Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας με πολιτιστικούς συλλόγους της Αγίας Πετρούπολης  προσκάλεσε ένα φολκλορικό συγκρότημα της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου την Παρασκευή 22/05/2015, στις 19:30.

«ΦΛΩΡΙΝΑ, ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ»

Το Επιμελητηρίου Φλώρινας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: “Φλώρινα, ένας ανερχόμενος γαστρονομικός τουριστικός προορισμός”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24/5/2015 και ώρα 16.00 στην αίθουσα EPHESUS ΙΙ-III του Ξενοδοχείου REGENCY HYATT στην Θεσσαλονίκη (περιοχή αεροδρομίου), στα πλαίσια του 26ου Money Show 2015. Θα ακολουθήσει εκδήλωση τοπικής γευσιγνωσίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διοργανώνει το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 9:00 ημερίδα με θέμα “Εξορυκτική δραστηριότητα στην Π.Ε. Φλώρινας – Παρόν & Μέλλον” στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Το ΠΜΣ «Δημιουργική γραφή και το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο «Βιβλιολογείον Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τιμά έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους έλληνες συγγραφείς παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, για τα 20 χρόνια της συγγραφικής του δημιουργίας και τον υποδέχεται στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η τιμητική λογοτεχνική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής, τοΣάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00- 20:00.Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και για την καλύτερη πρόσβασή του θα εξυπηρετηθεί από τις Αστικές συγκοινωνίες – τις οποίες ευχαριστούμε θερμά – με έκτακτα δρομολόγια:

Από την αφετηρία στο κέντρο της πόλης: 17:30, 17:45

Από το Πανεπιστήμιο: 20:20

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ-ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΟΣ

Το Ωδείο Φλώρινας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ζήσει την μαγεία του κόσμου των αφρικάνικων κρουστών.
Ένα διαδραστικό βιωματικό σεμινάριο, το οποίο προκάλεσε αθρόα συμμετοχή κόσμου όπου πραγματοποιήθηκε. 
Τραγουδώντας μαθαίνουμε αφρικάνικους ρυθμούς, γνωρίζουμε την πολυρυθμία τους, το νόημά τους και τη σχέση τους με τον υπόλοιπο κόσμο.
Μαθαίνουμε παίζοντας, χωρίς να είναι
απαραίτητη οποιαδήποτε μουσική γνώση.
Προαπαιτούμενη μόνο η διάθεση για συμμετοχή και συνεργασία.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τον Φώτη Μπαρή στην μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου το Σάββατο 23 Μαϊου 2015. 
Είναι οργανωμένο σε γκρουπ παιδιών-εφήβων στις 17.30 και γκρουπ ενηλίκων στις 19.00.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν δήλωσης στη Γραμματεία του Ωδείου Φλώρινας (2385046542)  

Ο COACH ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ SHOOTERS

Το Σάββατο 23 Μαιου 11:00  στο ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ η Ακαδημία μπάσκετ SHOOTERS θα έχει την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί μια σπουδαία φυσιογνωμία του Ελληνικού μπάσκετ.

Πρόκειται για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή,τον μοναδικό Έλληνα προπονητή με δυο ευρωπαικά κύπελλα  στη συλλογή του και αξιοζήλευτη καριέρα στο Ελληνικό μπάσκετ σε κορυφαίες ομάδες οπως ΠΑΟΚ,ΑΡΗΣ,ΑΕΚ και άλλες πολλές.

Μάλιστα η Ακαδημία SHOOTERS προχωράει σε μια ακόμη καινοτομία, όπου ο coach ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ θα προπονήσει ο ιδιος για τέσσερις ωρες τους παίκτες της.

Οπως γίνεται αντιληπτό,το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τα παιδιά, ΑΓΟΡΙΑ και ΚΟΡΙΤΣΙΑ, που θα τεθούν υπό τις οδηγίες ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών..

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Καλούνται οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Α΄ τάξη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Φλώρινας, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ στην ιστοσελίδαhttps://www.iep.edu.gr/pps, στην οποία θα δηλώνουν το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο που επιθυμούν.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα γίνονται για το χρονικό διάστημααπό την 22η Μαΐου έως την 9η Ιουνίου2015. Σύμφωνα με το νόμο στην πρώτη (Α΄) τάξη εγγράφονται όσα παιδιά συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής (2015) ηλικία έξι ετών, δηλαδή τα γεννηθέντα από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2009.

Εάν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων, επιλέγονται με κλήρωση όσοι μαθητές απαιτούνται για την πλήρωση όλων των θέσεων. Σε αυτήν την περίπτωση η κλήρωση θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 μέσα στο οικείο διδακτήριο, ενώπιον των ενδιαφερομένων γονέων, από τριμελή επιτροπή γονέων, που ορίζεται από τους ίδιους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση του Σχολείου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τέρμα Σαλαμίνος, τηλ. 2385022992).





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54