Ειδήσεις απο την Ερα Φλώρινας

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σήμερα Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 13:00, από το Κέντρο UNESCO θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο) ενημερωτική ημερίδα για το έργο «EARLY CHILDHOOD CARE – Παροχή Εναλλακτικών Προσχολικών Υπηρεσιών».

Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση των γονέων και η παροχή προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά 0 έως 12 ετών που κατοικούν σε απομονωμένες και αγροτικές περιοχές στους Νομούς Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Φλώρινας.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του IPA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ- ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2007-2013», με εταίρους τους:

Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου St. Kliment Ohridski– Bitola

Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες

LIFESTART- Growing and learning together

Consulting and research for early child development-ECD-COR

Όμιλος UNESCO Σερρών

ΤΟ «ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ» ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει για ακόμα μία χρονιά στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμος Φλώρινας καλεί όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014, στο γραφείο του Δημάρχου του Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο - Μεγάλου Αλεξάνδρου 97, Φλώρινα).

Το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και την Τρίτη 06 Ιανουαρίου 2015 εντελώς δωρεάν.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

1.   Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων και στους συλλόγους που προάγουν τοπικά ήθη και έθιμα.

2.   Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί τη συμμετοχή του στο «ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ» πρέπει να δηλώσει στο Δήμο μία (1) τουλάχιστον εορταστική εκδήλωση προβολής του, που θα διοργανώσει ο ίδιος με την αρωγή του Δήμου πλαισιώνοντας το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ανακοινωθεί σε τύπο, έντυπα και αφίσες.

Επίσης, παρακαλούνται όσοι σύλλογοι ή φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις το Δήμου ή να προτείνουν την πραγματοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, ακόμα και εκτός του ξύλινου χωριού, όπως δηλώσουν τη συμμετοχή τους. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τηλ.2385351010, 2385351031. 

Fax: 2385044628

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΕΛΛΙΟΥ»

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ, όπως είχαμε αναφέρει προς ημερών, με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε τη θεσμοθέτηση ετήσιων βραβείων λαογραφικού-ιστορικού-πολιτιστικού περιεχομένου, με την επωνυμία «Λαογραφικά Βραβεία Λάζαρου Μέλλιου», σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ενηλίκων του Νομού Φλώρινας.

Τα βραβεία θα απονέμονται αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους, εις ανάμνηση του θανάτου του Λάζαρου Μέλλιου, για κείμενα ή ποιήματα που έχουν σχέση με ιστορικά-λαογραφικά-πολιτιστικά έθιμα και δρώμενα του τόπου μας.

Υπεύθυνος της επιτροπής ορίστηκε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, Γεν. Γραμματέας του ΦΣΦΑ.

«Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ KATHARINABLUM» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Την θεατρική παράσταση «Η χαμένη τιμή της Κatharina Blum» του Heinrich Böll θα παρουσιάσει η Ομάδα Ubuntu στην αίθουσα «Τρ. Μήρτσου» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» σήμερα Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στις 9.00 η ώρα, στο πλαίσιο περιοδείας ανά την Ελλάδα.

Η διάρκεια του έργου είναι 65' - Η γενική είσοδος είναι 10€. Η διάθεση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από την γραμματεία του συλλόγου. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 23850 22754.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Η Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας, και ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των χρονίως νευρολογικώς πασχόντων διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 15 Νοεμβρίου με θέμα « Διατροφή και άσκηση στην Ιατρική».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Φλώρινας, ώρα έναρξης 9:30 το πρωί.

ΣΥΛΛΗΨΗ 30ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ

Την Τετάρτη (12-11-2014) το μεσημέρι στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 30χρονο ημεδαπό, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών καθώς και κατοχή βεγγαλικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και σε τρεις οικίες που διατηρεί ο 30χρονος στη Φλώρινα και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• ποσότητα κάνναβης καθαρού βάρους διακοσίων δεκατεσσάρων (214) γραμμαρίων,

• μικροποσότητα ηρωίνης,

• είκοσι (20) σπόροι κάνναβης,

• σύνεργα χρήσης κάνναβης (μία ζυγαριά ακριβείας, τέσσερις τρίφτες, πέντε πίπες) και

• πέντε (5) κροτίδες

Ο συλληφθείς θα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΖΑΖΑΡΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΔΙΤΙΔΑ

Την Τετάρτη (12-11-2014) το μεσημέρι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας της αλιείας, στην λίμνη Ζάζαρη του Νομού Φλώρινας, πέντε (5) ημεδαποί 32,61,33,67 και 66 χρονών, για άσκηση παράνομης δραστηριότητας αλιείας.

Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, στην λίμνη Χειμαδίτιδα του Νομού Φλώρινας, ακόμη τέσσερις (4) ημεδαποί 42,45,41 και 61 χρονών, για άσκηση παράνομης δραστηριότητας αλιείας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• πέντε (5) ξύλινες βάρκες, οι οποίες αποδόθηκαν στη συνέχεια με μεσεγγύηση στους ιδιοκτήτες τους και

• ένα καλάμι μήκους 3,5 μ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/11/2014 - 11:58