Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Σε κακή κατάσταση η μονάδα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπως καταγγέλλουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών



Κακή είναι η κατάσταση στις μονάδες τεχνητού νεφρού και αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών που επισκέφτηκαν την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η κατάσταση στο νοσοκομείο τα Καρδίτσας δεν είναι καλή, όπως ειπώθηκε, αφου χρησιμοποιούνται κινέζικα φίλτρα, τα οποία δημιουργούν προβλήματα. Παράλληλα οι νεφροπαθείς εκτός από την επίλυση αυτού του ζητήματος, ζητούν βελτίωση των υπηρεσιών, αλλά και επιτάχυνση της διαδικασίας των μεταμοσχεύσεων.



Σήμερα στις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο για την υγεία



Σήμερα στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Καρδίτσας στον χώρο της υγείας, έπειτα από πρωτοβουλία του συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση με φορείς και συλλόγους. Στόχος του πανκαρδιτσιώτικου συλλαλητηρίου είναι η ανάδειξη και διεκδίκηση της άμεσης κάλυψης των τεράστιων ελλείψεων στις δομές υγείας του νομού Καρδίτσας.



Χρόνιο πρόβλημα η προσπελασιμότητα στην Καρδίτσα για τα ΑμεΑ



Τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρίες στην Καρδίτσα συζητήθηκαν κατά τη γενική συνέλευση του νομαρχιακού τους σωματείου. Εκτενής συζήτηση έγινε για τα προβλήματά τους, με κυριότερο αυτό της προσπελασιμότητας, τις καταλήψεις των θέσεων στάθμευσης και τα δημοτικά τέλη. Το Νομαρχιακό Σωματεία των ΑμεΑ ζητά από τη δημοτική αρχή να κατασκευάσει νέες ράμπες στο κέντρο της πόλης και να επισκευάσει τις ήδη υπάρχουσες που έχουν φθαρεί, ενώ θα υποβάλλει αίτημα για μείωση των δημοτικών τελών.



Στην Καρδίτσα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στην Καρδίτσα θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο Βουλευτής Β' Αθηνών με τοΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

18:30 Επίσκεψη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας

19.30 Συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΚIERION

20:30 Ομιλία σε αίθουσα του ξενοδοχείου KIERION.

Παρέμβαση της "Δυνατής Καρδίτσας" στα δημοσιεύματα για τα τέλη



Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τους νέους "φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ με ενσωματωμένα πλέον τα δημοτικά τέλη και φόρους που ψήφισε - μονομερώς - η παρούσα δημοτική αρχή του κ. Αλεξάκου, δημοσιοποιούνται δια του τύπου διάφορες επιστολές διαμαρτυρίας - αντίδρασης από συμπολίτες επαγγελματίες. Η παράταξη «Δυνατή Καρδίτσα», διευκρινίζει:

- Κατά την διάρκεια της θητείας μας στο δήμο Καρδίτσας - αναλογιζόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων -  παρά τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις λόγω υπερδανεισμού και χρεών προς προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κλπ, ΔΕΝ μετακυλίσαμε ούτε 1 EURO στις πλάτες των δημοτών μας.

- Αντιθέτως μειώσαμε τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά 5 EURO το τετραγωνικό μέτρο.

- Δεν δανειστήκαμε ούτε 1 EURO.

- Ανταποκριθήκαμε πλήρως στις υποχρεώσεις μας προς τις τράπεζες, εξοφλήσαμε όλες τις οφειλές προς τους προμηθευτές έως 31-03-2014, εξοφλήσαμε ή ρυθμίσαμε το σύνολο των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία  και γενικότερα μειώσαμε το χρέος του δήμου κατά τουλάχιστον 20.000.000 EURO μέσα σε μόλις 3,5 έτη.

Συνεπώς όσα λέγονται ή γράφονται σχετικά με τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στο δήμου από προηγούμενες διοικήσεις δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την δική μας θητεία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ. για τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα



Η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πο.Σ. χαιρετίζει την πρωτοβουλία φορέων του Νομού μας για την συγκρότηση του Δικτύου «Άγραφα» και την πραγματοποίηση της πολύ σημαντικής εκδήλωσης που σκοπό είχε να φωτίσει τις σκοπίμως σκοτεινές πλευρές της νέας μεγάλης μπίζνας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, των εθνικών μας μεγαλοεργολάβων.

«Συντασσόμαστε με όλες τις αιτιάσεις που εύστοχα θέτουν οι πρωτεργάτες του κινήματος και που καθιστούν την τοποθέτηση Ανεμογεννητρίων στον ορεινό όγκο των Αγράφων, ενέργεια, τουλάχιστον, εγκληματική, με τεράστιες περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις, μετακυλιόμενο κόστος στον καταναλωτή κ.α.», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΑΡΠΟΣ μεταξύ άλλων και σημειώνεται ότιπροβλέπονται επιδοτήσεις, από 30-50%, στην κατασκευή Μονάδων Α.Π.Ε για ιδιωτες παραγωγούς (μέσω Αναπτυξιακού νόμου και ΕΣΠΑ), συμβόλαια εγγυημένης τιμής και αγοράς της παραγόμενης ενέργειας για 20 και 25 χρόνια, με τιμές πολλαπλάσιες του κόστους παραγωγής της Δ.Ε.Η. Παράλληλα, Εκατοντάδες φορείς, καθημερινά εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών, στον τόπο τους με εύλογα και θεμιτά κριτήρια αντίδρασης. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους συγκροτώντας ένα ισχυρό πανελλήνιο δίκτυο ενώνοντας όλες τις τοπικές φωνές των πολιτών που ποτέ δεν ακούγονται. Η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πο.Σ. θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην διαμόρφωση μιας ισχυρής δυναμικής του κινήματος και στην προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.

Ευνοϊκή ρύθμιση για 1.333 οφειλέτες στο δήμο Καρδίτσας

Σε ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το δήμο Καρδίτσας σε 100 δόσεις προχώρησαν 1.333 οφειλέτες οι οποίοι ρύθμισαν οφειλές, ύψους 3 εκατ. ευρώ Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οφειλές προς το δήμο Καρδίτσας αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54