ΕΚΠΑ: Μήνυση θα καταθέσει η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων για την απαγόρευση εισόδου

Συντηρεί και πάλι την ένταση στο ΕΚΠΑ ο Θ. Φορτσάκης, απαγορεύοντας για δεύτερη φορά την εκπροσώπηση φοιτητών στην Σύγκλητο. Οι φοιτητές βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι φύλακες security διεξήγαγαν για ακόμα μία φορά face control με την είσοδο να επιτρέπεται μόνο στα μέλη της Συγκλήτου των οποίων τα ονόματα ήταν γραμμένα σε λίστα. Ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρύτανη τoυ Πανεπιστημίου Θεόδωρου Φορτσάκη,«Σε απολύτως ήρεμο κλίμα και με απολύτως νόμιμο τρόπο»  πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.
Στον αντίποδα, η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο Αθηνά Αλεξανδρή δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση, αφού της απαγορεύτηκε η είσοδος, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων χαρακτήρισε τη λογική των πρυτανικών Αρχών αυταρχική.

Παραβλέποντας ο Θ. Φορτσάκης το αίτημα των φοιτητών για την εκπροσώπησή τους στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου, την ένταση έξω από το κεντρικό κτήριο του ιδρύματος, καθώς και την ισχυρή αστυνομική παρουσία  στην είσοδο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου χαρακτήρισε τη συνεδρίαση "νόμιμη" και εμφανίστηκε ικανοποιημένος δηλώνοντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα και έπειτα από πολλά χρόνια με απολύτως νόμιμο τρόπο».

Αξίζει  να σημειώσουμε ότι τα μέλη της Συγκλήτου δεν αποχώρησαν από την φρουρούμενη από τα ΜΑΤ κεντρική είσοδο, αλλά από τις πλαινές εισόδους του κτιρίου, ώστε να μην γίνουνε αντιληπτοί από τους διαμαρτυρόμενους. μάλιστα ο αντιπρύτανης Καλοκαιρίνός βγαίνοντας από την πίσω πόρτα του ΕΚΠΑ αρνήθηκε να συζητήσει με τους φοιτητές και εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονταν για τον "νόμιμο" τρόπο που διεξήχθη η συζήτηση.

Μήνυση κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε ότι θα καταθέσει η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο Αθηνά Αλεξανδρή, επειδή, όπως είπε, της απαγορεύτηκε η είσοδος στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και παρακρατήθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Σύγκλητος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης, χαρακτήρισε τη λογική των πρυτανικών Αρχών αυταρχική




πηγή: http://www.avgi.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01/11/2014 - 15:09