Eιδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα



 Στο 26,6% η ανεργία στη Θεσσαλία

Στο 26,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το Μάρτιο, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.274.843 ευρώ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία, η Μακεδονία-Θράκη, η Αττική, και ακολουθεί η Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα με ποσοστό ανεργίας 26,6%.

Συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τη ματαίωση των σεμιναρίων

Και σήμερα ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Καρδίτσας συνεχίζει τον αγώνα του για τη ματαίωση των σεμιναρίων των διευθυντών για την αξιολόγηση. Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει ότι μετά την καθολική ματαίωση των σεμιναρίων την Τετάρτη, η Διευθύντρια εκπαίδευσης ΠΕ Ν. Καρδίτσας,  κ. Μητσιάδη, κάλεσε τους διευθυντές της δεύτερης ομάδας στη Διεύθυνση και προσπάθησε, με πρόσχημα μια υπηρεσιακή συζήτηση,  να πραγματοποιήσει το «σεμινάριο» στο γραφείο της εν κρυπτώ. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, χθες επιστράτευσε ωμούς  εκβιασμούς και  απειλές,  για να πείσει τους παρισταμένους διευθυντές  να παραμείνουν στο γραφείο της. Κατάφερε να «πείσει» 8-9 περίπου, γιατί οι υπόλοιποι το αρνήθηκαν.

Τα επιχειρήματά της  «ακαταμάχητα»: «όποιος δεν κάνει τα σεμινάρια θα κριθεί ελλιπής στο συγκεκριμένο δείκτη  ως διευθυντής στις επόμενες κρίσεις»  ή  «όποιος διαφωνεί να παραιτηθεί»  και άλλα πολλά «δημοκρατικά» εκφρασμένα που δεν χωρούν σε μια ανακοίνωση. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του ΔΣ   κάλεσε τους εναπομείναντες διευθυντές να αποχωρήσουν και ανακοίνωσε στην Διευθύντρια Εκπαίδευσης πως αυτό αποτελεί ευτελισμό.  Σημείωσε δε, πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων απέναντι στον «υπερβάλλοντα» ζήλο της  και πως θα καταγγείλει τα όσα συνέβησαν τόσο στη ΔΟΕ όσο και στην τοπική κοινωνία. Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό ΔΣ (χθες, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο)  όπου και αποφασίστηκαν  τα αναγκαία μέτρα για τη σημερινή ματαίωση των σεμιναρίων  


Οι συνταξιούχοι του δημοσίου συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Καρδίτσας αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική συγκέντρωση που θα γίνει στις 19 Ιουνίου στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συγκέντρωση θα λάβουν μέρος όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις, διαμαρτυρόμενες, μεταξύ άλλων, για τη μείωση του εφάπαξ στο μισό για τους νέους συνταξιούχους, για την περαιτέρω μείωση του μερίσματος, για τη συμμετοχή στα φάρμακα και για τη δυσκολία πρόσβασης σε γιατρούς

Συνέντευξη τύπου του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα με τον ΟΑΕΕ

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου με τον ΟΑΕΕ.

«Επίθεση στον καρκίνο» αύριο στην Καρδίτσα

Αύριο, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στις 7 το απόγευμα, η ποδηλατική ομάδα δράσης «Αθλητές κατά του καρκίνου» διοργανώνει φιλανθρωπική διοργάνωση με τίτλο «Επίθεση στον καρκίνο». Στόχος, η ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) και της Ελληνικής Εταιρείας Μοριακής Έρευνας Καρκίνου (Ε.Ε.Μ.Ε.Κ.). Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία: Να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τη χρόνια μυελογενή λευχαιμία και γενικότερα τον καρκίνο. Να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια παίρνοντας μέρος στα παιχνίδια: «το πιο γρήγορο χιλιόμετρο» εξασφαλίζοντας 4 ευρώ για το Κ.Ε.Φ.Ι., «ιδρώνουμε για καλό σκοπό», εξασφαλίζοντας 3 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο για τον ίδιο σύλλογο, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αγοράσουν αναμνηστικά της διοργάνωσης για να ενισχύσουν οικονομικά τους φορείς, μπαίνοντας σε κλήρωση για ένα ipad. Τη διοργάνωση στηρίζουν ο δήμος Καρδίτσας και ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας.

Νεκρός σε ατύχημα 72χρονος

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Μουζακίου, όταν ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54