χιμένεζ, Μ. Περέιρα, Κάσερες, Κ. Ροντρίγκεζ, Αρεβάλο, Γκονζάλεζ (67' Ερνάντεζ), Φορλάν (53' Στουάνι), Καβάνι

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29/06/2014 - 02:57