Η Αργεντινή επικράτησε της Ολλανδίας στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ

Η Αργεντινή νίκησε την Ολλανδία με 4-2 (0-0) στη διαδικασία των πέναλντι με ήρωα τον τερματοφύλακα της ομάδας, Σέρχιο Ρομέρο, ο οποίος απέκρουσε 2 πέναλτι και έστειλε την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ύστερα από 24 χρόνια, όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία για 3η φορά.

argentina5.jpg

Η Αργεντινή έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς επικράτησε της Ολλανδίας στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας ως αφανή ήρωα τον Ρομέρο που έπαιξε και για τον Μέσι. Έτσι, δικαιωματικά βρίσκεται ξανά σε τελικό Μουντιάλ έπειτα από την εποχή του τεράστιου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και συγκεκριμένα έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια αφήνοντας τους Ιπτάμενους Ολλανδούς να ζουν με την πικρία του αποκλεισμού.



Ως εκ τούτου, οι «αλμπισελέστε» είναι ένα βήμα από το να κάνουν την... κηδεία στη μισητή αντίπαλο και διοργανώτρια Βραζιλία, ωστόσο απέναντί τους θα βρουν την Γερμανία, η οποία έρχεται φουριόζα μετά την 7άρα κόντρα στη Σελεσάο. Αμφότερες συνθέτουν έναν τελικό πραγματική «τιτανομαχία», με τον νικητή αυτού να τα παίρνει όλα!


ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 2-4 (πεν.) (0-0)

ΓΗΠΕΔΟ: «Aρένα Ντε Σάο Πάολο»

ΘΕΑΤΕΣ:62.601

argentina4.jpg

Οι δύο ομάδες μπήκαν εξίσου δυνατά στην αναμέτρηση, με την Αργεντινή να διατηρεί στο πρώτο ημίωρο τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας παράλληλα την κατοχή της μπάλας. Οι καλύτερες στιγμές ανήκαν στην «αλμπισελέστε» που έφτασε κοντά στο γκολ πρώτα έπειτα από κεφαλιά ψαράκι του Γκαράι και στη συνέχεια έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ωστόσο ο Σίλεσεν φώναξε «παρών» και κράτησε το μηδέν στην άμυνα της Ολλανδίας. Οι «οράνιε» από την πλευρά τους δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα την εστία της Αργεντινής, καθώς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με τον Φαν Πέρσι να είναι απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης και ο Ρόμπεν φανερά έξω από τα νερά του. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο που βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ίδια «συνταγή» αλληλοεξουδετέρωσης , με τις δύο ομάδες να έχουν ως πρωταρχικό στόχο το μηδέν στην άμυνα. Η μεγάλη φάση άργησε να έρθει, με την Αργεντινή να ανεβάζει ρυθμούς από το 65ο λεπτό και μετά και με τον Λαβέτσι να έχει την καλύτερη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου με το σουτ που επιχείρησε στο 71ο λεπτό το οποίο ωστόσο βρήκε πάνω στα σώματα. Στη συνέχεια η αναμέτρηση απέκτησε φρενήρη ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ στην αντεπίθεση. Στις καθυστερήσεις μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει ο Ρόμπεν, ωστόσο ο Μασεράνο έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις ομάδες ισόπαλες και ακολούθησε παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, η Ολλανδία είχε τον πρώτο λόγο απειλώντας διαρκώς την εστία του Ρομέρο, ωστόσο η άμυνα της Αργεντινής απομάκρυνε τον εκάστοτε κίνδυνο με το πρώτο μέρος της παράτασης να λήγει ισόπαλο. Στο δεύτερο μέρος, η Αργεντινή έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Παλάσιο, καθώς ο τελευταίος να δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και ο Σίλεσεν μπλόκαρε. Όσο περνούσε η ώρα το σκηνικό δεν άλλαζε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο Ρομέρο αποκρούοντας δύο πέναλτι έστειλε την Αργεντινή στον τελικό μετά από 24 χρόνια.

argentina2.jpg


ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν, Κάιτ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μάρτινς Ίντι (46' Γιάνμαατ), Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (62' Κλάζι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96' Χούντελααρ).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (4-3-3): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ένσο Πέρες (81' Παλάσιο), Μέσι, Λαβέτσι (101' Μάξι Ροντρίγκες), Ιγκουαΐν (82' Αγκουέρο).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:44΄ Ίντι, 49΄ Ντεμικέλις, 105΄ Χούντελαρ

argentina3.jpg
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/07/2014 - 03:23