Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας



Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Υπέρ του αγώνα των καθαριστριών τάσσεται ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος. «Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών» τονίζει «αγώνας για το δικαίωμα στην δουλειά, απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία και στην κρατική βία, έχει αποκτήσει εμβληματικό χαρακτήρα και αποκαλύπτει μέρα τη μέρα τα αδιέξοδα των πολιτικών αυτών.

Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες, μη προνομιούχοι πολίτες και πολίτισσες, παρακολουθούν με ενδιαφέρον και αισθήματα αλληλεγγύης τον ασυμβίβαστο αγώνα των γυναικών αυτών για δουλειά και αξιοπρέπεια. Εμείς, στην περιφερειακή παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια νησιά», είμαστε περήφανοι για την δραστήρια συμμετοχή στην μάχη αυτή της Ευαγγελίας

Αλεξάκη, που τίμησε με την συμμετοχή της ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το ψηφοδέλτιο μας. Καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στις καθαρίστριες που δεν το βάζουν κάτω! Η συνέχιση του αγώνα, και πολύ περισσότερο η θετική του έκβαση, θα είναι νίκη του λαού που υποφέρει, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό της τρόικα και της ελληνικής κυβέρνησης, απέναντι στην αυθαιρεσία και την κρατική καταστολή».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Με σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ» το ΠΑΜΕ οργανώνει κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Ιουνίου. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 9.30 το πρωί, στο ΙΚΑ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8.00 το βράδυ, στο Σαρόκο.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρεται στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. «Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» τονίζει «συνεχίζει την πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την μεταβίβαση και άλλων ακινήτων και περιοχών στο ΤΑΙΠΕΔ σε όλη την Ελλάδα. Στην Κέρκυρα, πρόσφατα μεταβιβάστηκαν 92 στρέμματα στην περιοχή Μπούκα στη Λευκίμμη, ο χώρος του παλιού Ψυχιατρείου Κέρκυρας και το πρώην Ξενία στην Παλαιοκαστρίτσα.

Οι νέες αυτές μεταβιβάσεις στο ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα ακόμη κομμάτι του πάζλ της στρατηγικής επιλογής των ιδιωτικοποιήσεων, της Ε.Ε και της ελληνικής Αστικής Τάξης, για να δώσουν διέξοδο σε συσσωρευμένα λιμνάζοντα κεφάλαια με στόχο την ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Είναι η συνέχεια της προσπάθειας εκποίησης του Ερημίτη, του Ίσσου, του Καστέλλο, των Αλυκών Λευκίμμης, του λιμανιού, του αεροδρομίου κτλ. Καμία από αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δε θα έχει θετικά αποτελέσματα για τον κερκυραϊκό λαό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων».

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σε έκτακτη Γ.Σ καλούνται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο.

Θέματα της συνέλευσης είναι:

• Εκτίμηση της κατάστασης στα ξενοδοχεία

• Προκήρυξη απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων

• Επίδομα ανεργίας, Βαρέα και τοπική σύμβαση εργασίας.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, οι συνελεύσεις θα γίνουν στις 30 Ιουνίου, την 1η και 3 Ιουλίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, υπόθεση διάρρηξης κατοικίας στην Κέρκυρα, από την οποία αφαιρέθηκαν χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας. Δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν τέσσερις ημεδαποί, δύο άνδρες 49 και 29 και δύο γυναίκες 27 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Ο 49χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του. Η  διάρρηξη είχε γίνει σε σπίτι, στο Περιβόλι της νότιας Κέρκυρας, με «λεία» αξίας 10.000 ευρώ. Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

το τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με ομιλητές τους Καθηγητές Γεράσιμο Παπαδόπουλο, Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Παναγιώτη Καρύδη, Καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το βιβλίο του Ρατζανί Πάλμε Ντατ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» θα παρουσιαστεί αύριο (Τρίτη), στον προαύλιο χώρο του Ψυχιατρείου. Το συγκεκριμένο έργο του Ρατζανί Πάλμε Ντατ, που μεταφράστηκε και κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή», εκδίδεται πρώτη φορά στα ελληνικά. Η παρούσα έκδοση είναι αφιερωμένη στα 95 χρόνια του ΚΚΕ και αποτελεί μέρος της εκδοτικής δραστηριότητας που θα αναπτυχθεί στην πορεία προς την επέτειο των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΣΙΑΝΑΡΑΔΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σιναράδων «Η Κεραδικιά» καταγγέλλει την παντελή αδιαφορία των αρμόδιων αρχών σχετικά με το εγκαταλελειμμένο σκάφος που έχει προσαράξει στην παραλία του Αγίου Γορδίου εδώ και πάνω από 4 μήνες. Σύμφωνα με την καταγγελία, το αλιευτικό σκάφος, από ότι όλα δείχνουν, χρησιμοποιήθηκε σε κάποια παράνομη ενέργεια και έτσι οι ιδιοκτήτες είναι άγνωστοι. Από την πρώτη στιγμή, οι τοπικοί σύλλογοι καθώς και ιδιώτες έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμοδίους, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες από επισκέπτες της περιοχής τόσο για την εικόνα όσο και για την έντονη μυρωδιά πετρελαίου κοντά στο σκάφος. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση απομάκρυνση του εγκαταλειμμένου σκάφους. Τον τρόπο και τα μέσα μπορούν να τα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι σε συνεννόηση και με την τοπική κοινωνία. Εκτός βέβαια και αν οι αρμόδιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να μείνει εκεί εν είδει αξιοθέατου όπως το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του νησιού μας. Αν είναι έτσι ας μας ενημερώσουν τουλάχιστον».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος, παρουσιάζει το χοροθεατρικό έργο “ρωμαίος+...” για μία και μοναδική παράσταση την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 21:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206 – Αθήνα) και στο πλαίσιο του 13ου  Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Το έργο είναι μια εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Ρωμαίος και Ιουλιέττα”.  Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 13 Απριλίου2012, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Ι Dialoghi di Ra.I.d. 2012” στο Centro Sociale του Salerno της Ιταλίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Ο Σύλλογος «Ορθοπεταλιά», σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερκύρας και την Αμερικάνικη Γωνιά αυτής, διοργανώνουν ομιλία με θέμα «Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης και ανάπτυξης».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα γίνει σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του ποδηλάτου καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι Ολλανδοί ανέπτυξαν το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσον, και πόσο βοήθησε σ’ αυτό το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων τους.

Μετά από μια αναδρομή σε τοπικό επίπεδο καθώς και την "περιπέτεια" των Κερκυραϊκών ποδηλατοδρόμων, θα δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες να εκφράσουν απορίες και απόψεις στους παρευρισκόμενους τοπικούς άρχοντες. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 20 του μηνός, στις 8.30, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Το Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 6.15 το απόγευμα, στο γήπεδο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, θα γίνει φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ποδοσφαιρικού συλλόγου CORFU F.C. 2013 (ΚΕΡΚΥΡΑ 2013) και των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησαν το 2004 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Μαζί τους θα είναι και επίλεκτοι διεθνείς του ΠΣΑΠ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών). Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα αποδοθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, τόσο των Διενοριακών Συσσιτίων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όσο και του Σχολείου για τα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, το οποίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Τα εισιτήρια τιμώνται πέντε Ευρώ και διατίθενται στις Ενορίες της πόλεως και της επαρχίας, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα της πόλης, όπως επίσης και στο γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54