Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 170 ΔΗΜΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η αξιολόγηση του προσωπικού των δήμων και των περιφερειών, απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου και εκπροσώπων του Εργατικού κέντρου και των σωματείων με τον Αντιπεριφερειάρχη και νεοεκλεγμένο δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο. Ως γνωστόν, με βάση τη νέα ρύθμιση, 15% των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει να βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση και να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα και απόλυση.
Οι εκπρόσωποι τον φορέων ενημέρωσαν τον κ. Χατζηδιάκο ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης και της αποδοτικότητας των δημόσιων υπηρεσιών, με την προϋπόθεση όμως οι εν λόγω υπηρεσίες να παρέχουν στους εργαζομένους τα αυτονόητα. Δηλαδή, τους στόχους και τους κανόνες, προκειμένου να μπορούν να αξιολογηθούν αναλόγως. Χαρακτήρισαν τον νόμο αντισυνταγματικό και τόνισαν την ανάγκη λήψης μέτρων για την ακύρωση της διαδικασίας
Μέχρι στιγμής 170 περίπου Δήμοι στην Ελλάδα είτε με απόφαση Δημάρχου, είτε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στις διαδικασίες επιμερισμού των ποσοστώσεων.

ΡΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ..ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

‘’ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ"  ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ρολά κατεβάζουν αύριο, Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητώντας πρωτίστως να σταματήσει το σύστημα της αξιολόγησης στα νοσοκομεία που τελικά όπως εκτιμούν θα οδηγήσει εκτός ΕΣΥ μεγάλο μέρος του προσωπικού. Το μέτρο φαίνεται πως δεν αφορά, στην παρούσα φάση, στους νοσοκομειακούς γιατρούς, είναι όμως κάτι περισσότερο από βέβαιο πως αν ευδοκιμήσει στους εργαζόμενους θα εφαρμοστει αμέσως και στους γιατρούς.
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, διαμαρτύρονται πως το σύστημα και τα κριτήρια είναι ανορθόδοξα καθώς, με βάση τη μοριοδότηση που θα δοθεί, σχεδόν 3 στους 4 θα έχουν κακό…βαθμό. Μαλιστα όσοι κριθούν ανεπαρκείς αναμένεται να δούνε την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ κάτι που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.
Ζητούν την απόσυρση του ‘’ άθλιου νόμου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση-λαιμητόμο και "των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις" και απαιτούν την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.
Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένονται οι ποσοστώσεις από το διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, που είναι διασυνδεόμενο με τα υπόλοιπα του Νομού, ενώ έως τις 15 Ιουλίου θα έχουν διαβιβαστεί στους διοικητές των Νοσοκομείων Κω, Καλύμνου, Λέρου και μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει γίνει η τελική αξιολόγηση.
Μέχρι τότε αποφασισμένοι να μην υπογράψουν τις εκθέσεις αξιολόγησης είναι οι εργαζόμενοι που, όπως δηλώνουν στην ΕΡΑ Ρόδου, θα κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις τους.
Η αυριανή απεργία της Τετάρτης αναδεικνύει το ζήτημα των εφημεριών και τα νέα δεινά που έρχονται με τις οδηγίες της τρόικας για περικοπή κονδυλίων και εφημερευόντων από τα Νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας.
 
ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ

1.519 υποθέσεις, στις οποίες οι δήμοι και οι πολεοδομίες διατηρούν την πρωτιά στην κλίμακα της διαφθοράς, διαχειρίστηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή.
Συγκεκριμένα το 37% των υποθέσεων διαφθοράς που ελέγχθηκαν ήταν σε δήμους, το 18,6% σε δημοσίες υπηρεσίες και το 13,2% σε ΝΠΙΔ.
Η Περιφέρεια Αττικής κρατάει τη πρωτοκαθεδρία όσον αφορά στις υποθέσεις που ελέγχθηκαν στους δήμους με 37,2%, αλλά σε αναλογία αριθμού υποθέσεων ανά 100.000 κατοίκους, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 25,2% και την δεύτερη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (18,1%).
Το 41,8% των υποθέσεων που έλεγξε ο Γενικός Επιθεωρητής έχουν να κάνουν ατασθαλίες σχετικά με την οικονομική διαχείριση δήμων και άλλων υπηρεσιών, ενώ ακολουθούν υποθέσεις παραβάσεων σε πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Α! ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια. πραγματοποιεί σήμερα αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Α΄Δωδεκανήσου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στελέχωσης στις υπηρεσίες δικαιοδοσίας της
Στην αποστολή συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μανώλης Ανδρουλάκης και Σταύρος Μπελενιώτης καθώς και συνάδελφοί τους συνδικαλιστές από τις Κυκλάδες.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

ΜΟΥΣΕΙΟ ..ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ

Με τραγικά αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κω. Με βάση  το χρονοδιάγραμμα, και σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου τμήματος μελετών της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων Νίκου Ζαρίφη στο σταθμό μας, το Μουσείο θα άνοιγε το Μάρτιο του 2014. Αυτήν την στιγμήμ, στα μέσα Ιουνίου, δεν έχουν απομακρυνθεί ούτε οι σκαλωσιές περιμετρικά του κτιρίου.
‘’Σύντομα θα γίνουν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού και θα τοποθετηθούν τα τζάμια στο δώμα του Μουσείου και μέσα στον Ιούλιο θα απομακρυνθούν οι σκαλωσιές’’ δήλωσε στην ΕΡΑ Ρόδου ο κ. Ζαρίφης επιρρίπτοντας ευθύνες και στη δημοτική αρχή για τη μη τήρηση της νομιμότητας ,ως αναφορά στα τραπεζοκαθίσματα των ,παρακείμενων στο Μουσείο, κατ/των καθώς και στη καθυστέρηση των εγκρίσεων στη χρηματοδότηση ,λόγω αναγκαίων αναπροσαρμογών,από το Υπουργείο.
Να σημειωθεί ότι το έργο της αποκατάστασης –επανέκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου προυπολ.3,1εκ.Ευρώ ξεκίνησε τον Ιούνιο 2012 με τα συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας ( έχει πάρει με έκπτωση το οικοδομικό μέρος προυπολ. 1,5 εκατομ.) να μην εμφανίζονται για μεγάλα διαστήματα η να είναι πλημμελή ..ενώ οι παρατάσεις των εργασιών σημαίνουν οικονομική επιβάρυνση ,προς όφελος ωστόσο του εργολάβου.

ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Επιστολή προς την ΚΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων απέστειλε ο Δήμαρχος Κω, . Θεοδόσης Νικηταράς, με την οποία γνωστοποιεί ότι ο Δήμος της Κω προτίθεται να συνδράμει στην αποκατάσταση των προβλημάτων εντός του αρχαιολογικού χώρου στη διαδρομή που οδηγεί από την οδό Ιπποκράτους στην οδό Ναυκλήρου, εφόσον του δοθεί η απαραίτητη άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

‘’ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ’’

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ

Για περιβαλλοντική μετάλλαξη κάνει λόγο ο νεοεκλεγμένος σύμβουλος Νίκος Μυλωνάς με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα ενάντια στην Ερημοποίηση και τη Ξηρασία. Παραπέμπει συγκεκριμένα στην άναρχη οικιστική και τουριστική αξιοποίηση της γης, στις αλόγιστες και ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις νερού, στην καταστροφή των υδροβιοτόπων μας, στην εγκατάλειψη δασών και των δασικών εκτάσεων, στην προώθηση δραστηριοτήτων που προκαλούν καταστροφή της φυτοκάλυψης (πχ παρκινγκ αυτοκινήτων, εκτεταμένες τσιμεντοστρώσεις αυλών, αποψίλωση δένδρων κλπ), στην υπερβόσκηση και στη λάθος συνείδηση των σύγχρονων Κωων που "θεωρούν την γη μόνο σαν οικόπεδο".
"Πολλοί συμπατριώτες" προσθέτει ο κ. Μυλωνάς  "αγρότες, μεγάλης ηλικίας συνήθως, καλλιεργούν σκοπίμως τα κτήματα τους, έστω και περιοριζόμενοι στο ετήσιο όργωμα τους, γιατί γνωρίζουν ότι και η γη πεθαίνει όταν εγκαταλειφθεί!"
Μετά την ερημοποίηση δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στο καλό παρελθόν! Αυστηρή προστασία των υδροφορέων που τροφοδοτούν την ύδρευση και δρομολόγηση μικρών έργων ταμίευσης επιφανειακών νερών (μικροφράγματα) σε τοπικό επίπεδο.
Θέτει ακόμα θέμα τιμολογιακής πολιτικής με βάση το κριτήριο ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν αλλά βασικό αγαθό, εφαρμογή πολιτικών μείωσης της κατανάλωσης,έλεγχο στις αντλούμενες ποσότητες νερού, έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπεράντληση και η επέκταση της υφαλμύρωσης που αποδεδειγμένα υπάρχει σε Ψαλίδι, Καρδάμαινα, Κέφαλο.

12 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΔΥΟ 29ΧΡΟΝΟΙ ΣΤΗν ΚΕΦΑΛΟ

Για καλλιέργεια 12 δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Κεφάλου και σε επιμελώς διαμορφωμένο- προφυλαγμένο χώρο, συνελήφθησαν δύο 29χρονοι ημεδαποί, τη στιγμή που προχωρούσαν σε καλλιεργητικές ενέργειες (σκάψιμο – πότισμα δενδρυλλίων) μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Κω.
Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 65 γρ. κάνναβης (σε συσκευασίες των 10 γραμμαρίων).
Οι συλληφθέντες σήμερα απολογούνται στον Ανακριτή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Η έλλειψη προσωπικού στον δήμο απασχόλησε κύρια τη συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ Μάνου Κόνσολα με τον δήμαρχο Αστυπάλαιας Π.Κονταράτο και το δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με αγρότες, κτηνοτρόφους και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων ενώ επισκέφθηκε το λιμεναρχείο, τον αστυνομικό σταθμό και την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, καταγράφοντας προβλήματα και επισημάνσεις που έγιναν από τους φορείς του νησιού και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, δεσμευόμενος για ανάδειξη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο των προβλημάτων του νησιού.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/06/2014 - 14:43