Eιδήσεις απο Καρδίτσα

Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις εντάσεις και τις διαφωνίες, τόσο για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και για τα ειδοποιητήρια των κλήσεων παρελθόντων ετών, και τα εργαστήρια τέχνης του δήμου. Διάφοροι εκπρόσωποι φορέων, πολίτες αλλά και συνδυασμοί της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο μέτρο, ζητώντας να δοθεί παράταση δυο εβδομάδων, μέχρι να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση.

 Ωστόσο ο δήμαρχος είπε ότι θα εφαρμοστεί κανονικά για τρεις μήνες και κατόπιν θα καταγραφούν και θα συζητηθούν οι όποιες τροποποιήσεις. Σε ό,τι αφορά την αποστολή των 30.000 κλήσεων ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός ζήτησε διευκρινήσεις για τον αν έχουν γίνει διασταυρωτικοί έλεγχοι των στοιχείων, με δεδομένο ότι καθημερινά πολίτες εκφράζουν διαμαρτυρίες. Ο κ. Αλεξάκος είπε πώς όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου για οποιαδήποτε απορία υπάρχει. Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, για το πρόβλημα που προέκυψε με τα εργαστήρια τέχνης, επικράτησε ένταση, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γεννάδιο να σημειώνει πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι αποθαρρυντικά για την τύχη της δομής και των εργαζομένων. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν επίσημες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο. Τελικά, αποφασίστηκε να διερευνηθεί το νομικό καθεστώς για να βρεθεί λύση, να ασκηθεί πίεση προς την κατεύθυνση δημιουργίας προσωποπαγών θέσεων στο δήμο, να εξεταστεί η τροποποίηση των καταστατικών άλλων όμοιων εταιρειών, όπως οι Ορίζοντες για να μη μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι, και η αλλαγή του οργανογράμματος του δήμου ώστε να περιλάβει ειδική διεύθυνση με αντικείμενο τα εργαστήρια τέχνης.

Παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για την οικονομική ανάκαμψη του δήμου.

Συναντήσεις πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας και η αντιδήμαρχος Οικονομικών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και των βουλευτών του νομού, και συζητήσεις με ανώτερα στελέχη της Alpha Bank για ρύθμιση δανείου του δήμου. Στη συνάντηση στο υπουργείο εσωτερικών ετέθη το αίτημα για ένα πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων ΟΤΑ με στόχο τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητάς τους, πρόγραμμα το οποίο εξετάζει και το υπουργείο εσωτερικών. Σε ό,τι αφορά το δάνειο στην τράπεζα, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, με το δήμο να αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει μείωση των ετήσιων τοκοχρεωλυσίων, χωρίς διαφοροποίηση των επιτοκίων. Επίσης, το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή θα λάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση του αιτήματος στήριξης των υπερχρεωμένων δήμων από την πολιτεία, συντονίζοντας τους δήμους που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση.

Παναγροτική σύσκεψη σήμερα στο Εργατικό Κέντρο.

Αγροτικοί σύλλογοι και αγρότες θα παραστούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας, συμμετέχοντας στη σύσκεψη που οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας, με θέμα τη διοργάνωση μαζικής κινητοποίησης με τρακτέρ, την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου. Παράλληλα αναμένεται να καθοριστεί το πρόγραμμα ενημερωτικών συσκέψεων στα χωριά, προκειμένου να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σπουδαστές του νομού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας σπουδαστές των τμημάτων ΤΕΙ, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις προσωπικών. Οι σπουδαστές διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθηγητών, ενώ σήμερα θα παραστούν στη Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με το Σάββα Ρομπόλη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας διοργανώνει την Κυριακή πολιτική ημερίδα με θέμα «Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Ασφάλιση. Η εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στις 10 το πρωί, με βασικός ομιλητής θα είναι ο Σάββας Ρομπόλης, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου από το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, 41 χρόνια από το Νοέμβρη του ’73, τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας την πάλη, διεκδικώντας τη ζωή που αξίζει στο λαό. Τη Δευτέρα, στις 6.30 το απόγευμα, διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στις 7.30 στο μουσικό αφιέρωμα για την επέτειο, στο «Ρεμπέτικο».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/11/2014 - 11:38