Η Άννα Κορακάκη το πρώτο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη αναδείχθηκε ΧΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ στα 25 μέτρα με πιστόλι και μετά το προχθεσινό χάλκινο στα 10 μέτρα αερόβολο., μας χάρισε και το πρώτο χρυσό έπειτα από 12 χρόνια! 



Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε στην παράταση της Γερμανίδας Μόνικα Καρς με 8-6 και κρέμασε γύρω από το λαιμό της το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα με πιστόλι. Μια συγκλονιστική, μια ασύλληπτη επιτυχία για την Άννα Κορακάκη που έδειξε πως δεν έχει ταβάνι και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου! 

Η Ελληνίδα σκοπεύτρια μπήκε «τσαμπουκαλεμένη» στον μεγάλο τελικό έχοντας φόρα από τους προηγούμενους γύρους όπου ήταν συγκλονιστική και προηγήθηκε 6-0. Η 34χρονη αντίπαλός της βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στον «ξαφνικό θάνατο». Εκεί τελικά τα κατάφερε, πανηγυρίζοντας σαν μικρό παιδί, παρέα με τους Έλληνες που είχε στο πλευρό της. 

Από το 1912 Έλληνας αθλητής και για πρώτη φορά γυναίκα κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε ήταν  από τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα στο μήκος άνευ φόρας και στο ύψος άνευ φόρας και σήμερα από την Άννα Κορακάκη.











inner
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54