Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Διαφωνούν με την αξιολόγηση οι δημοτικοί υπάλληλοι

 

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στους δήμους του Νομού Καρδίτσας, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με το σχετικό νόμο αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων. Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Καρδίτσας, παρουσία και του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Βασίλη Πολυμερόπουλου. Όπως επισημάνθηκε ο νέος νόμος στοχεύει στη δημιουργία νέας δεξαμενής απολύσεων και φανερώνει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Εδώ και τώρα λύση στα προβλήματα του νοσοκομείου ζητά το Εργατικό Κέντρο

Ανακοίνωση εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για τα προβλήματα του νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί θύμα των σκληρών πολιτικών που ασκούνται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι απαιτείται εδώ και τώρα άμεση αναπλήρωση όλων των ειδικοτήτων σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, άμεση αποκατάσταση της βλάβης ή αντικατάστασης του αξονικού τομογράφου και άλλου εξοπλισμού που έχει ανάγκη το νοσοκομείο, αύξηση της χρηματοδότησης για την έγκαιρη προμήθεια υλικών που είναι απαραίτητα για τα χειρουργεία, τα εργαστήρια, και τη νοσηλεία των ασθενών.

Αναπτυξιακή Εταιρεία σχεδιάζει το ΕΒΕ Καρδίτσας

 

Τη σύσταση ειδικής αναπτυξιακής εταιρείας σχεδιάζει το Επιμελητήριο Καρδίτσας, στη χθεσινή συνεδρίαση του οποίου έγινε μια πρώτη συζήτηση για το θέμα. Ο οικονομικός επόπτης κ. Κατσίκης υπογράμμισε πως σκοπός της εταιρείας δε θα είναι να λειτουργεί ανταγωνιστικά ως προς την ΑΝΚΑ αλλά να βοηθήσει αναπτυξιακά το νομό. Από τη χθεσινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις, αφού αποχώρησε ο πρώην οικονομικός επόπτης κ. Κακκάβας, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κατσίκης δεν υπέγραψε το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής των οικονομικών του ΕΒΕ. Από την πλευρά του ο κ. Κατσίκης είπε ότι ζήτησε να παραλάβει τα οικονομικά από τον κ. Κακκάβα και όχι από κάποιον υπάλληλο.

 

Να απαγορευτεί η εκλογή διαδόχου του από την ιεραρχία ζητά από το ΣτΕ ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος

 

Να απαγορεύσει στην Ιεραρχία την εκλογή Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μητροπολίτης, πρώην Θεσσαλιώτιδος, κ. Κύριλλος. Σύμφωνα με το dogma.gr ο μητροπολίτης που κρίθηκε μη ικανός να ασκεί τα καθήκοντά του κατέθεσε αίτηση ακύρωσης των πράξεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με το πρόσωπό του, ζητώντας παράλληλα την αναστολή τους μέχρι την εκδίκαση. Αυτό που υποστηρίζει η πλευρά του κ. Κύριλλου είναι πως το πόρισμα της επιτροπής που τον έκρινε είναι άκυρο, αφού συμμετείχε σε αυτήν ο πρόεδρος του ΣτΕ. Ο μητροπολίτης επικαλείται την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος στην οποία απαγορεύτηκε η συμμετοχή δικαστικών σε επιτροπές και όργανα που ασκούν διοίκηση. Να σημειωθεί ότι η εκλογή για νέο μητροπολίτη έχει οριστεί για τις 25 Ιουνίου, ενώ την σύνοδος της Ιεραρχίας έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54