Ειδήσεις απο την Ερα Φλώρινας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ ΣΑΠΑΛΙΔΗ

Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Μακεδονίας κ. Θέμη Μουμουλίδη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σάββα Σαπαλίδη συναντήθηκε την Πέμπτη 06 Νοεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στη Φλώρινα, τις προοπτικές ανάπτυξης  της περιοχής και τις δυνατότητες αξιοποίησης της υπάρχουσας κατάστασης.

Τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. Μουμουλίδης ανέφεραν ότι θα υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής.

ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Φλώρινας κ. Μπουντουλούλη Βαγγέλη και κ. Παπαδοπούλου Θεοδώρα, συναντήθηκε την Πέμπτη 06 Νοεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ορθή λειτουργία των σχολικών μονάδων, την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους  καθώς και την κάλυψη του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε καμία σχολική μονάδα να μην έχει πρόβλημα θέρμανσης.

ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η κατανομή του ποσού από το Υπουργείο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων είναι μικρή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο Δήμος Φλώρινας θα διαθέσει εκείνα τα χρηματικά ποσά,  ώστε καμία σχολική μονάδα να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Κάτι που έκανε βέβαια με συνέπεια και τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ

Σε ισχύ τίθεται η νέα ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ, με βάση το άρθρο 55 του Ν. 4053/2014. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη δίνεται η δυνατότητα για έξι μήνες σε 97.000 οικογένειες δανειοληπτών της συγκεκριμένης κατηγορίας, να προσέλθουν σε λίγες μέρες στις τράπεζες από τις οποίες έχουν λάβει το δάνειο και να υποβάλουν αίτηση για τη ρύθμισή του.

Βασικός όρος για την υπαγωγή τους στη νέα ρύθμιση είναι να μην «έχουν υπερβεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής» (για ληξιπρόθεσμη οφειλή μεγαλύτερη του ισόποσου των έξι μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων). Με την ενεργοποίηση της σχετικής

διάταξης του νέου νόμου, ικανοποιείται ένα πάγιο καιδίκαιο αίτημα των δικαιούχων να έχουν το δικαίωμα προσαρμογής των δόσεωντους για τα συγκεκριμένα δάνεια, ανάλογα με τις τρέχουσες εισοδηματικές τουςικανότητες, χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου. Κατά μέσο όρο, οι μηνιαίες δόσεις για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση θα μειωθούν από περίπου 38% έως και 90%.

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με δύο ταινίες συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες «Το μαγικό σπίτι» και «Ο Δικαστής».

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ (THE HOUSE OF MAGIC)
ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/11: 17.00 και 19.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11: 17.30
ΤΡΙΤΗ: 11/11: 18.30
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18.30 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Ζερεμί Ντεγκρισόν
Ακούγονται οι φωνες των: Εβελίνα Αραπίδη, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Κώστας Δαρλάσης, Κωνσταντίνος Κακκανάς, Βάσια Λακουμέντα, Ποίμης Πέτρου, Διονυσία Τσιτιρίδου, Γιάννης Υφαντής
Κατηγορία: Animation
Διάρκεια: 85'
Ο μικρός γατούλης Θάντερ βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του μάγου Λορένζο. Αμέτρητα ζωάκια κατοικούν εκεί, ενώ τα ρομποτάκια και τα μαραφέτια του φτιάχνουν πρωινό την ίδια ώρα που χορεύουν! Ο Μάγος Λορένζο όμως θα αρρωστήσει και το σπίτι κινδυνεύει να πουληθεί. Όλα τα ζωάκια και οι κάτοικοι του μαγικού σπιτιού θα το υπερασπιστούν, με μυστικό όπλο το Θάντερ! Η περιπέτεια ξεκινά και η μαγεία ξετυλίγεται!

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ (THE JUDGE)
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11: 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/11: 19.00 και 22.00
ΤΡΙΤΗ 11/11: 21.00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Σκηνοθεσία: Ντεϊβιντ Ντοπκιν
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μπιλι Μπομπ Θορντον, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βινσεντ Ντ' Ονοφριο, Νταξ Σεπαρντ, Βέρα Φαρμίγκα, Μελισα Λιο, Κεν Χαουαρντ, Τζερεμι Στρονγκ, Λεϊτον Μεϊστερ
Κατηγορία: Δράμα
Διάρκεια: 141'
Ο πετυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) επιστρέφει στην Ιντιάνα, στο σπίτι όπου μεγάλωσε, όταν ο πατέρας του, δικαστής της πόλης (Ρόμπερτ Ντιβάλ), κατηγορείται για φόνο. Ο Χανκ καλείται να υπερασπιστεί τον πατέρα του στο δικαστήριο και στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια, επανασυνδέεται με την οικογένεια του, από την οποία είχε αποξενωθεί πριν από χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08/11/2014 - 11:42